DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Vanzare masina, Pastrare numere

vallyyy
post 20 Sep 2010, 22:11
Post #1

Dacia Clubber

Group: Members
From: Pitesti

Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns ...Am un prieten care are o nova din '98 si vrea sa o vanda ,insa vrea sa-si pastreze numerele ,dar din pacate nu gaseste cumparator dornic sa o mai inscrie .......se gandeste la faptul ca "noul proprietar" nu o va mai inscrie niciodata,eventual o va da mai departe si atunci ce se va intampla ? va mai putea recupera numerele? spuneti o metoda cum ar putea sa-si pastreze numerele sau cum ar putea sa vanda masina in asa fel incat pe viitor sa-si poata recupera numerele ,indiferent de ce face "noul proprietar " cu ea ( o vinde ,o dezmembreaza etc )

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bygy007
post 20 Sep 2010, 22:24
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

o radiaza , mi se pare ca se plateste o taxa pentru a mentine numerele , cel mai bine la politie serviciul inmatriculari

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
M i h a i
post 20 Sep 2010, 22:27
Post #3

se radiaza...se dau numere provizorii... vechile numere le pastrezi si platesti pe an ca sa le ai..

--------------------
------ ------ ------
+
2xGI
post 20 Sep 2010, 22:30
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

tre sa mearga la financiar la el si sa spuna clar acest lucru!!! daca noul proprietar nu inmatriculeaza masina pe numele lui in termenul legal, nu va mai putea circula deoarece fostul prop. isi foloseste nr. oprite pe alta masina!! si chiar daca nu le foloseste pe alta masina tot ale lui sunt, fiindca sa specificat acest lucru la financiar cand se face contr. de vanzare-cumparare!!

--------------------
ex. Dacia 1300 1978 - momentan Treanta 2
niciodata sa nu spui niciodata
+
vallyyy
post 20 Sep 2010, 22:30
Post #5

Dacia Clubber

From: Pitesti

QUOTE(M i h a i @ 20 Sep 2010, 22:27)
se radiaza...se dau numere provizorii... vechile numere le pastrezi si platesti pe an ca sa le ai..
*

Cat poata sa mearga ala pe numere provizorii ? si cat costa toata afacerea asta ?

20 Sep 2010, 22:33:
QUOTE(2xGI @ 20 Sep 2010, 22:30)
tre sa mearga la financiar la el si sa spuna clar acest lucru!!!  daca noul proprietar nu inmatriculeaza masina pe numele lui in termenul legal, nu va mai putea circula  deoarece fostul prop. isi foloseste nr. oprite pe alta masina!!  si chiar daca nu le foloseste pe alta masina tot ale lui sunt, fiindca sa specificat acest lucru la financiar cand se face contr. de vanzare-cumparare!!
*

Nu i-o cumpara nici dracu radiata asta e clar ......stiu procedura cu radierea da nu o sa vrea nimeni sa o mai inscrie .....ce ar trebuii el sa faca si ma refer la acte ? ca sa o poata radia usor mai tarziu ( cu scopul de a pastra numerele)? Stiu ca ar trebuii oprita cartea ,mai trebuie oprit ceva ....ma gandesc ca poate ala de o ia o da mai departe si apoi cine stie pe unde mai ajunge

This post has been edited by vallyyy: 20 Sep 2010, 22:33

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
2xGI
post 20 Sep 2010, 22:58
Post #6

Membru autentic

pai el vrea sa o vanda sau doar sa o radieze??
daca o vinde, face actele si isi opreste nr.
sau o radiaza de la fisc, si opreste actele de radiere si nr.

This post has been edited by 2xGI: 20 Sep 2010, 22:59

--------------------
+
Marian66
post 21 Sep 2010, 02:01
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

cum adica nu mai vrea nimeni sa o inscrie ?!?!?!?! in ce tara de smecheri traim.. adica prietenul tau vinde masina, o scoate de la financiar, si ala merge cu ea asa, nu plateste impozit, daca vin amenzi ceva e pe numele prietenului... vai de capul nostru..
cel mai bine ca sa poti sa pastrezi numerele e sa o radiezi. altfel, inseamna sa i dai masina aluia fara numere, si el sa o duca tractata la rar.. nu cred ca v ar placea asa ceva

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
2xGI
post 21 Sep 2010, 04:39
Post #8

Membru autentic

marian.... gresesti putin!!! cine vinde masina face contr. vanzare cumparare!! si o scoate de la financiar!!!!! noul proprietar are obligatia ca in 30 zile sa o inmatriculeze la financiar!!! dupa aceea, daca are bani de identificare si talon nou, asigurare etc... o trece pe numele lui!!!
daca noul prop. o comite in trafic e bun de plata!!! chiar daca amenda in prima instanta va veni pe numele celui din talon!! prop. din acte are documente doveditoare ca a vandut masina altei persoane!!

si eu ma aflu in aceiasi situatie... am cumparat opel-ul, l-am inregistrat la financiar!! dar nu mai am bani pt. identificare, talon nou etc... si merg pe nr. fostului prop. pana o sa fac rost de bani( sper cat mai repede).

--------------------
+
sonnic53
post 4 Nov 2010, 21:04
Post #9

Membru autentic

From: Vrancea

intreb aici ca sa nu mai deschid alt topic. vreau sa cumpar o masina insa vreau numerele sa ramana aceleasi care sunt acum pe ia . se poate ? sau trebuie sa le platesc eu iar ? mersi

--------------------
Vw Golf 3 Logan 1.4 2007
+
Smiley
post 4 Nov 2010, 21:54
Post #10

Membru autentic

se poate, daca vanzatorul e de acord.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 06:54
Forum Renault