Frana Solenza, Ramane blocata
![]() ![]() ![]() |
Frana Solenza, Ramane blocata
Ming |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|||
marius c |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 13 October 10 ![]() |
ai aerisit bine sistemul de franare, cauzele mai pot fi etrier,pistonase,placute frana,si in final pompa de servo frana
|
--------------------
dacia
solenza 1.9 diesel
2004
|
|
Ming |
![]()
|
![]() Membru Irlandez Group: Members Posts: 445 Joined: 2 July 10 From: Alba Iulia ![]() |
ma duc maine sa vad sa fie aerisit sistemul... sper ca n-o sa mai faca
se poate sa fie pompa de vina daca ramane blocata frana doar pe o roata? (fata stanga) |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
- B-40-FJB I'd rather lose by a mile because I built my own car, then win by a inch because someone built it for me.
|
|
marius c |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 13 October 10 ![]() |
se prea poate , eu tind sa cred ca pistonasul nu lucreaza bine cred ca ramane blocat
|
--------------------
dacia
solenza 1.9 diesel
2004
|
|
shade4free |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 10 From: ...... ![]() |
QUOTE(Ming @ 2 Jan 2012, 17:00) ma duc maine sa vad sa fie aerisit sistemul... sper ca n-o sa mai faca se poate sa fie pompa de vina daca ramane blocata frana doar pe o roata? (fata stanga) la solenza nu am avut probleme in schimb la fosta berlina pateam la fel,cand imi era lumea mai draga mi se frana dreapta fata,aveam cu mine scule,desfaceam curatam si iar mai mergea o perioada,nu foarte lunga am vandut masina unei fete,si la 2 saptamani a ramas fara frane,de tot,problema a fost in pompa,la garnituri, acum nu vreau sa te sperii,dar ar fi bine sa verifici si asta |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
Ming |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
|
|
mcr_razvy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 22 December 10 ![]() |
si eu am patit asa imi ramanea blocata frana, acum nu stiu ca stanga sau dreapta dar stiu ca fata de dupa ce puneam frana mergea greu si daca dadem inapoi 2-3 cm se debloca si faza era ca intrau placutele de frana intre etrier si discul de frana.
|
--------------------
dacia
solenza
avantaje 2004
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Ming, si eu am avut o problema asemanatoare si am schimbat garniturile de la etrier degeaba- era deformata carcasa aia a lui si pistonasul lucra stramb si ramanea blocat. Roata era infranata.
Am scapt de problema cand am schimbat etrierul respectiv. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
Ming |
![]() ![]()
|
Am fost azi la un prieten la service si am rezolvat problema.
Placutele erau sarite din etrier si lipite efectiv de disc (mai degraba intepenite intre disc si etrier). Tipul a fost nevoit sa dea jos etrierul ca sa poata sa scoata placuta aceea (toata treaba a durat vreo 3 ore si jumate). Multumesc tuturor de ajutor ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
|
|
hhd_0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 27 September 10 ![]() |
Sa intelegem ca placutele erau montate defectos sau prea uzate ? Ce marca erau ?
Discul de frana in ce stare este ? |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- AG-38-RLR
|
|
Ming |
![]() ![]()
|
Placutele (marca Fermit) erau uzate tare detot (fier pe fier)
Discul e bun, are cateva striatii mici pe el (minuscule) This post has been edited by Ming: 4 Jan 2012, 09:26 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Avantage
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu mai folosesc Fermit , la fel am patit si eu , o gramada de probleme . Ea frana ok la inceput , dar apoi au inceput problemele , ba troznea frana , ba ramanea infranata si nu au tinut nici 40.000 km aceste placute , in timp ce originalele au tinut 72.000 km .
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Nu va jucati cu franele! Este bine ,chiar daca functioneaza corect, sa aruncati periodic o privire si sa verificati starea placutelor de frana,in special la cele interioare.Etrierul are obiceiul,din cauza ruginii,sa nu mai culiseze pe acele pene(eventual curatate si unse) astfel franarea se realizeaza mai accentuat pe placuta cu pistonul subtiindu-se si apoi blocandu-se intre disc si suportul etrierului.Acum 2 zile am profitat de caldura de afara si am schimbat discurile + placute; placuta din exterior arata aproape noua,insa cea din interior era uzata aproape de maxim.
Daca pe fata am folosit discuri si placute Klaxcar,nu prea stiu ce sa aleg pentu saboti in afara de Fermit.Imi puteti recomanda altceva?Cumva cele de "uzina" sunt tot Fermit? This post has been edited by crick: 6 Jan 2012, 00:52 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:49 |