DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Proiect modificare Codul Muncii

Luka
post 30 Jun 2005, 15:32
Post #1

Membru autentic

Group: Members

http://www.mmssf.ro/proiecte.htm

Pe la jumatatea paginii aveti proiectul de modificare a Codului Muncii. Din cate se pare, intra in vigoare de pe 01.07.2005 si aduce cateva modificari importante.
Se spune ca va fi centrat spre interesul patronilor care vor avea cateva avantaje, cum ar fi eliminarea unor pasi la concediere colectiva (respectiv nu mai trebuie sa faca proiect catre agentia de somaj,intervalele de timp in care trebuie sa notifice intentia sunt mult mai mici); de asemenea, o alta modificare se refera la durata timpului de lucru saptamanal care va fi de 48 de ore; alta modificare ar fi cea referitoare la contractele pe durata determinata care nu vor mai fi privite ca o exceptie, iar durata lor va fi prelungita la 2 ani de la 18 luni in prezent.
Si ar mai fi alte chestii, dar asteptam varianta adoptata.
Acum, pareri in legatura cu asta.
Ar mai fi o intentie de se micsora indemnizatia de crestere si ingrijire copil la un nivel de aproximativ 3 milioane/luna si se pare ca si aceasta va fi adoptata.

This post has been edited by Luka: 30 Jun 2005, 15:33

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vv
post 30 Jun 2005, 15:36
Post #2

dilbert.com

From: Bucuresti

Durata timpului de muncă va putea fi prelungită peste 8 ore pe zi și peste 48 de ore pe săptămână, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referință de maxim 1 lună, să nu depășească 8 ore pe zi sau 48 de ore pe săptămână

Hai ma, ce draq va place sa dezinformati asa? E o diferenta enorma intre ce scrie mai sus si ce ai zis tu.

Si cu alea 3 milioane (de fapt 3.5) vezi ca s-a mai discutat, e alt subiect. Si nu, tocmai, nu se pare ca va fi aprobat, boul de ministru e PDist si Boc a zis ca partidul nu il sustine cu proiectul respectiv.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Luka
post 30 Jun 2005, 15:39
Post #3

Membru autentic

In privinta orelor de munca, imi cer scuze, dar ma grabeam si nu m-am exprimat corect. Inca o data, scuze. E asa cum ai scris tu, dar graba....

This post has been edited by Luka: 30 Jun 2005, 15:40

--------------------
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
Luka
post 30 Jun 2005, 15:42
Post #4

Membru autentic

Iar cu indemnizatia am vazut aseara discutia intre ministrul muncii, Barbu, si jurnalisti. Parea destul de hotarat.
De asemenea, tin sa precizez ca nu am afirmat ceva sigur, ci am zis 'se pare'.

--------------------
+
crintea1949
post 30 Jun 2005, 19:51
Post #5

Membru incepator

Da , prin noul cod am muncii , proletarii vor munci 48 ca in Germania si vor primi acelasi salar( nu retributie ) ca in Romania fara cresterea salariala.
Normal daca in urma aceste activitati creste valoarea profitului firmei, un aspect pe care unii patroni il pot sesiza si rasplati munca depusa, in nici un caz patronii de la firmele de stat si uite asa se poate munci 48 ore sau chiar 25 ore din 24 ale zilei, ca ne vom scula cu o ora mai devreme.
Drepturile patronului vor creste( prin patron inteleg si directorul unei firme cu capital integral de stat) in problema concedierii personale pe motive imputabile salariatului, mai ales cand salariatul are o relatie mafiota cu liderul de sindicat. Prin legea conflictelor de munca daca patronul sau directorul ti-a acordat o sanctiune chiar mustrare cu sau fara motiv , il poti aduce in fata justitiei daca ai bani pentru procese, avocati etc.
Acordarea ajutorului pentru mame a dus la cresterea necontrolata a natalitatii, indeosebi in randul minoritatilor, care nu-si pun problema educatiei pentru copil.
Ajutorul ar putea fi acordat in legatura cu continuarea activitatii lucrative sau sa fie acordat pe baza de bonuri, cu care sa fie procurate numei produse pentru copii,inclusiv rechizite scolare nu sa se deaa bani gheata .
Sa nu uita ca sa traiti bine a spus cineva, persoana importanta, dar cum ca nu ne intreaba nimeni daca suntem de acord cu toate majorarile de tarife care se pun in practica cu 01 iulie, gaze, benzina, energie electrica, la stiri chiar zicea ca si biletele de tren ca urmare a ajustarii politice cu FMI ul, fara aminti de cerintele grevistilor.
Salutare la toti

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
chichi
post 1 Jul 2005, 06:58
Post #6

Membru

From: Braila

Daca patronii nostrii ar avea constiinta si moralitatea celor occidentali, nu mi-as face prea multe griji... Dar din pacate, avem de-a face cu romanasi fara scrupule si fara nici un pic de respect pentru angajat si pentru valoarea lui profesionala...
Acest cod al muncii reprezinta o arma periculoasa in mana acestora...

Asa ca... SA TRAITI BINE!... smile.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
Ake
post 1 Jul 2005, 09:10
Post #7

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Nu inteleg ce atata tevatura cu astea 48 de ore.
Daca va uitati aici o sa vedeti ca aproape 75% din membrii forumului muncesc peste 40 de ore. In conditiile in care cei mai multi din cei angajati suntem intre 25-35 de ani, nu vad care e problema. Daca nu tragem tare acum, cand sa muncim, la 50-60 de ani?

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
dantes
post 1 Jul 2005, 09:19
Post #8

Membru

From: Tzaranoaia

@Ake.. problema se pune la cei care lucreaza 40 de ore acum (un ex. sunt bugetarii care sunt vreo 1mil din 5 si ceva) si lucreaza mai mult, si nici bani in plus... Eu sunt adeptul platit in fuctie de cate ore muncesc, modul in care se si calculeaza salariile. Problema e ca odata ce maresti numarul de ore iar salariul la fel, atunci inseamna ca am salariu mai mic.

PS. si eu muncesc mai mult de 40 de ore, dar sa nu uitam ca sunt muuuulti care muncesc fix 40. Ce este peste 40 sunt ore suplimentare, adica se platesc, (asta conform legii) iar mie chiar imi platesc peste, iar in cazul in care fac 48 de ore de ex., mie imi scad astia salariu din start, ceea ce nu-mi convine.

Later edit... Astia sunt de groaza! Nici nu s-a terminat cu maternitatea si deja mai arunca o bombita... Nervii nostri sunt de otel?

This post has been edited by dantes: 1 Jul 2005, 09:20

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
driverx
post 1 Jul 2005, 09:32
Post #9

--- Membru cu ralanti ---

Iar va place sa aberati. Acolo cu orele scrie clar. Se va permite sa se stea ore suplimentare dar "să nu depășească 8 ore pe zi sau 48 de ore pe săptămână." Dar ziua de lucru tot de 8 ore va fi. Ca acuma din cate stiu normal ar fi interzis sa stai peste 8 ore( conform legii). Adica patronu NU are dreptul sa te tina mai mult, si si mai mult, sa nu te plateasca pentru ce stai in plus.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
dantes
post 1 Jul 2005, 09:42
Post #10

Membru

From: Tzaranoaia

Nope...ce e peste 8 ore, sunt ore suplimentare si se platesc cu 50 sau 100% (in functie de ziua saptamanii normala sau week-end) si cu ore libere (care se mai uita din ele) iar daca e si noaptea, atunci cu inca 50 sau 100%...

Acuma practic, nu mai mult de 48h / sapt, ori fac si sambata lucratoare oficial (pierd de ex. o zi de munca platita dublu si ziua de CO in plus), ori adauga zilnic niste ore, care imi vor diminua orele suplimentare.

Ai voie sa muncesti si peste 8 ore, doar daca vrea angajatul, sau i se platesc orele suplimentare. Eu intotdeauna prefer orele suplimentare ca bani. Asa imi calculeaza astia salariu, si asa e normal. Nu un patron care te tine 12h/zi plus sambata si ai banii x.

Later edit: Shit...acum am citit MULT mai bine...ai dreptate driverx... dar inseamna ca ce depasesc 8 ore pe saptamana le stau benevol ...naspa... sad.gif

This post has been edited by dantes: 1 Jul 2005, 09:43

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
chichi
post 1 Jul 2005, 09:42
Post #11

Membru

From: Braila

Cum ar fi de exemplu, ca in loc sa plec la orele 16.00, asa cum este normal sa vina seful sa-mi zica sa plec la 18.00, ca firma are nevoie de mine, binenteles fara bani in plus, ca uite ce zice codul muncii, deh...

Mai daca mai vreau sa mai imi iau un job de la ora 16.00 mi-o cam iau in freza, nu-i asa? Mai lasati-ma cu lozincele astea comuniste cu "La munca!", ca nu cred ca (mai ales printre tineri care o iau de la 0 si doresc sa-si faca un rost in viata) ca cineva nu ar vrea sa munceasca si sa castige un venit relativ frumusel care sa-i satisfaca nevoile. Dar vrem sa muncim pe bani, nu pe degeaba; nu destul ca salariile actuale sunt de mizerie?... Trebuie sa muncim mai mult ca sa le meritam?... mad.gif

Multi patroni se plang ca angajatii lor nu sunt productivi. Cum naiba sa fiu ei direct interesati sa dea tot ce este mai bun din ei si sa se sacrifice benevol pentru firma? Cand abia daca iti poti plati facturile si ai ce pune cat de cat pe masa si nu poti sa nu te consumi si sa nu fi frustat din cauza asta?... mad.gif

Romanul nu a avut si nu are respect pentru nimic pe lumea asta. De asta nu ne-a respectat nimeni, nu ne respecta si nu ne va respecta nimeni niciodata... huh.gif

This post has been edited by chichi: 1 Jul 2005, 10:56

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.2V 2012 - BR
+
Sony
post 2 Jul 2005, 16:55
Post #12

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(driverx @ 1 Jul 2005, 10:32)
Iar va place sa aberati. Acolo cu orele scrie clar. Se va permite sa se stea ore suplimentare dar "să nu depășească 8 ore pe zi sau 48 de ore pe săptămână." Dar ziua de lucru tot de 8 ore va fi. Ca acuma din cate stiu normal ar fi interzis sa stai peste 8 ore( conform legii). Adica patronu NU are dreptul sa te tina mai mult, si si mai mult, sa nu te plateasca pentru ce stai in plus.
*

Ziua de lucru va fi tot de 8 ore, dar cu 6 zile lucratoare pe saptamana. Sau daca sunt 5 zile lucratoare, acestea vor fi de cate 10 ore. Asa imi spune mie aritmetica!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 04:48
Forum Renault