DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> scurgere de ulei

Mihai B
post 14 Sep 2003, 22:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

am observat urme de ulei la imbinarea motorului. nu cine stie ce, mai mult asha, ca o "tranpiratzie".
e normal asha ceva?

eram la un service dacia din suceava (ma dusesem sa ii pun sa imi scoata apa din claxon) cand am vazut chestia asta; ei au privit-o destul de indiferentzi shi mi-au zis sa sterg urmele shi sa urmaresc sa vad daca chiar curge ulei pe acolo ?!
maine ma duc pe la ipso sa mai imi rezolve una alta shi o sa ii intreb shi pe ei, da tare ma gandesc ca shi ei o sa ma trimita la plimbare explicandu-mi ca de fapt shi de drept eu am turnat uleiul ala acolo shi am uitat.

adevarul e ca pare o cantitate absolut nesemnificativa - mai mult o "transpiratzie"; nivelul la joja e ok.. da totushi... de ce sa iasa?

voi ce ziceti? pareri?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 15 Sep 2003, 11:33
Post #2

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

maine ma duc pe la ipso sa mai imi rezolve una alta shi o sa ii intreb shi pe ei,

Nu intrebi, FACI SCANDAL ! Daca intrebi, incep sa te duca cu zaharelu', daca faci scandal , incep sa dea din colt in colt pina iti remediaza problema!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Mihai B
post 15 Sep 2003, 22:04
Post #3

Membru incepator

deocamdata au zis ca e posibil sa nu fi fost strans bine, l-au strans shi m-au pus sa urmaresc problema.
urmatoarea chestie logica ar fi garnitura...
asha ca ashtept sa vad ce urmeaza...

--------------------
+
Watchful snake
post 16 Sep 2003, 07:53
Post #4

Membru

From: București

De curiozitate: cîți kilometri ai cu ea?

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
Marty
post 16 Sep 2003, 08:03
Post #5

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

aaaaaaaaa.... pai tie iti curge pe la garnitura de capac. pentru o berlina e un lucru normal, pentru o SLZ. oricum, chestia aia se schimba in 10 minute. trebuia sa le fi zis sa-l schimbe direct, ca s-a copt cauciucu' ala si nu mai etanseaza calumea.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
klaus
post 16 Sep 2003, 08:30
Post #6

步步

Group: Moderatori

Garnitura de la capacul culbutorilor la motoarele astea renault mai noi nu mai e din cauciu, e ceva tare, gen klingherit dar cu o fata metalica.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Vlad
post 18 Feb 2007, 23:57
Post #7

Membru incepator

From: Iasi

Am si eu o problema "asemanatoare". In seara aceasta am sesizat suba masina cateva pete destul de mari de...ulei. Deschid capota si examinez motorul la lumina unei lanterne.Ce constat !!! ulei foarte mult in zona filtrului de ulei si de acolo prelins pe blocul motor si carter, scut pana jos. Am demontat filtrul de ulei(era destul de bine strans), am examinat garnitura care parea in regula si l-am remontat. Pe joja nivelul uleiului era scazut, era undeva pe la 3/4 intre cele doua semne. Intrebarea mea este daca s-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema.
Ma gandesc ca ar putea curge ulei de la garnitura de chiulasa sau de la filtrul de ulei. Ar putea oare sa curga "atat de mult" pe la garnitura de chiulasa?? ca din ce am citit si vazut pe acolo doar se prelinge discret, mai mult pateaza decat sa picure sub masina!!
Problema e ca maine trebuie sa plec cu masina si nu stiu la ce sa ma astept.
As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu o informatie utila despre problema de mai sus.
Va multumesc anticipat!

--------------------
opel, toyota Astra H, Corolla Enjoy-plus-2007, SOL 2006
+
Vlad
post 19 Feb 2007, 15:15
Post #8

Membru incepator

From: Iasi

Cred (sau sper) ca s-a rezolvat problema!!
Dupa restrangerea filtrului de ulei de aseara nu am mai observat scurgeri importante de ulei asa ca am plecat la servici(vreo 60km). Apoi am urcat masina pe rampa si am sters tot pe dedesubt, am sters tot uleiul care era pe bloc si pe baie, am completat(vreo 400 ml) iar acum astept!! Oricum cred ca daca problema era din alta parte as fi pierdut ulei in acelasi ritm si dupa restrangerea filtrului!!
Filtrul de ulei este texaco, e schimbat de mine acum 2 luni, nu e primul filtru schimbat (si nici ultimul nu va fi) insa e prima data cand ma confrunt cu o asemenea problema! Astanoapte am visat garnituri (chiulasa, capac culbutori..), semeringuri, si parfumul francezilor!!
Sper sa se fi rezolvat!

--------------------
opel, toyota Astra H, Corolla Enjoy-plus-2007, SOL 2006
+
GABONE77
post 22 Feb 2007, 10:58
Post #9

el jefe

pierd si eu pe la capacul ala de plastic negru unde e cureaua de alternator. probabil o garnitura imbatranita, o schimb cand imi schimb si placutele. sunt ceva urme de ulei, nue grav oricum, nivelul la ulei e ok.

--------------------
Dacia Sandero 2009 1.6 MPI Laureate - TPG
cine e bun e bun si cand e rau
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 12:03
Forum Renault