DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> salutare la veterani... sunt biban pe forum...:)))

b3b3
post 10 Oct 2011, 06:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members

este posibil k in 3 ani de cand am masina ( dacia solenza modelul europa, cea mai cheala ) sa schimb 2 casete de directie ? la mine este si cred k nu sunt prea norocos, acum trebui sa o schimb pe a trei_a... dar nu am auzil la nineni asa cum sa intamplat la mine . AM RAMAS FARA DIRECTIE de tot, incercam sa i_au de volan stanga dreapta si imi sarea mereu,,parca aveam servo doar k se auzea un zgomot foarte urat ...cum sareau dinti pe acolo. am avut noroc k nu am facut accident sau mai stiu eu ...ceva nasol. vreau doar un sfat..CUNOASTE CINEVA PRIN BUCURESTI UN MECANIC BUN CARE SA SCHIMBE CASETA ASA CUM TREBUIE (am ajuns la concluzia ca nu au fost montate bine cele care le_am montat ) nu este posibil k dupa nici 1 an sa troncane iar... dak are cineva un sfat bun va multumesc... smile.gif

--------------------
dacia solenza 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 10 Oct 2011, 10:10
Post #2

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ia una de la dezmembrari. Aia a fost verificata, a tinut. icon_mrgreen.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
andri1940
post 11 Oct 2011, 12:54
Post #3

Membru autentic

From: Pitesti

Poate nu era strans cum trebuie tachetele impingator din fabrica...

Un reglaj din surubul acela poate anula troncanitul, eu cel putin asa am facut decat sa cumpar alta pentru atata lucru.

This post has been edited by andri1940: 11 Oct 2011, 12:59

Attached thumbnail(s)
caseta.JPG ( Size: 475.2k ) Number of downloads: 198

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
canea_dragos
post 11 Oct 2011, 19:24
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Prima caseta care ai schimbat-o cati km avea masina? A doua caseta ai luat-o de noua? Cati km te-a tinut a doua caseta? Inainte sa inceapa sa sara de pe cremaliera axul casetei cumva caseta troncanea la denivelari de orice gen? La viteze de peste 100-120 km/h iti vibra volanul? Daca troncanea si nu ai bagat de seama inseamna ca de-aia iti tot sare ca mai trebuia strans acel tachete(impingator cum ii spun unii).

Cum spunea si Andri1940 incearca sa strangi acel surub(cu imbus de 10) dar sa ai grija ca volanul sa fie drept, desi nu vreau sa te sperii dar nu stiu cat de buna mai e caseta aia dupa ce ti-a tot sarit atata axul de pe cremaliera.

Daca nu se mai poate face nimica si cumperi o noua caseta de directie(vreo 350 ron e una parca de la boncmarc.ro din cluj) misca de bieletele de directie ca sa testezi daca are joc acel tachete, desi ma indoiesc. Montajul este unul foarte simplu teoretic, practic e munca naibii deoarece are 2 suburi foarte lungi caseta pe centru si crucea cardanica ce leaga caseta de directie de axul volan alaturi de montarea bieletelor de directie cu tot cu capetele de bara.

Neaparat dupa schimb sa-ti faci geometria!!!

Eu cum auzeam ca bate la denivelari mai strangeam acel tachete putin si tot asa de 30000 km tot am umblat la acel tachete, iar penultima data l-am scos de am bagat vaselina in caseta si am schimbat arcul si l-am pus la loc si l-am strans la mana si merge ca noua. Eu urcam masina de fata pe cate 2 dale de beton de sunt puse la santuri si ma taram sub masina cu greu ca sa ajung la dracia aia de dop.

This post has been edited by canea_dragos: 11 Oct 2011, 19:31

--------------------
DACIA SOLENZA 2004 Confort - PH 88 CDM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th July 2025 - 15:12
Forum Renault