Chiuluasa 16V, A incercat cineva sa puna???
![]() ![]() ![]() |
Chiuluasa 16V, A incercat cineva sa puna???
Antrax |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 8 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Super Nova
- TN 08 UNB Dacia Super Nova 1,4 MPI. Membru RR
|
|||
klausu25 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 24 May 05 From: BRAILA ![]() |
Esti fenomenal!!
![]() Ce vrei sa faci dintr-un amarat de motor? Jumbo-Jet? |
--------------------
Dacia
Supernova
- BR-01-ELF
|
|
Antrax |
![]()
|
Pai as vrea si eu sa fac ce pot cu motorasu asta dar macar sa traga dupaia
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
depinde ce poti
![]() financiar vorbind... dar rezultatele nu sunt spectaculoase. |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
AVT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
16 valve... hm!
Pai la Clio gasesti 16 valve si e acelasi motor, deci, nu mai trebuie sa faci cine stie ce adaptari, dar... modificari sunt multe si marunte: trebuie modificata/schimbata evacuarea, trebuie modificat softul din calculator cu cel de pe Clio, si ar mai fi inca multe. Astea, doar asa, la prima strigare. Oricum, ideea de baza e ca trebuie sa ai multi bani cu care sa nu ai ce face. Ca sa iesi mai ieftin cu piesele, poti incerca prin demolari, poate ai noroc. Dar de manopera nu scapi, orice ai face. Bafta! si sa ne ti la curent!! |
--------------------
Chevrolet
Kalos 1.4 16v 94cp
- ---- Omu' e ca si tamplaru': traieste ce traieste si p'orma moare!
|
|
AVT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(motorsport_2005 @ 10 Jun 2005, 09:24) Totusi, daca consideri ca 23 CP nu sunt un castig... atunci ai dreptate. Arunca un ochi si aici: http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_ft.php?v=1 |
--------------------
Chevrolet
Kalos 1.4 16v 94cp
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
motorsport_2005 did it again.
Hai, dai cu parerea.....asteptam. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
inafara de faptul ca esti off-topic,driverx
tu ai da 50 de mil pe 23 de cai? nu inteleg de ce te bagi? in banii astia poti schimba tot motorul. un golf II gti 138 cp nu e mai avantajos la aceiasi bani? parerea mea. |
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
motorsport_2005
50-60....e treaba lui. Problema e alta, cum arunci tu un motor de golf in SN, fara multa bataie de cap, bani aruncati in solutii improvizate etc etc. Asa ca s-ar putea (nu stiu sigur) ca aceasta varianta sa fie mult mai avantajoasa. Ahh....sa nu uitam de RAR cu toate tampeniile ce le presupune (pe langa bani). Mai vrei? Acuma o sa imi urc tot forumu in cap, dar dupa mine si 5 mil in tuning (mai ales ala de design) mi se pare o tampenie. Dar fiecare cu pasarica lui. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
motorsport_2005 |
![]()
|
mie mi-a cerut cineva aprox. pretul de 50mil. cu tot cu adaptari si omologare rar.
|
--------------------
dacia
supernova
- CT - 19 - VEV
|
|
AVT |
![]()
|
QUOTE(motorsport_2005 @ 14 Jun 2005, 18:03) 50 mil. ptr. motor de golf?!?!?! ![]() Oricum, motorul de golf presupune multe "imponderabile": cu ce cutie il pui; daca pastrezi cutia de pe masina, cum faci legatura; ambreiajul, cum si in ce fel; softul din calculator; cum pui motorul pe masina dar cel mai important, incape?!?! in compartimentul motor; si tot asa, intrebari, o mie! |
--------------------
Chevrolet
Kalos 1.4 16v 94cp
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
investitia pt 16v pe motorul din fabrca in 8v nu se justifica financiar...mai bine iei un motor+cutie sh de prin oradea/sibiu..etc de la dezmembrari de pe vw, renault, opel 1.8l, sau 1,8T, min 120CP...astfel de piese am auzit de ca se pot face rost cu mult pana in 1000euro...de restul incluzi manopera si alte intariri pt masina (deja puterea este mult peste cea din fabrica)
ca exemplu, e pe undeva la vanzare o nova cu motor de 150cp... |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
oache81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 30 December 04 ![]() |
Am io o chiulasa de la motorul meu de 1.6 de megane daca te intereseaza,o sa iti creasca destul de mult cuplul,de la 112 Nm la 130 Nm dar o sa ai si un consum pe masura,in jur de 11 in oras la mers normal si tu sigur nu o sa mergi normal (adica sa schimbi la sub 3000 de ture).Se potriveste perfect,dar pe mine cand am schimbat-o m-a costat in jur de 5 milioane manopera(eu am luat una preparata si am pus-o in locul asteia).A si am si axul cu came la ea,poti sa te duci sa il modifici inainte sa o montezi pe masina si ar trebui sa mearga simtitor mai bine.De potrivit ti se potriveste sigur,chiulasa pe care o am eu acum pe masina a fost pusa si pe o supernova inainte deci ar trebui sa mearga si asta a mea pe supernova.
|
--------------------
citroen
c4 2.0 HDI VTR Pack
2006
|
|
valispeed |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 26 December 04 ![]() |
Eu am incercat si m-am interesat la service Renault si e mult mai complicat decit crezi(prinderea cutiei difera,este alt cod,blocul motor =diferit si el,pistoane,etc,etc,etc.Sunt atitea ca am renuntat cu toata incapatinarea mea!
|
--------------------
dacia slz
clima
- B 08 FOX
|
|
cei7pitici |
![]()
|
![]() Pilot de carute Group: Members Posts: 370 Joined: 24 January 04 From: Pitesti ![]() |
Nu exista nici o chiulasa de 16 valve sa se potriveasca pe blocul de 1,4 de SN si SLZ, iar daca ar exista , ar trebui sa schimbi si arborele si setul motor si aprinderea (calculatorul) , adica aproape tot motorul, fiindca chiuloasa echipata e aproape jumatate de motor.
|
--------------------
Dacia
1410 Sport
xxx
- ag-08-umu Decat sarac si bolnav,...mai bine sanatos si bogat !!!!
|
|
oache81 |
![]()
|
Poate sa incerce cu una de la un motor de 8v mai mare,eu am de 1.6 una in plus dar poate foarte bine sa incerce si cu una de 2.0.Si nu trebuie sa schimbe nici aprindere nici nimic.
|
--------------------
citroen
c4 2.0 HDI VTR Pack
2006
|
|
Antrax |
![]()
|
Din tot ce sa scris mai sus nu am inteles mai nimic.
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
oache81 |
![]()
|
Nu merge de 16v pe 8v dar poti sa pui de la motoare mai mari (1.6 sau 2.0).
|
--------------------
citroen
c4 2.0 HDI VTR Pack
2006
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
O legenda urbana spune ca cineva a montat motor complet + cutie de Renault Clio Symbol 1,4 16V/ 98 CP pe o caroserie de Solenza fara mari modificari si griji.
Presupun ca a folosit si calculatorul de Renault Sursa a fost un Clio pleznit rau din lateral. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Antrax |
![]()
|
Pai ma gandesc ca motorul de pe SN, SZ sunt la fel cu cele de clio de 16V, nu cred ca difera blocul sau cutia. Diferea chiuluasa, axu etc. Daca as gasi si eu un clio pleznit mi-as lua din el axul, chiuluasa etc si as incerca sa le pun pe motorul meu. Dar cum nu stiu nici un clio pleznit, mai astept
|
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Fa o panda pe la Serviceul Renault acolo aduc pleznelile sau pe la REMAT-uri
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Antrax |
![]()
|
Dar aia daca au masini au la reparat si nu cred ca vand piese de pe ele. Varianta asta nu stiu daca merge. Daca as gasi la dezasamblari doar ca acolo imi cer aia un pret...
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
|
|
catin_maus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 17 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Revin si eu cu ideea chiuloasei de 16v in loc de 8v si as vrea sa aflu si eu mai multe lucruri sigure. Nu inteleg dc nu ar merge inlocuita cea de 8v cu cea de 16v si ar merge cele de 1,6 sau 2,0 care au cilindreea mult mai mare si....daca stiti ce inseamna un motor iuntelegeti ce vreau sa zic.
As mai dori sa stiu de unde pot face rost de 1 bucata chiuloasa 16v mai ieftina pt ca la magazin imi este si frica sa intreb cat costa. |
--------------------
BMW / SKODA
X 5 / OCTAVIA RS
2008 / 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Intreb si eu ca proasta-n targ: un 16v nu inseamna 2 axe cu came? De admisie si de evacuare?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
catin_maus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 17 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu neaparat, sunt si cu o axa cu came de ex cielo, problema este prinderea pe motor daca este aceeasi, teoretic ar trebui sa se potriveasc, parerea mea, pt ca motorul de clio 1,4 8v este acelasi cu cel de pe dsn, iar clio are si motor de 1,4 16v...
|
--------------------
BMW / SKODA
X 5 / OCTAVIA RS
2008 / 2007
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Așa, cum zici tu...
Însă scopul ar fi?... ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
catin_maus |
![]()
|
Ai avea 98 de cai pe supernova!
|
--------------------
BMW / SKODA
X 5 / OCTAVIA RS
2008 / 2007
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
QUOTE(catin_maus) Ai avea 98 de cai pe supernova! cu conditia sa se potriveasca, ceea ce nu e cazul - vezi posturile de mai sus. Pot sa mai adaug si eu, daca vrei: Nu merge chiulasa de 16V pe blocul de E7J. E vorba de alt motor - seamana capacitatile, dar e alt motor. Asa ca upgradeul de motor la SN e cel mai simplu de facut schimband masina ![]() |
-------------------- |
|
catin_maus |
![]()
|
Cu ceva mai multe argumente se poate? Daca aveti si niste schite cu ambele motoare ar fi si mai bine. La "datu cu parerea" se pricep multi.
|
--------------------
BMW / SKODA
X 5 / OCTAVIA RS
2008 / 2007
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Cred ca mai usor ar fi de pus setul motor de 1.6 8V de pe LGN, decat motorul 1.4 16V....
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th June 2025 - 20:24 |