probleme pinion planetar, joc in pinionul planetar
![]() ![]() ![]() |
probleme pinion planetar, joc in pinionul planetar
danezu_pitesti |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 11 November 09 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 L
1997
- AG-11-ASF
|
|||
Kiraly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 921 Joined: 21 May 10 ![]() |
o planetaea noua costa cca 150-180 Ron si nu trebe sa dai jos cutia. ai un stift din 2 bucati cu care este fixata planetara la cutie.
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2004
- BH 90 PUP sufli in jigler pui o sarma si gata!!!
|
|
danezu_pitesti |
![]()
|
stiu...am zis ca nu e planetara...pastea leam schimbat eu e apa de ploaie...eu ziceam ca am probleme cu pinionul in care intra planetara, adika are un joc fantastic tocmai pinionul planetar care vine din satelitii diferentialului. cred ca stiti despre ce vorbesc.
dasta vream sa imi dati cateva detalii daca stiti. multam |
--------------------
dacia
1310 L
1997
- AG-11-ASF
|
|
Kiraly |
![]()
|
inteleg deja.no sa reusesti fara sa dai cutia jos
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2004
|
|
danezu_pitesti |
![]()
|
daia am scris pe forum...poate s-a mai confruntat cineva cu aceeasi problema
![]() 25 Nov 2010, 18:23: nimeni nu-si mai da cu parerea despre cum sa scap de jocul pinionului planetar pe dreapta? ![]() This post has been edited by danezu_pitesti: 25 Nov 2010, 18:23 |
--------------------
dacia
1310 L
1997
- AG-11-ASF
|
|
Kiraly |
![]()
|
dai jos cutia si dupaia vezi ce trebe schimbata rulment simering etc.
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2004
|
|
PH-06-BOA |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.731 Joined: 28 April 07 ![]() |
Ai doua variante in care poti avea joc, dar ma tem ca e cea mai grava . Una e , sa joace diferentialul in rulment, care e conic si se poate strange din piulita care are si simeringul pe ea, alta e sa joace asa cum zici tu, pinionul in grup, si asta nu mai are rulment. In cazul ultimei variante, nu poti decat sa dai cutia jos, s-o crapi de tor, dai diferentialul jos si bucsezi alezajul din "felinar" , deci gaura pe care iese pinionul planetar. Daca ai norocul sa fie din rulment, jocul poate fi capatat in urma schimbarii simeringurilor si n-ai procedat corect. La schimbarea lor, dai numai o piulita jos, pui simeringul nou dupa care montezi piulita si o strangi cu aceeasi forta cu care ai dsfacut-o. Daca le desfaci p-amandoua odata, se deplaseaza grupul diferential in partea opusa piulitei pe care o pui prima, modificandu-i jocul la coroana. Inca odata, pinionul planetar nu are rulment, joaca in corpul grupului diferential, si daca mai mergi mult, spargi satelitii si ar fi mai usor de reparat masina - alta cutie.
27 Nov 2010, 21:08: Daca vrei si un desen... Partea hasurata e corpul (felinarul), care se invarte in doi rulmenti conici, cei facuti cu rosu. Sunt egali, nu cum i-am in desen. Sub rulment e lagarul in care se roteste pinionul planetar, numai in curba. In rest el se roteste odata cu corpul.De aceea nu are rulment sau bucsa. 27 Nov 2010, 21:19: Uitasem desenul 27 Nov 2010, 21:27: Uitasem desenul 27 Nov 2010, 21:35: Uitasem desenul 27 Nov 2010, 21:49: Desen 28 Nov 2010, 10:12: Desenul This post has been edited by PH-06-BOA: 28 Nov 2010, 10:12 Attached thumbnail(s) grup_dif..JPG ( Size: 8.1k ) Number of downloads: 404 |
--------------------
Dacia
1310
1988
- ph-99-aob
|
|
danezu_pitesti |
![]()
|
multumesc mult PH-06-BOA pt explicatii si pentru desen. fusei plecat la tara la cineva sa rezolv problema si constatai ca era ceva mult mai minor. prea minor. juca laleaua in pinionul planeta si cum nici planetara nu-i prea grozava avea bataie mai ales cand statea cineva cu greutate in dreapta. scosei stiftul ala care era bagat mai mult de forma ca il folosi de nenumarate ori sii bagai o pana care oricum sta iesita in afara dar nu conteaza. acum am un joc foarte mic. oricum dintii nu par tociti, asa ca nu-mi explic jocul mare...dar in fine, cate nu se pot explica. in curand se pare ca trebuie sa-i schimb si capetele de bara de la bielete ca unu joaca zici ca ii canta sarba. si multumesc inca o data pt explicatii pentru ca eram cam in ceata.
![]() |
--------------------
dacia
1310 L
1997
- AG-11-ASF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:41 |