De ce costa Solentzele second hand asa de mult ?
![]() ![]() ![]() |
De ce costa Solentzele second hand asa de mult ?
pastia |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 6 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.6 16v
2007
- ---
|
|||
Alan25r |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 29 December 04 From: Craiova ![]() |
Solenzele s-au dovedit a fi masini fiabile si pe care te poti baza .... Cei care conduc SLZ pe taxi pot confirma asta.
|
--------------------
Solenza 1.4 MPI
Oltcit Club 11 RL
- DJ-XX-XXX
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Pai si cat ai vrea sa fie una? Eu am dat 6680 + comisioanele bancare + alarma + presuri + aparatori noroi + mp3 player! Daca ar fi s-o vand (ceea ce nici nu ma gandesc) cat ai vrea sa cer?
This post has been edited by boiolu: 6 Jun 2005, 15:30 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
pastia, uita-te putin si la preturile DSN ..
O Supernova Clima bine intretinuta, din 2002, cu cca 50.00 Km la bord nu o gasesti sub 4000 euroi (sau gasesti foarte greu). De ce au preturile astea ? .. pentru ca alternativa este un Logan nou, ceea ce inseamna o gramada de bani in plus. Cand or sa inceapa sa se vanda Loganuri sh, de un an/doi .. atunci or sa scada drastic si preturile la solenta. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Poate pentru ca au un consum de max 6 afara (mers 110-120const) si 8 in oras (mers batraneste, ceea ce la logan nu scade sub 9.5) , demarajul NET mai bun, chiar si fata de 1.6 Logan (cei care fac liniute stiu asta..) si de ce sa nu recunoastem.. Designul mult mai placut al Solenzei: ma refer la partea frontala in principal!
Si sa nu uit: toata lumea are acum Logan... O sa fie un fel de .. O sa fuga lumea de masina asta, e prea comuna si devine stresanta! Parerea mea! |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
livoasca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 30 April 05 ![]() |
QUOTE(Adrian_Solenza @ 6 Jun 2005, 16:12) Poate pentru ca au un consum de max 6 afara (mers 110-120const) si 8 in oras (mers batraneste, ceea ce la logan nu scade sub 9.5) , demarajul NET mai bun, chiar si fata de 1.6 Logan (cei care fac liniute stiu asta..) si de ce sa nu recunoastem.. Designul mult mai placut al Solenzei: ma refer la partea frontala in principal! Si sa nu uit: toata lumea are acum Logan... O sa fie un fel de .. O sa fuga lumea de masina asta, e prea comuna si devine stresanta! Parerea mea! Nu neg ca Solenza e mai agila, dar are si Loganu partile lui, de ex confort si spatiu. De fiecare data cand am luat un taxi Solenza (eventual si cu GPL in portbagaj) si aveam si niste bagaje am mers ca in cutia de conserve. Nu incape nimic in masina aia, e mai degraba un fel de "roadster"...daca pot sa abuzez de acest termen ![]() |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
da' la logan unde se monteaza GPL, deasupra?
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nu deasupra, dar porbagajul permite instalarea unei butelii si sa ai si spatiu pt bagaje.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Pentru Livoasca :
Ca posesor de SLZ si peste o saptamina posesor de Logan, tin sa te anunt ca afirmatiile tale sunt rautacioase. Daca intr-o SLZ stai ca intr_o conserva, atunci in Matiz cum stai? Portbagajul la SLZ, are si el vreo 420 de litri, deci nu e asa mic si in plus bancheta din spate este rabatabila, so, daca ai ceva de carat, e mai buina. E drept ca pe bancheta din spate stai mai inghesuit, dar nu-i asa de insuportabil. On-topic : Parerea mea este ca noi romanii, cind apare ceva nou, ii dam in cap si mai ales daca e facut de Dacia. Cind a aparut SLZ, toata lumea imi zicea de ce SLZ? Ca "e altele" mai bune, etc. Acu' aceeasi oameni, de ce Logan, ca SLZ e masina. Eiii, de aici pleaca si preturile astea mari la SLZ. I s-a dus zvonul ca e buna, ca e economica etc. si nemaifacindu-se oamenii au inceput sa se inghesuie la SLZ SH si cum cererea e mai mare ca oferta, asta-i pretu. Io zic ca daca Dacia mai facea cel putin 1 an de zile SLZ, tot mai vindeau 35.000 de bucati. Ceea ce nu era rau. Asa, cistiga poate 12.000, de clienti la Logan, dar pierd 25.000. Ideea este, ca clientul fidel de Logan, nu prea s-a inghesuit la varianta de 6000 de euroi, preferind variantele de virf, iar daca nu era programul rabla, tendnta era aceeasi. Asa, s-a mai inghesuit lumea si la Ambiance. Iar un Logan Ambiance, nu ofera, A/C, geam electrice, servo-directie cum ar fi o Scala sau Clima, desi la aceeasi bani, SH. Iar la 20.000 de km, o masina, fie ea Dacia, e odihnita bine si mai are multe de spus pina la primul RK. Ca sa nu mai voebim ca o SLZ, confort, e cu 1000 de euroi sub Ambiance, iar unele din ele au si A/C si servodirectie. Later edit : In conjunctura actuala, vor avea de cistigat, cei care au SLZ de vinzare si cei de la Craiova, cu Matizul, asta daca va veni un semnal, ca fabrica nu se va inchide. Nu cred ca Dacia va scoate masina de 5000 de euro si multi oameni care nu vor sa se inhame la rate, vor prefera o masina ca Matizul, eu deja cunosc 4 prieteni, care au gindit asa. This post has been edited by bomicabomic: 6 Jun 2005, 17:42 |
--------------------
x
x
- x
|
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
Adrian Solenza, te inseli vis-a-vis de consumul Loganului...uite, eu am consum in oras de fix 8 litri/100km, pe motor 1.4. E adevarat ca nu plec cu fum din anvelope de la semafor sau alte de-astea, dar...
Nu vreau sa sar prea tare de la subiect sau sa transform (si) acest topic intr-unul despre consum, insa am tinut sa precizez aceste lucruri spre stiinta unora.. No offesne! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
livoasca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 30 April 05 ![]() |
QUOTE(bomicabomic @ 6 Jun 2005, 17:07) Pentru Livoasca : Ca posesor de SLZ si peste o saptamina posesor de Logan, tin sa te anunt ca afirmatiile tale sunt rautacioase. Daca intr-o SLZ stai ca intr_o conserva, atunci in Matiz cum stai? Portbagajul la SLZ, are si el vreo 420 de litri, deci nu e asa mic si in plus bancheta din spate este rabatabila, so, daca ai ceva de carat, e mai buina. E drept ca pe bancheta din spate stai mai inghesuit, dar nu-i asa de insuportabil. Wow, scuze daca am suparat pe cineva. Nu am avut Solenza si singurele in care am mers au fost taxiuri. Foarte posibil ca portbagajul sa fie mare, dar el era ocupat de GPL, asa ca senzatia a fost unica: loc putin in spate + bagajele peste noi. Plus ca taximetristii isi dau in general scaunul in spate pana in portbagaj... Inca o data, scuze pt SLZ-isti, imi retrag afirmatiile rautacioase, pur subiective si conditionate de experiente traumatizante ![]() |
--------------------
Logan
Ambition
- B32YXX
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Nici mai bine nici mai rau. E identic. masinile sunt practic identice ca dimensiuni (bine, nu vorbesc de lungime, ca SLZ are cativa cm in plus dar asta din cauza barelor mai proeminente). In rest, aceeasi mancare de peste.
Din practica, in SLZ pot merge relaxate 4 persoane cu bagajele de rigoare. Cinci deja e cam mult, mai ales daca sunt mai mari, ca pe bancheta din spate e intr-adevar cam putin loc pentru 3 persoane. Portbagajul e clar mai mare la LGN dar nici cei 420 de litri de la SLZ nu sunt de lepadat, bagajele pentru o vacanta incapand lejer. In plus la SLZ ai avantajul banchetei rabatabile (cretin sistem de rabatare, dar oricum, merge). |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Topic numa bun de paruiala. Asteptam sa se umple 30 de pagini si apoi stergem, sau stergem inainte si ne luam dupa aia injuraturi ca a disparut tatami-ul?
Nici nu poti sa stii exact ce e off topic aici. ba consumul mai mare la una, ba portbagajul mai rotund la alta.... Auziti, da apartamentele de ce s-au scumpit asa tare in ultima vreme? Ce, acum consuma mai putin si au balcoanele mai mari? Pur si simplu asta e legea pietei. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
E la fel cum naiba sa fie ! Sint construite pe aceiasi platforma !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
pastia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 6 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Cu apartamentele e altceva, crede lumea ca daca intram in UE o sa fie mare cerere. Ma rog, on topic, cred ca scumpirea masinilor second-hand are legatura si cu scaderea EURO, dar oricum, cam scumpe masinile astea la mana a doua, chair si Super Nova, care ajunge si la peste 4000 Euro! Nu prea renteaza, cel mai bine e sa ai bani de una noua!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.6 16v
2007
- ---
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Si berlinele din 2003-2004 costa extrem de mult, cere pe una ingrijita cam 4000E
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Bihomoldoveanul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 515 Joined: 31 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Preturile la SLZ nu au nici o legatura cu calitatea masinii si asra e valabil si pentru orice masina Dacia. Cind pe piatza nu o sa mai vezi oferte de berline din 85 cu 1500 eur ci cu 200 atunci poti sa fii sigur ca nici SLZ nu va mai costa asa mult.
|
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
parca s-a mai discutat ... nu e clar??? cererea creste pretu creste doooh
si nu va mai luati de matiz ca e mai maisna ca ... |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(livoasca @ 6 Jun 2005, 17:32) Nu neg ca Solenza e mai agila, dar are si Loganu partile lui, de ex confort si spatiu. De fiecare data cand am luat un taxi Solenza (eventual si cu GPL in portbagaj) si aveam si niste bagaje am mers ca in cutia de conserve. Nu incape nimic in masina aia, e mai degraba un fel de "roadster"...daca pot sa abuzez de acest termen ![]() Domnu' hai sa-ti spun o treba! Eu cu solenza am dus din Bucuresti in Pitesti o masina de spalat cu hayonul inchis normal. Spune-mi si mie rogu-te, cum bagi un TV mediu (cu diagonala de 54) in logan? He he mon ami nu spatiul e totul, trebuie sa mai ai si acces! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Am vazut vorbindu-se de preturile CERUTE pentru Solenza. Stie cineva si preturi oferite, sau eventual la care s-a si facut tranzactia?
|
-------------------- |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Va rog mai cititi o data intrebarea din titlul topicului, ca ati luat-o rau pe aratura.
Voi astia cu SLZ e tare si Logan e masina comunca, mai lasati-o. Altceva in afara de aruncat cu rahat nu aveti de facut. Vad ce fac cu off-topicurile de pana acuma, ca se pare ca n-am monitorizat cum trebuia topicu asta. Dar ce mai vad off-topic, tai, si nu mai explic DE CE. Voi trebuie sa stiti de ce a disparut. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vladimir |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
Costa atat de mult pentru ca suntem "needucati" in domeniul afacerilor de tip "capitalist". Uitati-va pe net, pe site-urile straine din tarile serioase (fara Franta sau Italia) sa vedeti ce masini SH puteti lua cu banii astia. Cu catava clase peste SLZ! Stiti cum suntem, ne-a improprietarit statul cu un apartament de c..t intr-un bloc de 30 ani si vrem pe el cat unul similar in Chicago sau oricare stat european. Asa si cu masinile....! Sa vedem ce durere o sa fie cand "intram in UE", la iesirea din parcul auto, in orice stat european, cu 2 km parcursi la bord, pretul unei masini scade automat cu 20 % ("carausii" stiu cel mai bine). mai ales ca taxele pentru a circula cu astfel de masini impreuna cu preturile intretinerii ne vor face mai bine sa platim o rata de 100-150 E pentru o MASINA. Eu sunt "patit". Astept un Logan pe care l-am luat tocmai din aceste considerente, dar sunt constient ca peste 2-3 ani, chiar 4, il voi da cu jumatate din pretul cu care l-am achizitionat. Asta daca am noroc. Vom trai in continuare aici si vom vedea. Asa ca mergeti cu "batranicile" voastre daca se mai poate (asta in cazul in care nu puteti lua ceva nou) ca nu mai e mult si vom fi OBLIGATI sa ne schimbam mentalitatile si asa masinile vor deveni ceea ce sunt pentru 80% din oamenii civilizati LUCRURI CONSUMABILE nu de LUX. Parerea mea ....!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Daedalus |
![]()
|
![]() sound addicted Group: Members Posts: 947 Joined: 1 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum stai tu cocosat in SLZ, ca eu am 1.80 si stau foarte bine si pe scaunele din fata si pe bancheta din spate. E adevarat ca spatiul din spate e mic cand cei din fata vor sa stea lejer. Eu sunt multumit de masina asta asa cum e ea si cam atat. Nu mai fac alte critici la LGN ca se supara lumea si nu are rost.
De ce sunt preturile mari? Parerea mea in primu rand e ca sunt cereri si in al doilea rand mentalitatea nu o sa se schimbe asa usor din moment ce salariile sunt asa cum sunt. Adica in alte tari daca unu isi vinde masina, o vinde sa-si ia una ca lumea pe bani ca lumea, pe cand la noi, datorita bugetelor restranse, se aplica mai mult conceput de bisnita, adica o dau p-asta ca am mai strans 1-2000 de euro si imi iau ceva putin mai bun. Si atunci te gandesti si la cateva sute de euro pe care nu vrei sa le lasi la pret. |
--------------------
Dacia Solenza
Scala 1.4 MPI
2004
- B xx FTU mda
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mentalitatea PLUS ca Logan mai acceptabil la dotari il gasesti pe la 7 mii si in sus..daca era 5mii unul rezonabil sa vezi ce se ducea in balarii pretul la solenza!!!
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 05:22 |