Roata incisa rau. Cred ca de la frana, Schimbat placute, roata se incinge
![]() ![]() ![]() |
Roata incisa rau. Cred ca de la frana, Schimbat placute, roata se incinge
tuneam |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|||
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
Pune la loc sigurantele.Daca nu le mai ai cumpara unele si pune acolo ca au si ele rolul lor
![]() P.S. O sa fie nevoie si de o aerisire a franelor daca scoti pistonasele din etrier. This post has been edited by hadessutzu: 2 Jul 2005, 06:20 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Pistonesele de la ertriere merg bine, zic eu. Le pot misca cu mana. Nu sunt blocate. Totusi ce rol au sigurantele alea?
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pistonasele din etrier pot merge bine de ex pentru cursa vechilor placute. Se face un strat de depuneri exact la maximul vechii curse, dar cu placutele noi cursa trebuie sa fie mai mare.
Si eu cred ca ar trebui verificate pistonasele. Garniturile de schimb sunt obligatorii daca se scot pistonasele |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tuneam |
![]()
|
Cand am montat placutele am impins cu mana de pistonade pana la maxim (care e undeva sub nivelul etrirtrului) deci placutastatea loibera acolo. Mia mult pistonasle se miscau relativ usor.
Totusi, ce rol au sigurantele alea de la placute. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
nu stiu sigur dar presupun ca tin placutele sa nu atinga discul in mers ...
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
george_d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum arata etrierul si portetrierul la SN dar la berlina portetrierul are doua arcuri (doua sarme) care au rolul de a tine etrierul in pozitie corecta. Daca nu asezi etrierul bine pe aceste arcuri sau daca unul din arcuri e sarit atuci se inchinge roata.
Daca aberez va rog stergeti post-ul. |
--------------------
Dacia
1210
|
|
fal_nessus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 19 July 05 ![]() |
scoate pistonasul si-l curata bine apoi schimba garniturile de etansare si problema ar trebui sa se rezolve!!!!!
|
--------------------
dacia
1310 l
- sv 04 vtc
|
|
tuneam |
![]()
|
Am desfacut din nou placutele, pistonasele merg f usor cu mana pe toata cursa. Deci nu cred ca e de la ele. Oricum roata se incinge la fel de mult si la Logan (cealalta masina a mea), numa ca la logan fiind jenti de aliaj sunt mai aerisite. Si la DSN daca merg fara capace nu se mai incalzeste asa de rau.
Tot nu m-am lamurit ce e cu sigurantele arcuite din tabla care tb puse la placute. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
Sigurantele acelea de tabla au rolul de a fixa placutele sa nu zdrangane in mers sau la mersul inapoi, si tot odata de a nu lasa placutele sa atinga de disc dupa incetarea frinarii. Este posibil de aceea sa se incinga rotile, dar daca in exploatare se utilizeaza des frina, sau circuli mult prin oras atunci aceasta incalzire este normala atata timp cit este suportabila atingerea cu mina
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
tuneam |
![]()
|
Roata pot sa o ating cu mana, dar discul nu. (la fel e si la logan)
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
fal_nessus |
![]()
|
sigurantele alea fixeaza placutele intro anumita pozitie,asfel incat sg miscare a lor este inainte si inapoi.asta cre ca e rolul lor.daca sunt rupte sau defecte atunci placuta bate stramb pe disc de aici rezulta incalzirea lor si alte probleme
|
--------------------
dacia
1310 l
- sv 04 vtc
|
|
fal_nessus |
![]()
|
daca pe janta potzi pune mana e k
nu ai nici o problema |
--------------------
dacia
1310 l
- sv 04 vtc
|
|
nik1965 |
![]()
|
Ca sa nu mai ai dubii faci matale rost de un termometru de contact si masori temperatura discului. Daca dupa o exploatare normala vei masura 50-60 de grade atunci poti sa stai linistit nu se intimpla nimic rau.
|
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
tuneam |
![]()
|
Dupa o exploatare normala, daca pun apa pe disc, iese "abur", asta inseamna peste 100 grade Celsius.
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.222 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
tuneam |
![]()
|
si daca treci printr-o balta....
Asta s-a intamplat la o spalatorie. Normal nu e bine sa pui apa peste fier incins, ca-i slabeste rezistenta si devine mai casant |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(miki @ 20 Jul 2005, 12:57) mai pune tu multa apa pe discurile incinse.... si o sa vezi cum fac poc.... cind iti este lumea mai draga... ![]() sau sa vezi cum se ovalizeaza......parerea mea este ca pistnasele alea trebuie schimbate(si mie imi erau infranate si nu imi dadeam seama...pana cand au fost scoase din lacasule lor,era un strat de rugina de ma mir cum de imi mai frana),nu costa mult vre 300k erau ultima oara...si mai lasa si tu franarile alea nervoase... |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
nik1965 |
![]()
|
Daca spui ca la o exploatare normala ies aburi din discurile de frina atunci ori tu frinezi foarte violent (ai un stil de condus foarte sportiv) ori chiar ai o problema.
Poate ar trebui sa verifici chiar si rulmentii de pe fata, de atita incins sa nu se fi dus vaselina din ei si astfel sa contribuie si ei la incalzirea butucului/discului. |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
aless |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 27 May 03 From: Ploiesti ![]() |
Discurile sunt ventilate. Nu ar trebui sa se incalzeasca asa de mult.
Sigur ai o problema. Ar trebui mers in service si urcata pe standul de verificat franele. |
--------------------
KIA
CEE'D
2008
- PH-09-ADN Nimic nu este mai definitiv decat lucrurile pe care le facem provizoriu...
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aless @ 20 Jul 2005, 16:16) Discurile sunt ventilate. Nu ar trebui sa se incalzeasca asa de mult. Sigur ai o problema. Ar trebui mers in service si urcata pe standul de verificat franele. asa cat despre discuile ventilate...e o idee super buna dar...din cand in cand rotile trebuie desfacute si curatat intre paletele acela...se aduna pamant sau praf intre ele si ventilatia ....ciu ciu ....asta am obs dupa 45.000km |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
aburi e normal sa iasa la spalatorie. Pune sigurantele la loc si nu o sa ai probleme in plus
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 08:51 |