DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Amenajare Casa.. de la Rosu, La Gata.. Idei, Sugestii, Oferte..

nairam
post 2 Feb 2012, 13:49
Post #1

Posesor de bebelus...

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare,
Dupa cautari, socoteli, gandiri si razgandiri ce au durat cam 6 luni (ajunsesem sa cunosc cam toate ofertele de case si terenuri incepand din Cernica trecand prin Pantelimon, 23 august, Titan, Salajan, Vitan, Popesti, Giurgiului)
Dupa cumpanit intre cumparat teren si construit casa, cumparat casa la gata, cumparat casa la rosu, razgandit si vizionat apartamente de 4 camere, intors inapoi la case, facut socoteli privitoare la bani, cai de acces, scoala, curte, suprafete, bai, dormitoare, sufragerii, parcare, deszapezire, asfalt, suprafete mai mari sau mai mici, soare (bate pe fata casei bate in spate) , distante, si muuuuulteee altele de nici nu mi le mai amintesc....
In Decembrie am semnat un antecontract pentru achizitionarea unui duplex la "rosu" in Popesti Leordeni cam la 600 metri de statia de metrou. Vanzatorul trebuia sa faca intabultarea si cadastrul. Iata ca aceasta procedura se apropie de final, speram ca in jur de 10 Februarie sa semnam si contractul si sa devenim proprietarii unui imobil care nu are decat zidurile. O sa cumparam casa impreuna cu sora sotiei pentru ca era mult prea mare pentru noi.
Duplexul are amprenta de 170mp iar terenul suprafata de 500mp. Are P+1+2 iar acoperisul este stil terasa de bloc. Acum or sa inceapa sa vina problemele si provocarile privitoare la amenajari. Are termoizolatia pusa pe exterior si jumatatea mea are gemurile puse. Drept urmare as vrea sa facem in acest topic un brain storm despre urmatoarele:
- Electrica - trebuie sa tragem curent, am vorbit deja de principiu cu cineva de la electrica si o sa fie trifazic
- hidrofor (puturile exista)
- Fosa septica de care si cum? (o sa fim 5 persoane dar cred ca ar fi mai indicat de 7-8 persoane)
- Gard: BCA, Caramida, boltari ?
- Alarma + Sistem video
- poarta as prefera automatizata cu telecomanda
- Acoperisul este stil terasa de bloc ... Hidroizolatie + Termoizolatie ..De unde cat si cum?..
- Et. 2 are foare multe balcoane si terase ... iarasi hodroizolatie+termoizolatie.
- Instalatii electrice si sanitare
- Incalzire: in pardoseala cu apa + 3 calorifere de siguranta la parter si cu calorifere la et. 1 + 2, Cupru sau PPR?
-Centrala termica de care?
- Sapa mecanica sau manuala?
- Rigips sau tencuiala? Daca Rigips cum cat si de unde... Daca tencuiala de ce?
- Gresie, faianta cum se monteaza
- In curte Dale, Beton, Beton amprentat?
Va aduc la cunostinta ca NU ma dau banii afara din casa si intentionez sa fac si eu personal cat mai multe chestii de aceea va rog sa veniti si cu argumente si cu modalitati de a face sau cum ati facut...
Astept si oferte de diverse chestii pe care le puteti face atata timp cat preturile oferite sunt in limita bunului simt.
Cam asa arata acum (doar cu mai multa zapada) Din pacate nu am o alta poza mai buna:
duplex_acum.jpg ( Size: 16.3k ) Number of downloads: 1135

Pe masura ce o sa innaintez cu amenajarile o sau cu problemele o sa mai postez chestiuni noi...
Va multumesc anticipat....

This post has been edited by nairam: 2 Feb 2012, 13:56

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b76bgaarh
post 2 Feb 2012, 13:54
Post #2

Membru autentic

pentru incept in ce stadiu mai e termoizolatia aia pusa fara sa fie facute toate izolatiile hidro? mai ales dupa aceasta iarna...

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
bucatzel
post 2 Feb 2012, 13:54
Post #3

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(nairam @ 2 Feb 2012, 13:49)
- Instalatii electrice
*

La restu' nu ma bag, dar cand ti le tragi pe astea, eu unul ti-as recomanda sa tragi pe langa astea si cablu TV si de retea, astfel incat intrarea de cablu sa se faca intr-un loc in casa, de unde sa le distribui.

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
b76bgaarh
post 2 Feb 2012, 13:56
Post #4

Membru autentic

sa nu uit. in proiectul de autorizatie ce materiale ai? dar in calculul termic?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
nairam
post 2 Feb 2012, 13:59
Post #5

Posesor de bebelus...

stiu ca sunt multe intrebari la care inca nu am raspuns cum ar fi cele legate de materiale.... habar nu am deocamdata ... la multe probabil ca o sa ma dumiresc facand, vazand, proband si testand ...
La termoizolatie m-am gandit si eu ... ramane sa vedem cand se va duce zapada... Si mie mi se parea normal sa faci mai intai acoperisul si dupa aia hidroizolatia de pe pereti.... Dar asa am cumparat-o ... ma rog inca nu sunt proprietar... mai dureaza cam 1-2 saptamani.

This post has been edited by nairam: 2 Feb 2012, 14:03

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
autom
post 2 Feb 2012, 14:04
Post #6

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

Daca, Doamne fereste, ai probleme cu apa de pe terasa, da-mi de stire printr-un mesaj mp. O sa am SIGUR o rezolvare ( exclus carton lipit cu smoala/la cald, etc).

FElicitari pentru pasul facut, nu fii dezamagit daca nu e asa cum sperai, toate le facem pe lumea asta daca avem liniste si sanatate, si sper sa ai aintiri si viata cat mai placuta in noua constructie.

Una peste alta, cu toate inconvenientele, AI FACUT O TREABA BUNA cumparand o casa si nu un apartament la bloc.

De abia astept sa tranformi casa asta intr-un adevarat camin calduros!

Sa fie intr-un ceas bun!

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
ady77
post 2 Feb 2012, 14:18
Post #7

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(autom @ 2 Feb 2012, 14:04)
Una peste alta, cu toate inconvenientele, AI FACUT O TREABA BUNA cumparand o casa si nu un apartament la bloc.

De abia astept sa tranformi casa asta intr-un adevarat camin calduros!

Sa fie intr-un ceas bun!
*

+1 up.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
C a t a l i n
post 2 Feb 2012, 14:51
Post #8

Cât teren ai pe lângă acea casă?

Eu doar ce am terminat cu instalația electrică pentru a mea. După cum s-a scris si mai sus, trage în toate camerele, alături de instalația electrică și CATV plus cablu de rețea, toate plecând dintr-un spațiu comun pe unde vor intra în casă. Pe lângă astea îți recomand să tragi de acum cablu de rețea către toate colțurile casei și eventual alte zone unde vei dori cândva să instalezi camere de supraveghere.
Ia în considereare o centrală de monitorizare anti-incendiu și trage de acum fire către toate camerele în care montezi senzori.
Alocă circuite electrice separate pentru A/C și alți consumatori mari precum mașinile de spălat.
Întrerupătoarele / comutatoarele de lumină poziționează-le grupat, mai ales pe cele pentru luminile exterioare.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Zippy
post 2 Feb 2012, 14:58
Post #9

Membru din 2003

La interior recomand placarea cu rigips a peretilor si a tavanelor.Nu e foarte, greu, o poti face si tu, iti trebuie cateva scule basic si pe cineva care sa te ajute (sa-ti taie si sa-ti tina profile si placi, sa-ti tina nivela, etc). Tavanele sunt oarcum mai complicate dar nu imposibile, peretii sunt floare la ureche, trebuie doar sa respecti niste principii de baza. Estimez ca ai avea nevoie pentru pereti de vreo 3 paleti de placa, asta inseamna 180 placi 2.6x1.2 m, placi de 12.5 mm si probabil vreo 60 placi pentru tavane - placi de 9.5 mm. Astea te duc cam 5000 ron, profilele cel putin inca pe atat, suruburile autofiletante (cam 40 pentru o placa), dibluri, piese imbinare, bridele inca cateva sute de lei.

Gasesti tutoriale destule pe youtube despre montaj rigips.Daca nu te descurci, da-mi un MP, am pe cineva care lucreaza bine, repede si relativ ieftin.

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA 2014 - B 97 Z I P ]
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
bmwh548
post 2 Feb 2012, 15:01
Post #10

Membru cu insomnii

From: Iasi

Da' daca gaseste un meserias caruia nu-i cade nimic daca face peretii drepti direct din tencuiala fara sa puna rigips ce are? Ca eu stiu destule persoane care si-au pus rigips acu "n" ani si cand au renovat din nou si l-au dat jos au gasit peretii negri.

--------------------
- - - - -
+
cosmin_2300
post 2 Feb 2012, 15:07
Post #11

Banned

From: București

@nairam: sper să nu crezi că, cobesc, dar un prieten de familie a avut o pățanie cel puțin urâtă cu o casă cumpărată.
Ai verificat dacă fundația corespunde (ca adâncime) cu ce e-n acte?
Prietenul de familie a descoperit că fundația avea doar ... 20 cm (ce-i drept, nu era casă cu etaj)!

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
ady77
post 2 Feb 2012, 15:12
Post #12

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(bmwh548 @ 2 Feb 2012, 15:01)
l-au dat jos au gasit peretii negri.
*

Ai report pentru rasism. tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Zippy
post 2 Feb 2012, 15:13
Post #13

Membru din 2003

N-are nimic doar ca meseriasul ala o sa-ti ia bani pentru tras tencuiala, tras glet 2-3 maini, si apoi lavabila.Adica destul de scump ca manopera si materiale. Plus ca asta inseamna sa ingropi toata instalatia electrica. Si omul a zis ca vrea sa faca singur mare parte parte din treaba.

Si ma rog, mai depinde din ce sunt peretii exteriori, daca sunt tencuiti pe interior, de cat e polistirenul pe exterior, etc.

@bmwh: cum adica au gasit peretii negri, nu inteleg.

--------------------
+
bmwh548
post 2 Feb 2012, 15:14
Post #14

Membru cu insomnii

Mucegai?

Edit: Cosmine cum propui sa afle? Ca singura metoda cred ca ar fi sa faca niste sapaturi pe langa casa si in perioada asta mai greu...

Edit 2: Instalatia electrica se ingroapa destul de usor (sau poate mi se pare mie ca e usor pentru ca am mai facut asta...). Sapat canal pentru copexul prin care vin trase, optional bagate niste dibluri din loc in loc (nu e nevoie sa fie dese) cu holzsurub de care sa ancorezi copexul, asezat tubul, dat cu ipsos, tras conductorii, facute legaturile in doze (care vor veni si ele ingropate) si cam gata. Ca idee Schneider ruleaza fin la capitolul electrice (prize, intrerupatoare, doze etc...). Sunt ceva mai scumpe ca cele noname, dar se lucreaza excelent cu ele.

This post has been edited by bmwh548: 2 Feb 2012, 15:20

--------------------
- - - - -
+
Zippy
post 2 Feb 2012, 15:20
Post #15

Membru din 2003

Posibil din cauza surselor de umezeala, infiltratii, etc. Daca il pui ca la carte n-are cum sa apara condensul care implicit duce la mucegai.

Sa vezi ce bucurie cand te apuci sa "sapi" in pereti pentru toate prizele si intrerupatorii de la 3 etaje. 3 etaje x 2 camere x 3 prize x X metri.Daca mai are si vreo priza trifazica cu cablu 5x16 (nu e cazul).. Mult mai usor cu rigipsul.

Eu recomand Gewiss pe partea de electrice.

This post has been edited by Zippy: 2 Feb 2012, 15:31

--------------------
+
cosmin_2300
post 2 Feb 2012, 15:38
Post #16

Banned

From: București

QUOTE(bmwh548 @ 2 Feb 2012, 15:14)
Edit: Cosmine cum propui sa afle? Ca singura metoda cred ca ar fi sa faca niste sapaturi pe langa casa si in perioada asta mai greu...
*

Din păcate, asta-i singura modalitate pe care-o știu eu smile.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
bmwh548
post 2 Feb 2012, 15:43
Post #17

Membru cu insomnii

QUOTE(Zippy @ 2 Feb 2012, 15:20)
Eu recomand Gewiss pe partea de electrice.
*

Preturi?
Priza dubla cu protectie Schneider 22-25 de lei.
Priza dubla fara protectie Schneider tot cam pe acolo.
Intrerupator dublu Anya (marca din grupul Schneider) 10-15 lei. (eu le-am gasit la promotie la Mr. Bricolage cu 10 lei bucata).

--------------------
- - - - -
+
C a t a l i n
post 2 Feb 2012, 15:46
Post #18

Neah, mai mișto sunt alea miniaturizate, modulare. Nu știu cum se numește producătorul.

--------------------
- - -
+
Zippy
post 2 Feb 2012, 15:54
Post #19

Membru din 2003

O priza dubla completa Gewiss Sucho (doza rigips, rama suport, rama ornament) e mai scumpa. Dar sunt foarte fiabile, noi la firma lucram cu ele in majoritatea fastfoodurilor fandosite de pe la noi.

Par foarte ok la pret Schneider.

--------------------
+
zanzie
post 2 Feb 2012, 16:22
Post #20

Aspirant de Trabant

From: Pădure

@nairam; desi pe majoritatea inginerilor ii consideri fraieri (poate ti-ai schimbat parerea intre timp), un inginer constructor ar fi aur curat pentru tine. Sigur te descurca!
Mai ales daca ai proiect complet pentru casa aia. Recomand!

--------------------
gard viu din spini, cu flori la poarta si rinoceri in curte
+
bella
post 2 Feb 2012, 16:40
Post #21

TRACTORIST INCEPATOR

QUOTE(zanzie @ 2 Feb 2012, 16:22)
...un inginer constructor ar fi aur curat pentru tine. Sigur te descurca!

+1 up.gif

Ideal ar fi fost inainte sa semnezi precontractul dar nici acum nu e tarziu. Macar stii ca pleci cu amenajarea de la o "fundatie" solida.

--------------------
Logan Laureate 1.5dCi-75Cp 2011 - PH-xx-XXX
+
bygy007
post 2 Feb 2012, 16:54
Post #22

Membru autentic

From: BUCURESTI

legaturile in dozele de legatura sa fie cositorite poti folosi aparatura modulara ca sa iti faci o idee de cum arata

This post has been edited by bygy007: 2 Feb 2012, 16:54

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
C a t a l i n
post 2 Feb 2012, 17:15
Post #23

Exact d-alea am folosit eu, numai că le-am montat mascate în pardoseală, nu pe perete.

--------------------
- - -
+
volint
post 2 Feb 2012, 17:18
Post #24

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

Inainte de toate te ocupi de incalzire/ventilatie faci nise pt tevi, canalizare si nisa de ventilatie pe verticala.
Dupa aia vin amenajarile: rigips/tencuiala, etc.

Sa nu te trezesti ca pui rigipsul, parchetul si mai ai nevoie de 3 calorifere, o hota si 2 ventilatoare musai catre exterior.

Sa n-aud de la "sexperti" ca tragi intai tevile si apoi maschezi cu rigips.

Restul le poti face si desface dupa bunul plac.

A!.. si s-a zis sa ingramadesti trasee electrice cu cablu tv si UTP... iarasi "sexperti". In acelasi canal nu ai voie sa pui instalatia electrica + altceva; exista niste norme si crede-ma ca nu-s aiurea in ce priveste alimentarea cu energie.
Ca ai zis de trifazic: proiectezi instalatia in asa fel incat sa ai 2 prize in aceeasi locatie, fiecare alimentata de la 2 faze diferite. Si musai priza de pamant facuta cu simt de raspundere si legata la toate prizele.
Poti sa adaugi instalatiei si posibilitatea de a cupla un generator in caz de avarii la renel.

Spor.

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
C a t a l i n
post 2 Feb 2012, 17:26
Post #25

Dar nu le amesteci bre. Sunt tuburi separate pentru curenții slabi.

--------------------
- - -
+
bucatzel
post 2 Feb 2012, 17:40
Post #26

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(volint @ 2 Feb 2012, 17:18)
iarasi "sexperti".
*

Ie a doua oara pe ziua de azi cand ma face unu' tolomac. Apa' asa nu se mai poate...

Unde mai precis i-am recomandat io sa le traga la un loc?

QUOTE(bucatzel @ 2 Feb 2012, 13:54)
La restu' nu ma bag, dar cand ti le tragi pe astea, eu unul ti-as recomanda sa tragi pe langa astea  si cablu TV si de retea, astfel incat intrarea de cablu sa se faca intr-un loc in casa, de unde sa le distribui.
*

Si oricum, daca in un tub de copex reusesti sa inghesui pe langa cablurile de curent si-un cablu de retea si unul de catv, sa-l vad pe ala care schimba vreun fir intrerupt dupa aia.

This post has been edited by bucatzel: 2 Feb 2012, 17:42

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
vijelie
post 2 Feb 2012, 20:22
Post #27

membru violet

QUOTE(nairam @ 2 Feb 2012, 13:49)
Astept si oferte de diverse chestii pe care le puteti face atata timp cat preturile oferite sunt in limita bunului simt.
*

Ciment, nisip, agregate, fier, bitum, asfalt, borduri, balast, betoane, cofraje, calificati, necalificati. naughty.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
bmwh548
post 2 Feb 2012, 20:24
Post #28

Membru cu insomnii

Diferenta dintre calificati si necalificati e doar pretul si figurile pe care si le dau, nu?tongue.gif

--------------------
- - - - -
+
dizzy
post 2 Feb 2012, 20:40
Post #29

Work smart not hard!

http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php
Gasesti multe raspunsuri si multe intrebari pe care nu ti le-ai pus inca.
Centrala termica poti pune pe gaz, lemne, peleti, ce vrei tu.
Puterea se calculeaza (nr de metrii cubi)x50W.
Instalatie am pe cupru.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
Zippy
post 2 Feb 2012, 20:40
Post #30

Membru din 2003

@nairam: sapa de ce vrei sa tragi, are placa denivelari, sau vrei sa bagi un strat de polistiren peste ea?

This post has been edited by Zippy: 2 Feb 2012, 20:41

--------------------
+
8 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 19:15
Forum Renault