martor lipsa de la proces, nu vine
![]() ![]() ![]() |
martor lipsa de la proces, nu vine
vad_sunete |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa ma citez singur:
QUOTE(klaus @ 3 May 2011, 22:28) Aducerea cu mandat nu inseamna neaparat ca vine politistul si-l ridica pe martor de acasa si-l duce la proces. In general in procesul civil vine politistul si-i inmaneaza citarea si ii ciripeste la ureche ca ar putea trece sa-l insoteasca la instanta (dar asta nu inseamna ca o si face) Daca politistul nu reuseste sa dea de martor sa-i puna citatia in brate, nu prea are ce-i face. Instanta poate sa-i dea o amenda martorului si cam atat. Agitatia cu aducerea e mai mare in procesele penale. QUOTE(klaus @ 29 Apr 2011, 20:21) Acceptul sau nu a marturiei este la latitudinea judecatorului (exista doar anumite cazuri specifice in care codul civil spune ca martorul nu e acceptat). Si in general, daca o parte a cerut respectiva proba, judecatorul o accepta ca altfel spune partea ca i-a fost limitat dreptul la aparare si la dovedirea sustinerilor proprii (cum a fost in cazul Anghel, ca nu i-au fost aprobati martorii). Problema e ca daca nu vine la termenul urmator (foarte probabil), judecatorul nu poate trece la judecata, ci mai da un termen cu aducerea martorului (se prezinta politistul de cartiier la usa si ii inmaneaza citatia). D-abia atunci daca nu vine martorul judecatorul poate trece mai departe fara martor. Iar daca e si un viciu de citare (adresa, nume etc), totul se mai prelungeste cu inca un termen pentru citarea corecta. Poti cere trecerea la judecata fara martor, dat fiind ca nu a venit la a doua citare (prima cu aducere) si poti cere amendarea martorului. De asemenea poti cere audierea martorului tau (daca nu s-a si intamplat deja) - in general martorii trebuie audiati in aceeeasi sedinta, ca sa nu fie pregatita marturia celuilalt daca stie ce a declarat primul. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
martorul meu deja a dat declaratia. s-a prezentat atunci cand a trebuit. asta e a treia citare. prima a fost atunci cand a fost citat si al meu, a doua cand s-a emis mandat de aducere si a treia acum. eu inteleg ca partea poate spune ca i s-a limitat dreptul la aparare, dar judecatorul nu poate sa zica ca l-a citat de atatea ori si nimic? mai ales ca e un martor care nu a vazut nimic, e un martor care a semnat in locul meu procesele verbale si atat. aproape se face anu
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
partea nu poate spune nimic, pentur ca i s-a oferit posibilitatea sa aduca dovezile pe care le-a cerut si instanta a depus toate demersurile legale in acest sens.
Eu zic sa ceri trecerea la judecata si amendarea martorului, daca presedintele completului considera necesar (o pui si tu mai frumos in fraza), ca oricum marturia nu poate fi hotaratoare din moment ce martorul a semnat ca tu nu erai de fata, nu ca a vazut fapta. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vad_sunete |
![]()
|
eu sper ca in septembrie cand e urmatorul termen, daca nu vine, sa judece si cu asta basta... multumesc klaus pt raspunsurile promte. o zi buna
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
mai oricum foarte nasol nu e, pt. ca oricum efectele procesului-verbal sunt suspendate
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
vad_sunete |
![]()
|
la ce te referi marian?
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
Pykolo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 1 April 08 From: Bucuresti / Iasi ![]() |
salut. si prietena mea s.a judecat cu politia intr-un proces si judecatoarea a chemat ca martor si celalalt sofer implicat in accident. ala nu s-a prezentat nicio data, daca i-a emis mandat de aducere. concluzia a fost o amenda de 100 ron (acum 3 ani) pentru cel ce nu s-a prezentat.
|
--------------------
Renault
Laguna II Expression, 1.9 DCI, 120 CP, 88 KW
2004
- IS 12 RVC
|
|
vad_sunete |
![]()
|
si cum s-a terminat totul? de cate ori s-a amanat din cauza ca nu a venit? cum a fost mai departe?
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(vad_sunete @ 30 Jun 2011, 22:59) procesul-verbal nu produce efecte pe durata procesului. statul nu iti poate pretinde plata amenzii, politia nu iti poate retine permisul, implementa puncte de penalizare, confisca ceva, etc. ; este o suspendare de drept. ca sa fie si in fapt, trebuie trimis un certificat de grefa la autoritatile care pot executa obligatiile din procesul verbal. daca nu a ajuns amenda la impozit, e suficient unul la politie. si se scot si punctele de penalizare, se inapoiaza permisul, etc. nu stiai asta? nu de asta ai contestat? ca sa iei permisul inapoi imediat, sau sa scapi de niste puncte? ![]() cu alte cuvinte, sa zicem ca ramai fara permis. contesti, iei certificat de grefa, te duci cu el la politie, ti se da permisul inapoi (cu obligatia de a-l returna in 5 zile daca pierzi procesul) si nu se trimite amenda mai departe la impozit daca nu vine chitanta in 15 zile. practic, daca stii ca nu esti de vina si castigi, din moment ce tu oricum ai permisul in buzunar si poti circula linistit (nu e ca la dovada, ca nu poti sa conduci afara), cu ce te afecteaza ca vine hotararea oficiala ca poti sa pastrezi permisul luna viitoare sau anul viitor? |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
vad_sunete |
![]()
|
aaa stai linistit ca permisul il am. intrebam cat mai dureaza ca nu imi place sa se lungeasca ceva prea mult. pe mine nu ma afecteaza, din partea mea 10 ani sa mai amane, dar voiam sa stiu cam ce se intampla daca omu nu vrea sa vina.
ps. nu semnati PV in locul altuia ca nu se stie niciodata ![]() |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Marian66 |
![]()
|
daca te opreste in trafic ca sa semnezi ca altul nu vrea sa semneze, e greu sa te manevrezi. ce faci, te sui in masina si pleci, cand ti-a facut semn politistul sa pleci? crezi ca ai cu cine sa te intelegi pe momentul ala cu dreptul de a nu te autoincrimina sau ceva? (gen ca ramane atestat ca ai fost in mom. ala acolo, si poate familia stia ca esti in delegatie, etc.) n-ai ce sa-i faci, daca ti se inatmpla e ghinion (adica sa te si cheme dupa)
in primul rand judecatorul e un luzăr, pt. ca martorul ala nu influenteaza cu nimic cauza, el poate nici nu a vazut fapta mentionata in PV, el doar a vazut ca nu ai vrut sa semnezi, lucru pe care sunt convins ca il recunosti si de buna voie ![]() in al doilea rand, cred ca ala sta la alta adresa decat aia din buletin, sau e super indolent, pt. ca altfel putea sa incerce macar sa trimita si el o adresa ceva, sa depuna o declaratie data in fata notarului care sa tina loc de marturie, etc. This post has been edited by Marian66: 6 Jul 2011, 18:24 |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
klaus |
![]()
|
Cum dracu sa te oblige politistul sa semnezi?
Semnatura e o optiune personala, daca vrei bine, daca nu, nu. Eu i-as zice politistului ca nu semnez nimic si sa fie sanatos, m-as urca in masina si as pleca mai departe. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vad_sunete |
![]()
|
nu ma sui in masina si plec, doar refuz sa semnez si atat. nu ma poate obliga sa fiu martorului cuiva. mai ales daca sunt in alta localitate, sa ma pice cu ceara si nu semnez.
faptul ca martorul ala nu poate influenta cauza cu nimic i l-am spus judecatorului, dar probabil asa vrea sutana lui. poate din cauza ca politia a solicitat ca martorul asta sa vina la proces ca martor al lor.. mai misto e modul in care mi-au aduse PV acasa. aduse de 2 militieni si bagate in usa de parca erau pliante.. oricum de acu in colo semnez cu mentiunea ca nu sunt de acord si gata. sper sa nu mai fie alta ocazie |
--------------------
dacia
supernova
|
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 6 Jul 2011, 20:25) asta e mai greu de facut. pana una-alta, iti zice politistul sa opresti, pleci cand vrei? daca in intersectie iti face semn sa opresti, si intri, ce se intampla? daca iti face semn sa opresti pe dreapta si treci mai departe, ce se intampla? eu zic ca poti sa ai probleme serioase daca te urci in masina si pleci. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
are voie sa te opreasca doar pentru a te pune sa-i semnezi un PV?
mi s-a intamplat o singura data asa ceva. stateam la semafor si unul a depasit coloana de masini, doar ca din dreapta venea un politist. l-a tras pe dreapta, apoi m-a intrebat pe mine daca am vazut ce a facut ala (n-aveam cum sa nu vad, eram primul la semafor si respectivul s-a bagat chiar in fata mea) si apoi m-a intrebat daca sunt de acord sa semnez PV-ul. tot timpul mi-a lasat impresia ca e decizia mea, nu ca ma obliga el sa fac ceva. |
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
NU se pune problema daca are voie sa te opreasca.
Eu consider ca nu are voie sa te opreasca sa pleci... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vad_sunete |
![]()
|
pai nici nu iti va impune sa semnezi ca nu are cum. poa'sa stea si in limba daca nu vrei, nu vrei. e optiunea ta daca semnezi sau nu. sfatul meu e sa nu. in general opresc taximetristii ca aia oricum au morcovu si sunt multumiti ca nu i-au oprit sa le mai arda vreo amenda sau sa le ia permisu si semneaza. asa a fost si in cazul meu. era taximetrist
|
--------------------
dacia
supernova
|
|
sandudan1977 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 12 February 07 ![]() |
Salut oameni buni !
Sunt disperat mai am 1 zi maine 23 august 2011 in care pot depune contestatia deoarece mi-a fost luat permisul pentru o neprezentare in termen de 24 ore de la o banala atingere nici zgarieturi nu ai ramas la mine pe vopsea.. cu un taximetrist care nici el nu a oprit sa vada ce sa intamplat in fine ! Nu m-am prezentat ..el s-a dus si eu am aflat de la firma sa ma prezint abia dupa 2 saptamani si m-am prezentat si am ramas fara permis ! FAC CONTESTATIE DOAR CA SA AMAN INEVITABILUL ! Deoarece sunt unicul sofer din firma si nu are cine sa vina 1 luna si sa nu pierd locul de munca ! Intrebarea mea este daca pot depune contestatie fara procesul verbal pe care l-am rupt atunci de nervi ! Si care stie sa imi spuna sigur asta seara pas cu pas unde ma duc si ce taxe trebuie ...taxa de timbru ...timbru judiciar ...timbre fiscale etc .. Va rog mult ajutati-ma ! Va multumesc mult ! ![]() ![]() ![]() Dovada expira maine la ora 23:39 noaptea ... |
--------------------
Dacia
Nova
1997/1600
- B 26 tel
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
ha ha ha ha
![]() ai rupt pv-ul. copia pv-ului este pe politia rutiera in raza careia ti-ai luat amenda. du-te la aia sa-ti dea o copie dupa copie, sa poti sa depui contestatia la judecatorie. daca merge cu copia. si daca or vrea aia sa iti caute pv-ul in timp util. ma indoiesc. |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
sandudan1977 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 12 February 07 ![]() |
Salutare oameni buni !
Am reusit fara sa am copie dupa P.V. prima infatisare o am pe 22.11.2011 Am permisul in buzunar ! Multumesc dar nu mi-a raspuns nimeni ! |
--------------------
Dacia
Nova
1997/1600
- B 26 tel
|
|
Marian66 |
![]()
|
daca te uiti in mesaje, vezi ca ti-am raspuns la vreo 2 ore dupa ce ai postat.
|
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 13:02 |