DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> placa audio+ sistem 5.1

catalin80
post 31 May 2005, 09:41
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

mi-am luat un sistem 5.1 Jazz J-9941 si am o placa de sunet incorporata Realtek AC 97( cu iesire 2.1).Pb este ca prin setari am gasit cumva sa scot 5.1 dar nu se aud toate (de fapt se aude numai ce bag in jack-ul de audio out).Credeti ca o pl cu iesire 5.1 rezolva aceste pb..adica sa mi se auda si mie toate boxele? Inca o intrebare...cum leg boxele la placa 5.1 .Sistemul are iesiri RCA ,si am pus cate 2 pe un jack...in placa 5.1 o sa le pun la fel sau imi trebuie 6 jack-uri pt fiecare gaura din placa de sunet?

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mache
post 31 May 2005, 10:04
Post #2

Chibiț autorizat

O placa 5.1 rezolva problema. 3 mufe jack (front, rear, central + subwoofer) + una pentru microfon.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
romulus
post 31 May 2005, 10:04
Post #3

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

1. Sistemul are intrari RCA, nu iesiri
2. Vei lega cam asa: front L+R cu mufe RCA, la celalalt capat al cablului, mufa jack de 3.5, Back, la fel, sub si central, la fel. Ideea e ca-ti trebuie 3 cabluri cu un capat cu 2 RCA-uri si la celelat capat jack
3. Daca placa de sunet este 5.1, ar trebui sa mearga. Daca nu suporta 5.1, ceea ce vezi tu in windows, nu e valabil. Daca vrei calitate, ia-ti o placa de sunet buna, un Creative. Sa nu te astepti sa auzi in 5.1 muzica in format mp3. Va trebui sa-ti instalezi si AC3 codec, pentru ca sa auzi sunet surround la filme. Sa nu te sperii daca nu-ti merge boxa centrala. Aceasta intra in functiune doar la filmele 5.1, la dvd-uri care sunt in 5.1

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
Mache
post 31 May 2005, 10:08
Post #4

Chibiț autorizat

Unele placi audio trebuie sa aiba activata (bifata) o optiune care se numeste CCMS (sau cam asa ceva) pentru ca si boxa centrala sa functioneze si pentru filmele care nu au sunet 5.1

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
romulus
post 31 May 2005, 10:27
Post #5

membru fost posesor de Dacie

From: Targu Mures

Mai degraba softul placii respective. Ideea e ca daca vrei calitate, atunci merita sa investesti intr-o placa de sunet buna. Eu am Creative soundblaster5.1 live! si sunt foooarte multumit de ea. Vine cu un soft bun si costa acum, undeva pe la un milion (cand am luat-o eu era 1.6 milioane). Da merita.

--------------------
Daewoo Cielo 1997 - MS 06 BCL
pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
+
Valentine
post 31 May 2005, 12:34
Post #6

Old Timer

From: California

Cam mult Sound Blasterul ala. Eu mi-am luat acum 6 luni un Audigy 2 ZS 7.1 la 1.5 milioane care evident ca rupe tot smile.gif

Si nu imi trebuie nici un AC3 codec ca sa imparti sunetul stereo pe toate cele 6-8 (dupa caz) boxe. Audigy 2 cel putin stie CMSS 3D - 2 smile.gif Muult mai bun decat CMSS-ul classic smile.gif

In rezumat iti trebuie o placa de sunet. Cu placa incorporata in placa de baza (am 7.1 si pe placa de baza dar e pe 16-biti si se aude ca un fund mad.gif ) nu faci nici o branza.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
bonzai
post 31 May 2005, 20:53
Post #7

Membru autentic

...si o mica precizare pt ca unii fac o greseala. In mod implicit, boxa centrala NU este facuta sa se auda muzica in winamp. Ea se foloseste in filme si joace (ex:in dolby pe central sa aud vocile (de regula)). Se pot adauga plugin-uri in winamp sa se auda in toti 5 satelitii,;eu nu folosesc asa ceva intrucat cred ca aduce o scadere in calitatea auditiei.

This post has been edited by bonzai: 31 May 2005, 20:54

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
lar
post 31 May 2005, 23:13
Post #8

Agent Smith

In Winamp merg toate boxele (5.1) fara nici un plug-in suplimentar cu conditia sa fie bifata optiunea "allow hardware acceleration" din setarile Winamp. Conditia e bineinteles sa fie si placa de sunet 5.1 chiar daca e on-board. Iar 5.1 pe iesire digitala (spdif) nu reduce deloc calitatea auditiei muzicale pentru ca evita DAC-ul de regula slab calitativ al placii. Dar pentru asta iti trebuie ori un receiver ori un sistem de boxe cu decoder incorporat si cu intrare digitala (coaxiala sau optica). De la Jazz parca 9940B si 9941B.

--------------------
Seat Leon 1P 2009 Sport Pack - B xx xxx
Curiozitatea omoara pisica !
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 19:43
Forum Renault