DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Administratie financiara control la SRL, Urgent ca avem maine control

nairam
post 31 May 2005, 19:07
Post #1

Posesor de bebelus...

Group: Members
From: Bucuresti

Alooooo Avocatii de pe aici .... administratia Financiara are sau nu dreptul sa ia declaratii?
Au venit 2 tipe de la Administratia financiara, la o sala de internet si au inceput sa ceara declaratii de la persoanele care supravegheau sala.... Cum ca ce calitate au acele persoane (angajati carte de munca etc.....) Una din persoane era o matusa a patronului care ajuta si ea acolo fara contract de munca .... face munca benevola.....( ma rog nu chiar benevola) Si a vrut sa-i dea declaratie cum ca ce calitate are acolo ..... E vreo problema?
pe de alta parte au venit val vartej si s-au dus direct la casa de marcat care era lipsa (la reparat cu toate hartiile in regula) ca sa vada cati bani sunt batuti in casa de marcat si cati bani au angajatii...... surpriza casa de marcat era la reparat iar astia (angajatii) au dat declaratii cum ca sunt angajati da nu au spus si cati bani aveau... ma rog..... le-a mers mintea ....
Intrebare:
Administratia financiara ... are dreptul sa ia declaratii ? Parca asta era apanajul procurorilor si a politistilor ....
Are dreptul sa intre asa tam nesam si sa .... hm scotoceasca si in (ma scuzati) gaura .....intelegeti voi ce gaura ..... angajatii ? sa-i puna sa dea declaratii si sa merga la intimidare ....... Nici nu stiu daca s-au prezentat cum trebuie....

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bihomoldoveanul
post 1 Jun 2005, 08:48
Post #2

Membru autentic

Raspuns: da. Daca nu aveai casa de marcat trebuia sa stai cu oblonul tras. Asa zice legea, esti in aceeasi ilegalitate cu ala care vinde genti contrafacute din portbagajul masinii.

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI
+
maxiK
post 1 Jun 2005, 10:46
Post #3

Membru autentic

da, da , da
pai cam care crezi tu ca ar fi atributiile celor de de la garda financiara

--------------------
dacia logan laureate1.6 - B 37 KNH
+
AL
post 1 Jun 2005, 14:01
Post #4

Member

recomand: www.avocatnet.ro

parere personala: DA, au dreptul ...

mesaj editat blush.gif sorry pentru erorile anterioare...

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
costi
post 1 Jun 2005, 15:41
Post #5

Membru autentic

Al ai uitat ce face nairam smile.gif
nu este vorba de el ci de un client !

--------------------
DSN/SLZ
+
nairam
post 1 Jun 2005, 16:18
Post #6

Posesor de bebelus...

Stati asa mai baieti, ieri eram pe graba mare....
Sa vedeti astazi surprize, au venit (la un client) in control de la Administratia Financiara (nu de la garda financiara, ca de aia scapam usor). M-am lamurit si eu. E control de fond ceea ce este nasol rau de tot.
Cu casa de marcat nu erau in culpa pentru ca aceasta era la reparat la firma cu care au contract. Pe perioada in care nu ai casa de marcat (din motive obiective si nu aiurea) ai 2 posibilitati: 1 sa faci factura si chitanta pentru fiecare client in parte si 2 Sa notezi in cartea casei de marcat suma incasata in fiecare zi, ceea ce si faceau baietii deci este OK au facut un abuz ca au intrat asa val vartej, dar asta este.
Si acum sa va spun ce este cu controlul de fond al Administratiei Financiare:
ei bine astia iau la lins fiecare dosar in parte din fiecare luna cu fiecare factura (am innebunit astazi). Si daca astora nu le place o factura de achizitie, pur si simplu o taie (cu pixu) si te pune sa platesti TVA-ul. Exemplu aberant, dar real: dintr-un total de 26 de facturi de achizitie intr-o luna, au "taiat" 16 facturi In principal au "taiat" facturile pentru motive de gen: nu are toate datele furnizorului/clientului/delegatului complete sau scrise citet, textul (produsul) facturii nu este scris citet ..... aaaaa pe asta nu inteleg ce scrie.... etc.
In plus au "taiat" bonurile de benzinape motiv ca nu are trecut pe el nr de inmatriculare al autoturismului.... Tipu la care a venit controlul are un mic barulet si a cumparat un mixer de ala fix pentru capucino si frisca ei bine factura aia au taiat-o..... astia sunt nebuni
De pe Bonurile fiscale nu se deduce TVA, nici daca au si mama stampilei, desi in codul fiscal scrie altfel ...
Ori cum nu am incercat sa ma cert cu ele pentru ca am vazut ca nu are rost, le-am lasat sa-si faca de cap, sa se simta bine, pentru ca am vorbit cu "cineva" care m-a sfatuit sa nu le contrazic, sa le las sa faca procesul verbal si dupa aia facem contestatie.
A era sa uit au inceput cu dosarul din anul 2002 si pana in prezent.
La un moment dat le-am intrebat: Cat credeti ca dureaza controlul? raspuns:
Daca dureaza mai mult de 3 (trei) LUNI va anuntam pentru ca atat este limita maxima.
Ideea este ca astia au innebunit si dupa parerea mea este clar operatiunea bani pentru buget. LUATI CU JAPCA!!!!!
Daca aveti firme va spun: SA VA FEREASCA DUMNEZEU DE ASA CEVA!!!! Sunt pur si simplu nesimtiti...... Tipu asta chiar avea actele in regula dupa parerea mea....si a Garzii financiare care l-a controlat acum vreo 5-6 luni, care Garda Financiara a zis ca e OK... cica sa mai faci ceva in romanica
MAI ARE CAREVA VRUN BILET DE AVION PENTRU CONGO? ca acolo m-as duce pe bune.
Cred ca daca veneau la firma mea aveau accident de munca.....
Si cand ma gandesc ca i-am votat .......

This post has been edited by nairam: 1 Jun 2005, 16:25

--------------------

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
MoneyTalks
post 1 Jun 2005, 16:26
Post #7

-

From: Ireland

Se pare ca in sfirsit incepe sa se intre in legalitate si in Romania... smile.gif Bine ar fi sa se mearga la cit mai multe firme si sa le desfiinteze pe alea care nu sint in legalitate.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
nairam
post 1 Jun 2005, 16:30
Post #8

Posesor de bebelus...

Money tu crezi ca asta este legalitate? Garda Fianciara zice ca e totul OK (intr-un control facut pe bune nu pe spaga...) iar administratia zice invers? asta e subiect de contestat.... parerea mea....
A si pentru ca tot suntem pe un forum de masini... azi din cauza tampitilor astora de Adm Fin. am luat un radar..... ca ma grabeam sa le duc dosarele.... aveam 120 pe langa Dimbovita pe partea drepata cum vii spre targul din Vitan... S-a rezolvat repede cu 150 mii, cred ca a durat cam 15-20 secunde toata conversatia cu politistu.... ca ma grabeam tare tare .....

This post has been edited by nairam: 1 Jun 2005, 16:38

--------------------

+
litza
post 2 Jun 2005, 08:11
Post #9

Membru autentic

From: Bavaria, DE

@MoneyTalks, nu controlul e problema, ci abuzurile care se fac la asemenea controale. Ar trebui data o lege prin care toate greselile/abuzurile facute de functionarii publici sa li se impute prin sanctionari la salar. Ai aplicat o amenda nefondata => sanctiune la salar. La 3 greseli te duci si mai faci o scoala sau renunti la job-ul respectiv ca nu te pricepi. Asa mi se pare normal.

Faze de genul primit amenda pt nu stiu ce. Facut contestatie si la contestatie ti se recomanda 'amical' sa renunti la ea ca vine alt control si gaseste altceva mai grav cu amenda mai mare. Asta e tara noastra, din pacate.

Din pacate cei mai in varsta s-au obisnuit cu sistemul. Si tata meu si tatal unui prieten si multi altii, desi cu Codul Fiscal din 2004 ar avea dreptul sa deduca la impozit diverse investitii in apartament, asigurari de loc, etc nu fac asa ceva. S-a infipt ideea ca statul fura si nu da niciodata inapoi. Si cam asa este. Functionarii te trimit la plimbare si daca nu le place fata ta. Gasesc ceva si te trimit la plimbare. Si din pacate de multe ori sistemul nu iti permite sa lupti pt drepturile tale. Faci contestatie la finante, tot ei o analizeaza si o refuza. mad.gif

This post has been edited by litza: 2 Jun 2005, 08:16

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
Nicotine
post 2 Jun 2005, 20:21
Post #10

Membru autentic

Echipele de control pot primi intr-o luna valoarea a catorva salarii nete din fondul de amenzi aplicat; asa ca au tot interesul sa purice sa-si faca planul

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
madalina
post 2 Jun 2005, 20:40
Post #11

Membru autentic

Ca vine controlul, nici-o problema. Ca iti dau amenda pentru o chestie reala si in majoritatea firmelor apar mici probleme = nu ai avut timp sa faci registrul de casa sau ai taiat o factura si nu ai scris adresa completa a firmei, iarasi ok. Au venit la mine in control de la Garda Financiara, nu am avut fisa de magazie - este imposibil sa tin o fisa de magazie, ca ar trebui un om in plus sa se ocupe doarde completarea fisei , politicosi, mi-au dat amenda, nici-o problema. Nu am apelat la cunostinte, nu am dat spaga, nu mi s-a cerut spaga.

Dar la un prieten au venit doi de la garda si in loc de buna ziua i-au spus "ce, ba, deja te-ai c---t pe tine cand ne-ai vazut?". Nu-ti vine atunci sa-i dai afara din firma direct?

This post has been edited by madalina: 2 Jun 2005, 21:07

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
nairam
post 2 Jun 2005, 20:54
Post #12

Posesor de bebelus...

madalina: vezi ca daca nu ai taiat o factura e mai grav decat toate celelalte la un loc .... e evaziune fiscala si te cocoseaza...
daca e vorba de fisele de magazie pentru facturi atunci iarasi este foarte grav. Daca este vorba "doar" de fisele de magazie a unor produse, materii prime, etc mai teaca mearga...
iar in cazul in care nu ai factura de la furnizor, completata corect .... nu ai voie sa deduci TVA-ul ....Versiunea Administratiei financiare... Si hai sa fim seriosi ... a vazut careva pe vreo factura trecut codul IBAN al beneficiarului (cumparatorului) ? eu am vazut doar la cativa, poate exagerat la 5% din facturi, ca sa nu mai spun ca daca ma intreaba codul IBAN ma apuca nervii pentru ca are 24 caractere ..... si nu-l stiu. Deci, concluzia suntem toti in culpa .... Trebe sa ceri tu ca si cumparator sa-ti completeze furnizorul factura corect (parca art 155 din cod fiscal).
De vorbit urat nici nu mai pomenesc .... pentru ca toti te trateaza ca si cum ai fi un infractor.... Pleaca de la premiza ca ai fraudat statul ... Ei nici macar nu au auzit de PREZUMTIA DE NEVINOVATIE!!!!!

This post has been edited by nairam: 2 Jun 2005, 20:56

--------------------

+
madalina
post 2 Jun 2005, 21:12
Post #13

Membru autentic

QUOTE(nairam @ 2 Jun 2005, 20:54)
madalina: vezi ca daca nu ai taiat o factura e mai grav decat toate celelalte la un loc .... e evaziune fiscala si te cocoseaza...
daca e vorba de fisele de magazie pentru facturi atunci iarasi este foarte grav. Daca este vorba "doar" de fisele de magazie a unor produse, materii prime, etc mai teaca mearga...
iar in cazul in care nu ai factura de la furnizor, completata corect .... nu ai voie sa deduci TVA-ul ....
*

Scrisesem incorect. Era vorba de adresa completa a cumparatorului, toata luumea spune strda, orasul si sectorul, nu sta nimeni sa spuna cod postal si restul.

Era vorba de fisa de magazie de la produse. Problema este ca intra si ies produse de 40-50 de ori pe zi, produse ce ar trebui cantarite la intrare si iesire.

--------------------
+
nairam
post 2 Jun 2005, 21:49
Post #14

Posesor de bebelus...

QUOTE(madalina @ 2 Jun 2005, 22:12)
Era vorba de adresa completa a cumparatorului, toata luumea spune strda, orasul si sectorul, nu sta nimeni sa spuna cod postal si restul.

*

Tocmai in cazul asta (nu ai scris pe factura de achizitie CUI-ul si J - ul tau, tu fiind cumparatorul) cei de la administratia financiara nu te lasa sa deduci TVA-ul. Deci in cazul tau, daca doamne fereste .... pe tine te amendeaza ca nu ai completat factura complet, iar pe cumparatorul tau nu-l lasa sa deduca TVA-ul. E nebunie mare, abia astept sa se termine controlul sa vad ce amenda le da ( eu personal estimez pe undeva pe la 250-300 mil lei vechi, daca nu mai mult)
in plus de pe bonurile fiscale (alea de casa de marcat) nu se deduce TVA-ul
De pe bonurile de benzina care nu au scris nr. de inmatriculare al masinii si numele societatii tale+ stampila alora de la benzinarie NU deduci TVA-ul.

This post has been edited by nairam: 2 Jun 2005, 21:52

--------------------

+
madalina
post 2 Jun 2005, 22:34
Post #15

Membru autentic

De bonuri de marcat stiam, de altfel, contabila mea nu ma lasa sa scad nici dinregistrul de casa un bonf fiscal daca nu e insotit de factura. Nu iau factura, sa platesc din buzunarul propriu.

De bonurile de benzina la fel - numai ca ar trebui cei de benzinarie sa le completeze.

La factura completa e aberant. La Cora, carrefour si daca vrei sa le spui contul IBAn se uita tipele la tine de parca le-ai povesti de extraterestrii. In plus, eu nu m-am chinuit sa memorez contul IBAN, stiu ce imi trebuie la banca, dar restul nu. Iar J-ul, iar nu te intreaba nimeni nimic. CUI-ul e trecut pe 99% dintre facturi.

Bine eu am patit intr-o zi cu furnizor. Mi-a taiat o chitanta fara data. Noroc ca am vazut imediat si l-am chemat inapoi sa scrie data. Din cate stiu, chitanta fara data este infractiune.

Bine, regulile se aplica dupa vor ei. Intr-o piata, unui tip, cu ce mai mare vanzare, la tabe, legume-fructe, i-a dat amenda 50.000.000 si 24 de ore termen sa isi puna casa de marcat. In aceeasi piata mai existau poate 100 de comercianti, daca nu mai multi, ce vindeau tot legume-fructe, tot la taraba, tot fara casa de marcat. Nu le-a dat amenda pentru asta.

--------------------
+
tase
post 3 Jun 2005, 14:11
Post #16

Membru incepator

From: Timisoara

eu stiu ce a patit maica-mea pe vremea cind administra filiala locala a unei societati din oradea:

se schimbasera nu stiu ce formulare si a luat amenda ca le-a folosit pe alea vechi. ea a motivat folosirea alora vechi prin faptul ca alea noi nici nu se tiparisera inca.

raspunsul: atunci trebuia sa nu depuneti activitate comerciala pina cind ieseau alea noi.

dom'le, daca tine tot asa, la urmatoarele alegeri votez cu vadim si dupa aia imi constitui miscare secreta revolutionara si purced la eliminarea tuturor retarzilor astia. medieval, cu tras pe roata si in teapa.

--------------------
dacia 1310 tx
Cisco IOS uses BGP to find out how much it sucks.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:15
Forum Renault