DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident Dacie berlina, - de ce imi era teama n-am scapat

the fast and furious
post 13 May 2011, 02:23
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Ieri orele 17.00 am avut ghinionul sa fiu lovit in trafic de un sofer " cu permis de 6 luni " dupa spusele lui care nu a vazut ditamai semnu de STOP pe care il avea pe drumul pe care circula. Este vorba de intersectia Alex. Moruzii cu Anastasie Panu din Vitan Bucuresti. Eu cu berlina mea din 99 , el cu un Golf IV cu numere provizorii rosii .
O sa atasez si 2 poze facute cu telefonul sa imi dati o parere daca berlina mea mai poate fi facuta ( in sensul daca va mai merge drept de acu inainte ).
Problema este ca individul are asigurare la Carpatica si de astia mie frica ca de dracu ca nu primesc nimic.
Initial el a afirmat ca vrea sa ne intelegem ca sa nu isi piarda permisul, dar cand i-am propus si suma de bani pe care sa mi-o achite suplimentar fata de RCA ul pe care il primesc la amiabila, s-a sucit si a zis ca nu are bani si ca nu ofera decat RCA ul.
A ramas ca maine sa ma duca el intr-un service unde are relatii si ca imi face masina acolo, pe RCA sau din banii lui.
Cum eu unu nu pot sa merg pe incredere intr-o astfel de situatie, m-am gandit sa aflu in principiu care este suma maxima de bani pe care o poate oferi Carpatica ( in 2006 parca, am primit de la ASTRA intr-o reparatie pe RCA ul unuia cu care am avut incident 1600 ron - asta fiind maximul de atunci pt berlina 99 ) si dupa cei din serviceul unde au ei relatii , estimeaza suma totala de pe deviz sa ii pun sa imi achite diferenta , apoi sa fac amiabila cu el si sa ma duc sa imi fac masina unde cred eu de cuviinta.
Ma gandea-am ca in situatia in care cad de acord sa imi repare masina in serviceul acela sa ii pun sa dea declaratie la notar prin care se obliga sa achite contravaloarea facturii in service indiferent daca Carpatica nu plateste / plateste doamne stie cat.
Si acuma sa trecem si la daune:
- punte spate strambata ( roata e la 45 de grade in interior )
- Prag + aripa din zona respectiva strambate
- aripa fata strambata impreuna cu spoilerul fata
- caseta de directie a cedat ( carcasa sparta )
La lovitura initiala pe care am primit-o in roata din spate stanga am fost intors circa 160 de grade si a existat contact intre partea stanga fata de la mine si partea frontala a lui, moment in care s-a exercitat probabil presiune in caseta de directie si carcasa ei a cedat.
Daca nu doreste sa plateasca o sa mergem la politie si eu ma voi alege doar cu asigurarea , insa nu imi surade gandul de a plati de la mine restul reparatiei.
Astept pareri

Attached thumbnail(s)
fata.jpg ( Size: 676.02k ) Number of downloads: 670
spate.jpg ( Size: 747.21k ) Number of downloads: 696

--------------------
Dacia / Opel - Berlina / Astra Classic - 1999 / 2006 - B -- ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lostris234
post 13 May 2011, 08:26
Post #2

From: .

Locuiesc intr-un bloc din intersectia aia. Este ingrozitoare! Un accident pe zi. ieri, dupa accidentul vostru a mai fost unul cu victime.
Bine ca voi nu ati patit nimic.
Acum legat de daune. Cel mai bine este sa te duci imediat la politie sau la asigurare, nu la service. Este calea legala. Daca omul nu iti da atunci pe loc banii imediat dupa accident nu o sa-i mai vezi vre-o data. Poti sa fii sigur de asta. Cu asigurarea aia pe Carpatica nu stiu la ce service o sa te primeasca cineva... Si sunt sanse mari ca CEL PUTIN o parte din dauna sa o platesti tu... Asta pe langa nervi, plata platformei si ramas fara masina cateva luni... Imi pare rau daca par negativist, insa nu recomand nimanui sa se bazeze pe un necunoscut, mai ales incepator si cu numere rosii.

--------------------
. . . - .
+
murfi
post 13 May 2011, 09:34
Post #3

Membru autentic

Eu cred ca masina aia nu mai merita reparata. In plus daca omul iti da RCA-ul nu pre ai cum sa recuperezi alti bani de la el (ar fi extrem de greu si nu cred ca merita efortul sa te bati cu el prin tribunale). Daca el vrea totusi sa-ti dea niste bani pentru ca faceti amiabila atunci pune-l sa-ti dea banii acum si probabil ca ai sa mai primesti in jur de 1500 de ron de la asigurare pe dauna totala.

This post has been edited by murfi: 13 May 2011, 09:36

--------------------
+
cread
post 13 May 2011, 09:51
Post #4

Membru autentic

Daca nu face amiabila si merge la politie , vinovatu nu-si pierde permisul , adica i-l anuleaza? Parca asa era legea, daca intr-un an de la obtinerea permisului iti este retinut, faci scoala si dai examen iar? Bine, daca ai ceri 1000e, se poate lipsi de permis.

--------------------
renault Megane 2 Grandtour . 2004 1,5 dci 80cp
+
the fast and furious
post 13 May 2011, 15:21
Post #5

Membru autentic

Azi m-am vazut cu el si dupa cum imi propusese de ieri trebuia sa mergem la un service unde se cunostea cu patronul. I-am propus ca in aceasta situatie pe langa amiabila , sa mergem la notar unde sa isi ia angajament scris ca suporta valoarea totala a reparatiei, indiferent daca va exista vreo diferenta intre valoarea despagubirii de la Carpatica si devizul final.
Raspunsul a fost ca e absurd sa faca ei asa ceva.
Drept urmare am fost la politie unde i s-a retinut permisul pe 90 de zile cred cu reducere la 1 luna dupa ce da iarasi sala. Eu m-am ales cu asigurarea si cu posibilitatea de a-i da in judecata.
Masina am dus-o intr-un service de cartier recomandat de cineva, o sa ma tin de capu lor sa o faca calumea si sa vad cat obtin de la asigurator. Prin telefon au estimat reparatia la 10 mil fara piese: punte si caseta directie. Deja am cheltuit vreo 200 de lei pe transport platforma. Acum trebuie sa gasesc si o modalitate prin care sa duc asiguratorul sa vada masina pt poze. Am inteles ca sunt obligati ca in 4 zile de la comunicarea accidentului ei sa se prezinte in service unde se afla masina in situatia in care masina este imobilizata.
In cea ce il priveste pe " autor " nu mare mi-a fost mirarea cand am fost acuzat ca eu cu asta ma ocup si anume caut sa fiu lovit ca sa scot bani de la ei, ca stiu prea multe lucruri legate de accidente si dau de banuit prin solicitarile mele.
Ce rau imi pare ca in momentul accidentului nu mi-am dat seama ca m-am lovit cu capul de plafon si am spart plafoniera. Nu am m-ai nimic dar trebuia sa ma duc pe la pital, IML ceva sa ma plang un pic ca sa ii pun un pic pe jar.

This post has been edited by the fast and furious: 13 May 2011, 15:33

--------------------
+
argon
post 13 May 2011, 15:44
Post #6

Mesaj semiautomat

Ai procedat foarte corect mergand la politie. Masina o faci in regie proprie cu cateva milioane, 3-4, e plin de casete si punti spate in Remat-uri, nu are rost sa pui noi la masina aia, pentru ca-s chinezesti de foarte proasta calitate. Vezi ce-ti ofera Carpatica atat in service cat si in regie proprie intai.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
hellcat
post 13 May 2011, 15:50
Post #7

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Cu centura pusa ai dat totusi cu capu' de plafoniera?

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
the fast and furious
post 13 May 2011, 16:20
Post #8

Membru autentic

Nu aveam centura pusa. Asta e defect profesional.
Acum realizez ca daca ma lovea in usa de la mine ala eram.

13 May 2011, 18:29:

Ma gandesc ca mai merita sa o fac . Ma uitam la pragul lovit din spate stanga cel care a suportat in mare parte impactul impreuna cu puntea spate si nu avea gram de rugina pe el . Daca era praf si se imprastia atunci era cu adevarat o problema.
La ce nevoie de masina am avut in ultimul timp, chiar nu vreau sa ma mai complic si sa investesc in alta.
Imi pare totusi rau de intamplare ca am avut mare grija de ea dealungul timpului si e pacat de ea.

This post has been edited by the fast and furious: 13 May 2011, 16:29

--------------------
+
Marian66
post 13 May 2011, 16:47
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

te-ai dus la politie unde trebuia sa te duci de prima oara!
bani pe langa asigurare nu o sa-ti dea nimeni niciodata, d-aia ne facem asigurare si d-aia ii spune asigurare smile.gif chiar e absurd ce i-ai cerut. poti sa il dai in judecata, dar asa cum asiguratorul, care ia locul vinovatului in ceea ce priveste despagubirea, nu poate sa despagubeasca mai mult decat valoarea actuala a masinii, nici el nu poate sa iti dea mai mult. cu alte cuvinte, daca toata masina face 2000 de lei, si reparatia face 3000 de lei, nimeni, asigurator, sofer, etc. nu o sa iti dea mai mult de 2000 de lei

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
maho
post 13 May 2011, 17:35
Post #10

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Hellou, vorbim de carpatica, deci se pune problema nu "cat", ci "daca"...

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
Mita Becherescu
post 13 May 2011, 19:33
Post #11

Membru incepator

Sa fii multumit ca a avut RCA ca mai ai o sansa dar cu excrocii de la carpatica parerea mea este ca iei mai mult pe un vaucer iar banii pe care trebuie sa-i dai din buzunar ii pui peste vaucer si-ti iei alta fara stres nervi si timp pierdut, doamne fereste sa nu se intimple la nimeni asa ceva multa bafta si nervi de otel.....

--------------------
dacia logan laureate 2007 1,5dci - dj00lix
+
the fast and furious
post 17 May 2011, 14:12
Post #12

Membru autentic

Am mers ieri pe sos. Alexandriei la Carpatica sa incep procedura pentru deschiderea dosarului, insa vinovatul accidentului mi-a tot bagat motive ca sa nu se prezinte desi discutasem in prealabil ca mergem luni. Inventeaza ca a observat o fisura la radiator si ca masina devine nedeplasabila.
Dupa o cearta de toata frumusetea la telefon, cei de la Carpatica mi-au spus ca rezolva ei daca le las contactul vinovatului numai ca va dura un pic mai mult.
Astazi am fost sunat si de inspectorul lor de pe teren si ne-am intalnit la service ca sa pozeze masina mea.
In cea ce ii priveste pe cei de la Carpatica atmosfera e destul de prietenoasa la ei si sunt amabili desi locatia aia de la autogara Rahova e o baraca penala iar majoritatea sunt cam "minoritari " la ten.
Am scapat repede de acolo cu declaratii si intocmire dosar, sa vedem ce se va petrece in continuare.

--------------------
+
Marian66
post 17 May 2011, 14:47
Post #13

Membru autentic

pai stai putin ,daca ai constatare de la poltie de ce mai e nevoie de celalalt sofer?

--------------------
+
adrian.paul
post 17 May 2011, 16:59
Post #14

Membru autentic

Unele societati asa procedeaza. Am avut acum vreo 2 ani o dauna, RCA-ul respectivului era la ASTRA. Am completat documentele, a pozat masina mea si ramasese ca trebuie sa dea de celalalt si sa pozeze si masina lui.
Dupa vreo luna de asteptare si telefoane am renuntat si am facut-o pe CASCO.

--------------------
Logan Prestige 2008 1.5 Dci
+
Marian66
post 17 May 2011, 17:26
Post #15

Membru autentic

este abuz ordinar atunci! normele de aplicare a legii asigurarilor sunt foarte explicite in ceea ce priveste despagubirea si actele necesare. la constatare cu politie asiguratorii nu mai pot sa ceara altceva

--------------------
+
Mita Becherescu
post 17 May 2011, 19:31
Post #16

Membru incepator

Fratilor nu ma laud dar eu am avut doua evenimente minore cei drept iar cei care m-au lovit aveau asigurare la cenzuratica ca nu stiu cum sa le mai zic norocul meu a fost si este ca am casco am reparat masina la reprezentata,urmind sa-si recupereze banii de la carpatica ...treba lor,dar eu nu am vrut sa repar masina pe casco pentru ca am franciza 150E, dar decit sa am de a face cu cei de la carpatca am dat banii si am reparat masina..sincer nu vreau sa stiu ce este in sufletul omului,eu ii doresc multa bafta si rabdare...

--------------------
dacia logan laureate 2007 1,5dci - dj00lix
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th May 2025 - 00:23
Forum Renault