DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ABS+EBV+AFU, Sisteme de siguranta Logan 1,2

citizenadi
post 11 May 2011, 01:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am cauta cu search-ul de pe forum combinatia de cuvinte ABS+EBV+AFU si nu am gasit nimic, de aceea imi permit sa deschid un nou topic. Daca e deschis totusi in alta parte astept imputuri si inchiderea lui. Ok, dar sa trec la subiect. Sunt posesor de Solenza Confort de 7 ani. A venit timpul sa o schimb si datorita vechime, dar mai ales faptului ca famila s-a marit cu inca doi si simt nevoia de spatiu si de AC. M-am gandit la Logan 1,2 Black-Line. Am fost la un dealer si mi-a spus ca e dotat cu ABS+EBV+AFU. In materialele de prezentare am gasit ca e numai ABS+AFU. Poate cineva sa-mi confirme daca e si cu EBV, deoarece eu sunt destul de interesat de sistemele de siguranta la franare pt ca am patit-o cu Solenza de 3 ori (rotit pe sosea la 130 Km/h) si cu noroc ca nu venea nimic din spate in acel moment sau era la o distanta rezonabila care sa incetineasca si sa ma evite.
P.S. : Daca sunt forumisti care au depasit un 30-40 de mii cu 1,2-ul astept linkuri sau impresii (consum, probleme, nemultumiri)
Cu multumiri anticipate si cu speranta ca acest forum va ramane unul de discutii serioase si nu de jigniri adresate celor mai putin "dibaci" in ale mecanicii, condusului, etc., astept reactii.

This post has been edited by citizenadi: 11 May 2011, 01:41

--------------------
DACIA SOLENZA + LOGAN 2004 / CONFORT + LAUREAT PH2 1,6 8V - B-XX-QWE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
para06
post 11 May 2011, 06:26
Post #2

Membru autentic

From: CONSTANTA

EBV
Distribuția electronică a forței de frânare. La autovehiculele cu tractiune față, partea din fața este mai grea decât partea din spate, astfel încât în cazul acționării frânelor, centrul de greutate al autovehiculului se deplasează spre față. Prin aceasta aderenta la rotile spate scade simtitor si rotile tind sa se blocheze. Prin distributia forței de frânare, franarea automobilului se realizeaza mai eficient, iar fenomenul de blocare al rotilor este inlaturat.

--------------------
DACIA SOLENZA 2003 - CT92PAR
+
citizenadi
post 11 May 2011, 08:30
Post #3

Membru incepator

Pentru Para 06
Multumesc foarte mult pentru explicatia cu ceea ce face EBV-ul. Am inteles ca de fapt EBV= EBD, el fiind varianta in franceza a EBD, dar intrebarea mea fundamentala era daca Loganul de 1,2 are EBV, pentru ca in prospect scrie doar ABS+AFU.

This post has been edited by citizenadi: 11 May 2011, 08:32

--------------------
+
klaus
post 11 May 2011, 11:17
Post #4

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

TOATE masinle cu ABS au si EBD-ul/EBV-ul ala.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
citizenadi
post 11 May 2011, 14:02
Post #5

Membru incepator

OK! M-am linistit. Acum pot achizitiona un Logan de 1,2. Multumesc mult.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th May 2025 - 12:49
Forum Renault