DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lamurire CASCO - fransiza decuctibila 1,5%

kokaina
post 19 Apr 2011, 20:57
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am o masina, pe leasing, la Bt Asigurari ( acum cred ca e Groupama ). Leasing-ul se termina in iulie, si as vrea sa vad daca se merita sa-mi schimb parbrizul si un proiector ( ambele ciobite de pietre aruncate de pe drum, in trafic ). Am citit contractul si e un punct, un scrie: .."Asigurarea se incheie obligatoriu cu o fransiza deductibila de 1,5% din suma asigurata, in caz de dauna partiala din avarii. Fransiza reprezinta partea din valoarea pagubei, care va fi suportata de catre asigurat. Cuantumul fransizei este prevazut si in contractul de asigurat.Acoperirea fransizei de catre BT Asig, se paote face prin plata unei prime suplimentare, in cond. prevazute in tariful primei in vigoare la data incheierii asigurarii"..
Nu imi dau seama exact, deci, daca fac pe CASCO, sa zicem parbrizul si poiector, voi plati 1,5% din suma ? ..sau 1,5% din suma asigurata - anuala ( pe contract in fiecare an - 4 ani- apare o suma asigurata ptr masina - bineinteles ca suma scade de la an la an ~2.000 Euro ).
In contract la fransiza scrie:
"" FRANSIZA: -deductibila din fiecare dauna-procent din suma asigurata pentru fiecare an de asigurare|Avarii partiale %| Furt partial 0% | Furt total 0% ""

Am trecut intre ghilimele exact linia cum apare pe contract, legata de fransiza.
Ideea ar fi, daca mi se merita sa schimb parbrizul pe CASCO sau nu.?..

--------------------
Renaut Megane 2007, Manager, 1.5 dCI, 85 CP - CJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laguna_III
post 19 Apr 2011, 21:07
Post #2

Membru

Vei plati 1,5 % din suma asigurata aferenta anului in care ai avut "incidentul". Daca suma asigurata este 10.000 de euro, vei plati 150 de euro, daca suma asigurata este 5000 de euro, vei plati 75 de euro si tot asa.
Asta daca nu este specificat undeva: "1,5% din suma asigurata dar nu mai putin de 400 de lei", de exemplu.

--------------------
Renault Laguna III, 2.0 dCI, 150 CP May,2008/Dynamique
Renault Laguna III, Dynamique, 2.0 dCi, may, 2008
+
kokaina
post 20 Apr 2011, 08:45
Post #3

Membru incepator

ok, mersi.....cred ca duc mai departe ciobitura din parbriz, inca o perioada..doar sa nu urce, cu ceva crapatura...

--------------------
Renaut Megane 2007, Manager, 1.5 dCI, 85 CP - CJ
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 23:21
Forum Renault