DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vibratie "ascutita" cand turez motorul, arcuri placute frana

CatalinGSG
post 30 Sep 2011, 21:28
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Resita

Revin cu o problema mai veche de a mea si as ramane recunoscator daca ma ajuta cineva. Cand turam motorul dupa ce schimbam vitezele se auzea un "suierat" ca o vibratie cu un sunet "ascutit".
Am fost la un mecanic ce mi-a spus ca este de la arcurile placutelor de frana, azi le-am cumparat si m-am dus sa mi le monteze dar dupa o ora dupa ce am parasit service-ul zgomotul se auzea din nou ba mai mult mi se aude acum si un scartait la roti( aici cred ca este de la placute ca leam schimbat si pe aceste odata cu arcurile si am auzit ca scot un sunet cand sunt noi).
Care este cauza acelui sunet? nu au montat bine arcurile acelea? sau mecanicul s-a inselat? luni ma duc inapoi la el...

This post has been edited by CatalinGSG: 30 Sep 2011, 21:35

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
wheelman2011
post 3 Oct 2011, 13:30
Post #2

traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

From: Bucuresti

ce legatura are un zgomot care apare cand turezi motorul cu placutele de frana nu imi dau seama dar ”meseriasii” stiu mai bine si in alta ordine de idei solenza nu are nici un arc la placutele de frana, placutele noi nu trebuie sa scartaie, daca scartaie nu prea sunt de calitate, legat de zgomotul tau probabil ai ceva nestrans, scutul sau altceva dar trebuie sa mergi la cineva care se pricepe si sa-l pui sa verifice.

This post has been edited by wheelman2011: 3 Oct 2011, 13:30

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 CLIMA 1.4 MPI
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
+
canea_dragos
post 3 Oct 2011, 21:38
Post #3

Membru autentic

La placutele de frana alea nu se numesc arcuri ci sigurante si se pun sa nu joace placutele in portetrier atat in mers cat si in momentul franarii.

Sunetul ala ascutit cumva provine din zona filtrului de aer? Se aude si stand pe loc si turand-o? Daca da tureaz-o din spatele filtrului de aer cu mana ca sa auzi mai clar de unde provine zgomotul si apoi da-ne detalii.

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
+
CatalinGSG
post 4 Oct 2011, 14:35
Post #4

Membru incepator

From: Resita

Multumesc mult celor 2 ce mi-au raspuns, cam putini dar va tin eu minte tongue.gifbiggrin.gif, dar celor ce mi-au rasp si celor ce au aceleasi simptome le dau raspunsul :
Acum jumatate de ora am venit de la mecanic si am rezolvat... vibratia aceea ascutita era intradevar de la "arcurile" placutelor (care de fapt sunt sigurante cum a spus Dragos: niste sarme, cleme si o tija metalica) iar celalalt zgomot era cum a raspuns weelman in forum si anume de la scut...in trecut a fost lovit si cu timpul sa mai slabit si cand vibra motosul huruia.
In schimb n-am scapat de scartaitul specific placutelor de frana...probabil nu sunt de calitate cum s-a spus mai sus cu toate ca am cerut originale si nu m-am zgarcit...cu timpul si prin rodare sper sa dispara....in rest e ca noua...in sf nu mai troncane...doar cand merg f incet (1 si 2) se aude un pic scartaitul de la placute.
Multumesc ink o data celor 2 ce mi-au raspuns. Raman dator tongue.gif smile.gif

This post has been edited by CatalinGSG: 4 Oct 2011, 14:45

--------------------
Dacia Solenza 2004/1,4
+
romanvs
post 4 Oct 2011, 18:32
Post #5

membru autentic

From: CRAIOVA

E posibil sa scartaie placutele datorita bravurii de pe discuri.Pileste bravura si o sa ai liniste sau asteapta sa se mai uzeze placutele si va disparea zgomotul.

--------------------
Hyundai Elantra 2021
D A C I A S O L E N Z A
+
canea_dragos
post 6 Oct 2011, 20:32
Post #6

Membru autentic

Daca dupa 1000 km tot mai scartaie e clar, vor scartai mereu cand se incalzesc(sunt ecologice), adica dupa 5-10 minute de mers cu masina incep scartaiala. Eu am avut klaxcar(frantuzesti cica) si scartaiau chiar si in mers de ziceai ca vine trenu in gara, ma tampise de cap, nici dupa 4000 km nu au "tacut", asa ca mi-am cumparat Ferodo SL(vreo 40 ron) de care sunt foarte multumit. Nu se aude absolut nimica si masina franeaza beton.

EDIT: Eu am si bavura de pe discuri data jos si pe vremea aceea un etrier era cam blocat, dar totusi scartaiau ca naiba.

This post has been edited by canea_dragos: 6 Oct 2011, 20:33

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 21:24
Forum Renault