DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Stabilire Pret Dacia 1310 SH, Cum se "calculeaza" pretul unei dacii SH

NIN
post 13 May 2005, 08:28
Post #1

Membru de seara

Group: Members
From: Timisoara/Jimbolia

Salut,

Vreau sa cumpar o dacie 1310 de prin '99 (sau prin zona) , si as vrea sa stiu cam care este pretul "corect" pentru o dacie veche de 6 ani (fara imbunatatiri). Ce influenteaza pretul si cat?

Mai general intrebarea ar fi: Cum se calculeaza pretul unei dacii SH, care este curba de devalorizare (in procente/timp)?
Prin anunturi (piata , ziare) se cere un pret, dar care este pretul tranzatiei la final.

Daca sunt forumisti care se ocupa si cu vanzarea de masini, as aprecia o parere obiectiva.

De exemplu: Dacie 99 2200E(cerut, exemplu aleator) , nu vi se pare cam mult dupa 6 ani avand in vedere ca noua a facut vreo 3500E (62%, cu 2000E ar fi 57% )

Va rog impartasiti-mi din experienta voastra, (puteti chiar generaliza pe tema asta)

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus 1.4MPI - TM-XX-T??
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adumitrachy
post 13 May 2005, 15:24
Post #2

Membru autohton

From: Iasi

2200 mi se pare un pret chiar foarte bun pentru o dacie din 99.Ar trebui sa vezi daca are bord CN.Daca e vopsea metalizata sau nu.Vezi daca are rugina(nu prea ar trebui sa aiba la anii astia).Vezi daca a fost avariata.Fii atent daca pedalele sunt uzate.Verifica scaunul de la sofer sa nu fie uzat.Verifica uleiul din motor sa vezi ce nivel are si ce culoare are.Ușile care nu se aliniază perfect pot indica faptul că vehiculul a fost accidentat.Interesează-te ce tip de benzină folosea fostul proprietar. Află ce reparații a suferit mașina!Cam asta ar fi in principal.

--------------------
Dacia 1310 L Audi B4 quatro 1998 / 1991 - IS 04/84 DLA
+
bolt
post 13 May 2005, 17:52
Post #3

Membru

From: Tulcea

Eu am vandut un Break acum o luna jumate si-ti pot spune cate ceva. Dupa mine, pretul este dat de raportul dintre cererea si oferta pietei (indiferent cat a bagat proprietarul in ea sau cat crede el ca face). Si eu bagasem bani buni in Break-ul meu dar am inteles repede ca n-am nici cea mai mica sansa sa-i recuperez. Nu exista nici o formula sau vreun grafic. Iar in al doi-lea rand abia, de cum a fost intretinuta masina (asta se vade) si de cum se misca (asta se simte). Daca nimeresti o perioada cu o mare oferta la vanzare pretul va fi mai mic chiar daca e "Dacia CLK Biturbo 4WD GT W12". Mai depinde si de orasul in care mergi. Daca tot veni vorba de anul 2000, hai sa-ti spun ce vad eu destul de des in oras la mine si tu tragi concluzii (macar la pret). Dacia Berlina cu motor injectie de 1400 cm3, din iulie 2000, vopsea metalizata, bord CN, pe ceas 37.000 km, ingrijita la pret de 80 milioane (cam 2200 euro). La acelasi pret am vazut un Break din 1999 iunie, nemetalizat, 60.000 km, vopsit recent (nu-i a bine). Evident ca nu erau una langa alta ca altfel Break-ul se vindea poimarti. De aia trebuie sa mergi si sa cauti peste tot fie ca vinzi fie ca vei cumpara. In concluzie nu exista formule, ci o piata cu regulile ei anterior stabilite (trebuie consultata) si vecinul de alaturi care vinde sau cumpara. Succes. smile.gif
A, era sa uit. Legat de pretul final. Cu cat suma ceruta de vanzator e mai mare cu atat valoarea scazuta la nogociat are sansa sa fie mai mare. Teoretic. Depinde ce si pe cine ai in fata. Dar mai depinde de cat de tare se grabeste s-o dea si de cat de vizitat a fost. De exemplu daca vanzatorul pleaca, in cazul Daciei din 2000, de la 82-83 mil. (nu prea ai sa vezi negocieri in euro la o valoare asa mica) si nu-i prea vizitat sau se grabeste ai sanse s-o scoti la 80. Dar daca masina-i buna si mai are si ceva in plus s-ar putea sa nu scada mai mult de 1-1,5 mil.
Nu uita si de dispozia ta. Camufleaz-o. Daca omul te vede ca-ti place iti va zice un pret fix. Nu scoti nimic la negociere daca "te simte". Daca esti mai indiferent si cica mai mergi sa vezi si altele, imediat se straduie sa-ti lase o impresie de neuitat. Ia cu tine o agenda mica si un pix. Fa-te ca acolo-ti notezi toate ofertele si mai mergi cu inca cineva cu care sa faci ceva comparatii. Lasa impresia ca ai multe oferte. Daca tipu' se grabeste va-ncerca sa fie convingator in avantajul tau. Mergi putin mai apatic si indiferent la ce vezi, nu-ti dezvalui emotia (daca-i pozitiva). wub.gif Pastreaza un echilibru intre a nu jicni oferta si a nu te entuziasma (daca-ti place). smile.gif

This post has been edited by bolt: 13 May 2005, 18:20

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
adumitrachy
post 13 May 2005, 20:51
Post #4

Membru autohton

Sunt de acord cu tine,dar nu ai dreptate intr-o privinta:stabilirea pretului in functie de piata.Tu daca ai o masina buna,esti dispus sa o dai ieftin pt ca asa e piata?Hai sa fim seriosi.Eu unul daca stiu ca masina e ok,pai tin la pret tata.Si ai sa vezi ca tot eu o dau primul.Eu daca as merge in piata si vad o masina care se cunoaste ca a fost ingrijita,dar cu acelasi pret ca una mai noua cu doi ani,o iau pe aeea mai buna.Hai sa iti dau un exemplu care poate ti se pare ridicol,dar asta e: un unchi de al meu are o dacie din 80, cu 60.000 km si toata tabla originala pe masina aeea.Nu are dotari pe masina,doar un radiocasetofon si boxe.Dar,masina e tinuta impecabil.Innainte de paste i-a dat unul 30 de milioane pe masina si nu a dat-o. wink.gif Nu comentam de ce nu a dat-o. Faza e ca omul stie ce masina are si vezi ca a avut oferta foarte buna pt masina , chiar daca e veche.

--------------------
+
bolt
post 14 May 2005, 09:11
Post #5

Membru

From: Tulcea

Asa e, corect, calitatea bate anul de fabricatie. Dar depinde de contextul vanzarii, sunt si aici niste limite. Daca unchiul tau iesea cu masina la asfalt plangea si nu lua pe ea 30 mil. dupa ce rostea anul de fabricatie. Asta am zis eu, ca la piata, la gramada, se tine cont de "concurenta". Daca stai cu ea in garaj, da, poti cere oricat crezi tu ca face. Si sunt convins ca masina dumnealui face cel putin 30 mil. Si a mea facea mai mult decat am luat pe ea. Numai ca eu am avut o multime de clienti pt. care faptul ca trecuse de acei 12 ani vechime (era din 1990 a mea) preferau sa ia una mai slaba tehnic dar mai noua ca an. Erau dispusi sa mai bage-n ea vreo 5 mil. dar sa n-aibe mai mult de 8-10 ani vechime. A mea avea 15 ani dar arata si mergea mai bine ca unele din 1995, 1996. Eu aveam fata si spate de CN2, geamuri ionizate, proiectoare, linie audio, GPL pe ea montat de o luna si ceva si nici o problema tehnica. Cu toate astea, cand ceream 40 negociabil nici macar nu discutau cand auzeau ca-i din 1990. Ma compatimeau datorita anului pt. ca masina era bine de altfel. Am dat-o dupa o luna jumate cu 36 mil. Oricum in cazul lui NIN el vrea una din 2000 si ceea ce zic eu poate nu prea-i foloseste. Cand o vinzi pt. bani e una, poti astepta, dar cand o vinzi ca sa-ti cumperi alta si abia astepti acest lucru modul in care-ti evaluezi "prima dragoste" se modifica radical. Deja esti "indragostit" de ceea ce vrei sa-ti iei (devii tradator smile.gif ) si de asta veche nu stii cum sa scapi mai repede. Ai sa zici : fie batranica mea cat de buna o fi, da' tot mai buna-i si necesara una noua. smile.gif Stii ce ma amuza, ca vorbim de Dacii de 30-40 de mil. in situatia in care sistemul meu de calcul cu tot cu TFT si UPS ajungea acum vreo 2-3 luni cand l-am facut, la 66 de mil. laugh.gif

This post has been edited by bolt: 14 May 2005, 09:15

--------------------
Dacia Solenza Clima - .......
+
adumitrachy
post 14 May 2005, 10:01
Post #6

Membru autohton

Punct ochit,punct lovit. smile.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 07:19
Forum Renault