Amenajare Casa.. de la Rosu, La Gata.. Idei, Sugestii, Oferte..
![]() ![]() ![]() |
Amenajare Casa.. de la Rosu, La Gata.. Idei, Sugestii, Oferte..
nairam |
![]()
|
||
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pentru incept in ce stadiu mai e termoizolatia aia pusa fara sa fie facute toate izolatiile hidro? mai ales dupa aceasta iarna...
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sa nu uit. in proiectul de autorizatie ce materiale ai? dar in calculul termic?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
stiu ca sunt multe intrebari la care inca nu am raspuns cum ar fi cele legate de materiale.... habar nu am deocamdata ... la multe probabil ca o sa ma dumiresc facand, vazand, proband si testand ...
La termoizolatie m-am gandit si eu ... ramane sa vedem cand se va duce zapada... Si mie mi se parea normal sa faci mai intai acoperisul si dupa aia hidroizolatia de pe pereti.... Dar asa am cumparat-o ... ma rog inca nu sunt proprietar... mai dureaza cam 1-2 saptamani. This post has been edited by nairam: 2 Feb 2012, 14:03 |
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Daca, Doamne fereste, ai probleme cu apa de pe terasa, da-mi de stire printr-un mesaj mp. O sa am SIGUR o rezolvare ( exclus carton lipit cu smoala/la cald, etc).
FElicitari pentru pasul facut, nu fii dezamagit daca nu e asa cum sperai, toate le facem pe lumea asta daca avem liniste si sanatate, si sper sa ai aintiri si viata cat mai placuta in noua constructie. Una peste alta, cu toate inconvenientele, AI FACUT O TREABA BUNA cumparand o casa si nu un apartament la bloc. De abia astept sa tranformi casa asta intr-un adevarat camin calduros! Sa fie intr-un ceas bun! |
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Cât teren ai pe lângă acea casă?
Eu doar ce am terminat cu instalația electrică pentru a mea. După cum s-a scris si mai sus, trage în toate camerele, alături de instalația electrică și CATV plus cablu de rețea, toate plecând dintr-un spațiu comun pe unde vor intra în casă. Pe lângă astea îți recomand să tragi de acum cablu de rețea către toate colțurile casei și eventual alte zone unde vei dori cândva să instalezi camere de supraveghere. Ia în considereare o centrală de monitorizare anti-incendiu și trage de acum fire către toate camerele în care montezi senzori. Alocă circuite electrice separate pentru A/C și alți consumatori mari precum mașinile de spălat. Întrerupătoarele / comutatoarele de lumină poziționează-le grupat, mai ales pe cele pentru luminile exterioare. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
La interior recomand placarea cu rigips a peretilor si a tavanelor.Nu e foarte, greu, o poti face si tu, iti trebuie cateva scule basic si pe cineva care sa te ajute (sa-ti taie si sa-ti tina profile si placi, sa-ti tina nivela, etc). Tavanele sunt oarcum mai complicate dar nu imposibile, peretii sunt floare la ureche, trebuie doar sa respecti niste principii de baza. Estimez ca ai avea nevoie pentru pereti de vreo 3 paleti de placa, asta inseamna 180 placi 2.6x1.2 m, placi de 12.5 mm si probabil vreo 60 placi pentru tavane - placi de 9.5 mm. Astea te duc cam 5000 ron, profilele cel putin inca pe atat, suruburile autofiletante (cam 40 pentru o placa), dibluri, piese imbinare, bridele inca cateva sute de lei.
Gasesti tutoriale destule pe youtube despre montaj rigips.Daca nu te descurci, da-mi un MP, am pe cineva care lucreaza bine, repede si relativ ieftin. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Da' daca gaseste un meserias caruia nu-i cade nimic daca face peretii drepti direct din tencuiala fara sa puna rigips ce are? Ca eu stiu destule persoane care si-au pus rigips acu "n" ani si cand au renovat din nou si l-au dat jos au gasit peretii negri.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
@nairam: sper să nu crezi că, cobesc, dar un prieten de familie a avut o pățanie cel puțin urâtă cu o casă cumpărată.
Ai verificat dacă fundația corespunde (ca adâncime) cu ce e-n acte? Prietenul de familie a descoperit că fundația avea doar ... 20 cm (ce-i drept, nu era casă cu etaj)! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
N-are nimic doar ca meseriasul ala o sa-ti ia bani pentru tras tencuiala, tras glet 2-3 maini, si apoi lavabila.Adica destul de scump ca manopera si materiale. Plus ca asta inseamna sa ingropi toata instalatia electrica. Si omul a zis ca vrea sa faca singur mare parte parte din treaba.
Si ma rog, mai depinde din ce sunt peretii exteriori, daca sunt tencuiti pe interior, de cat e polistirenul pe exterior, etc. @bmwh: cum adica au gasit peretii negri, nu inteleg. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Mucegai?
Edit: Cosmine cum propui sa afle? Ca singura metoda cred ca ar fi sa faca niste sapaturi pe langa casa si in perioada asta mai greu... Edit 2: Instalatia electrica se ingroapa destul de usor (sau poate mi se pare mie ca e usor pentru ca am mai facut asta...). Sapat canal pentru copexul prin care vin trase, optional bagate niste dibluri din loc in loc (nu e nevoie sa fie dese) cu holzsurub de care sa ancorezi copexul, asezat tubul, dat cu ipsos, tras conductorii, facute legaturile in doze (care vor veni si ele ingropate) si cam gata. Ca idee Schneider ruleaza fin la capitolul electrice (prize, intrerupatoare, doze etc...). Sunt ceva mai scumpe ca cele noname, dar se lucreaza excelent cu ele. This post has been edited by bmwh548: 2 Feb 2012, 15:20 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Zippy |
![]()
|
Posibil din cauza surselor de umezeala, infiltratii, etc. Daca il pui ca la carte n-are cum sa apara condensul care implicit duce la mucegai.
Sa vezi ce bucurie cand te apuci sa "sapi" in pereti pentru toate prizele si intrerupatorii de la 3 etaje. 3 etaje x 2 camere x 3 prize x X metri.Daca mai are si vreo priza trifazica cu cablu 5x16 (nu e cazul).. Mult mai usor cu rigipsul. Eu recomand Gewiss pe partea de electrice. This post has been edited by Zippy: 2 Feb 2012, 15:31 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
bmwh548 |
![]()
|
QUOTE(Zippy @ 2 Feb 2012, 15:20) Preturi? Priza dubla cu protectie Schneider 22-25 de lei. Priza dubla fara protectie Schneider tot cam pe acolo. Intrerupator dublu Anya (marca din grupul Schneider) 10-15 lei. (eu le-am gasit la promotie la Mr. Bricolage cu 10 lei bucata). |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Neah, mai mișto sunt alea miniaturizate, modulare. Nu știu cum se numește producătorul.
|
--------------------
-
-
|
|
Zippy |
![]()
|
O priza dubla completa Gewiss Sucho (doza rigips, rama suport, rama ornament) e mai scumpa. Dar sunt foarte fiabile, noi la firma lucram cu ele in majoritatea fastfoodurilor fandosite de pe la noi.
Par foarte ok la pret Schneider. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
@nairam; desi pe majoritatea inginerilor ii consideri fraieri (poate ti-ai schimbat parerea intre timp), un inginer constructor ar fi aur curat pentru tine. Sigur te descurca!
Mai ales daca ai proiect complet pentru casa aia. Recomand! |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
bella |
![]()
|
![]() TRACTORIST INCEPATOR Group: Members Posts: 322 Joined: 9 June 06 ![]() |
QUOTE(zanzie @ 2 Feb 2012, 16:22) ...un inginer constructor ar fi aur curat pentru tine. Sigur te descurca! +1 ![]() Ideal ar fi fost inainte sa semnezi precontractul dar nici acum nu e tarziu. Macar stii ca pleci cu amenajarea de la o "fundatie" solida. |
--------------------
Logan
Laureate 1.5dCi-75Cp
2011
- PH-xx-XXX
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
legaturile in dozele de legatura sa fie cositorite poti folosi aparatura modulara ca sa iti faci o idee de cum arata
This post has been edited by bygy007: 2 Feb 2012, 16:54 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Exact d-alea am folosit eu, numai că le-am montat mascate în pardoseală, nu pe perete.
|
--------------------
-
-
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Inainte de toate te ocupi de incalzire/ventilatie faci nise pt tevi, canalizare si nisa de ventilatie pe verticala.
Dupa aia vin amenajarile: rigips/tencuiala, etc. Sa nu te trezesti ca pui rigipsul, parchetul si mai ai nevoie de 3 calorifere, o hota si 2 ventilatoare musai catre exterior. Sa n-aud de la "sexperti" ca tragi intai tevile si apoi maschezi cu rigips. Restul le poti face si desface dupa bunul plac. A!.. si s-a zis sa ingramadesti trasee electrice cu cablu tv si UTP... iarasi "sexperti". In acelasi canal nu ai voie sa pui instalatia electrica + altceva; exista niste norme si crede-ma ca nu-s aiurea in ce priveste alimentarea cu energie. Ca ai zis de trifazic: proiectezi instalatia in asa fel incat sa ai 2 prize in aceeasi locatie, fiecare alimentata de la 2 faze diferite. Si musai priza de pamant facuta cu simt de raspundere si legata la toate prizele. Poti sa adaugi instalatiei si posibilitatea de a cupla un generator in caz de avarii la renel. Spor. |
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Dar nu le amesteci bre. Sunt tuburi separate pentru curenții slabi.
|
--------------------
-
-
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(volint @ 2 Feb 2012, 17:18) Ie a doua oara pe ziua de azi cand ma face unu' tolomac. Apa' asa nu se mai poate... Unde mai precis i-am recomandat io sa le traga la un loc? QUOTE(bucatzel @ 2 Feb 2012, 13:54) La restu' nu ma bag, dar cand ti le tragi pe astea, eu unul ti-as recomanda sa tragi pe langa astea si cablu TV si de retea, astfel incat intrarea de cablu sa se faca intr-un loc in casa, de unde sa le distribui. Si oricum, daca in un tub de copex reusesti sa inghesui pe langa cablurile de curent si-un cablu de retea si unul de catv, sa-l vad pe ala care schimba vreun fir intrerupt dupa aia. This post has been edited by bucatzel: 2 Feb 2012, 17:42 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Diferenta dintre calificati si necalificati e doar pretul si figurile pe care si le dau, nu?
![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.115 Joined: 11 February 04 ![]() |
http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php
Gasesti multe raspunsuri si multe intrebari pe care nu ti le-ai pus inca. Centrala termica poti pune pe gaz, lemne, peleti, ce vrei tu. Puterea se calculeaza (nr de metrii cubi)x50W. Instalatie am pe cupru. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Zippy |
![]()
|
@nairam: sapa de ce vrei sa tragi, are placa denivelari, sau vrei sa bagi un strat de polistiren peste ea?
This post has been edited by Zippy: 2 Feb 2012, 20:41 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 19:15 |