Din ce in ce mai multe.......sigur....PROBLEME!
![]() ![]() ![]() |
Din ce in ce mai multe.......sigur....PROBLEME!
DomnulK |
![]()
|
||
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|||
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Daca e zdranganit de tabla poate fi de la scut care s-a desprins din suruburi.
Incearca urmatoarea chestie: Bate sus in aripa cu pumnul si vezi daca se aude. Alternativ, poti sa dai cu piciorul in cauciuc, perpendicular pe partea care intra in contact cu asfaltul. |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.217 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca face la denivelari mai ample (nu gropi) si eventual cind urci sau cobori borduri inseamna ca sintem colegi de suferinta, a mea face cda un olcit.
Cel mai probabil (zic unii) ca ar fi de la pivoti. Le treebuie o "injectie" cu ulei la rotule. PS Eu am oservat ca dupa ce umblu prin apa mai mult timp nu mai scirtiie, asa ca trag concluzia ca este ceva ruginit (suruburi scut, suruburi pivoti si alte ![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE Daca face la denivelari mai ample (nu gropi) si eventual cind urci sau cobori borduri inseamna ca sintem colegi de suferinta, a mea face cda un olcit. Shef! Oltcitul scartaia de la bucsele de teflon de la barile de torsiune pe spate! Erau 3 bucse, cate una langa roata si una pe mijloc! Aia de pe mijloc nu putea fi scoasa ca nu aveau ciocanarii SDV-uri! Asa ca mergeai cu ea la infinit! Solutia era sa torni ulei pe tubul unde intrau barile de torsiune! Asa ca...... Problema nu poate fi de la pivoti, ca aia BAT nu scartaie! Aici se atinge ceva de metal de altceva! POate s-a mancat o bucsa de la bara stabilizatoare si aia scartaie! Tre suita pe rampa si luata la zgaltait! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
florin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 21 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ba poate fi de la pivoti. Asta vara inainte de concediu am fost la service ca imi scartaia pe o parte/fatza la gropi. Credeam ca e amortizorul dar au zis ca la 2 ani si 35000 de km cum aveam eu nu poate fi de acolo. Au schimbat un pivot si ... nu mai scartzaie de atunci.
Oricum, e de la gropi. |
-------------------- |
|
Adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 March 03 From: Brasov ![]() |
si la mine se aude un zgomot tare ciudat,un scartait extrem de enervant dar culmea este ca face doar atunci cand merg cu spatele. se aude de la roata stanga fata. am uns tot ce sa putut dar tot degeaba.voi ce ziceti de unde ar putea fi?
daca ridic roata si bag in marsarier nu scartaie nici de al naibii! ce o fi ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,6 16v
2005 Privilege BV 99 DYK
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.217 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Problema nu poate fi de la pivoti, ca aia BAT nu scartaie! Se pare ca la masinile romanesti este posibil orice, inclusiv faptul ca pivotii scirtie in loc sa bata ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
Bogdan.spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE si la mine se aude un zgomot tare ciudat,un scartait extrem de enervant dar culmea este ca face doar atunci cand merg cu spatele. se aude de la roata stanga fata. am uns tot ce sa putut dar tot degeaba.voi ce ziceti de unde ar putea fi?
daca ridic roata si bag in marsarier nu scartaie nici de al naibii! ce o fi ? Ar putea fi de la clemele care tin placutele de frana - e posibil ca din cauza uzurii placutelor o clema sa-ti atinga discul de frana ... scartiitul fiind dat de unghiul cu care cade pe disc. La verificare se vede usor .... Cati km ai cu placutele de frana? |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Desi nu e frumos, raspund cu o intrebare: DSN si SLZ mai au montate T-uri la amortizoare? Daca da, atunci de acolo e. Pui mina pe una bucata spray WD40 sau STP, si dai pe linga surubul care prinde T-ul de tirant si de bascula superioara (sau de ce mama ciorilor e prins ala pe acolo). Sa vezi ca scapi de scartait ca prin minune!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Daca face la denivelari mai ample (nu gropi) si eventual cind urci sau cobori borduri inseamna ca sintem colegi de suferinta, a mea face cda un olcit.
Cel mai probabil (zic unii) ca ar fi de la pivoti. Le treebuie o \"injectie\" cu ulei la rotule. PS Eu am oservat ca dupa ce umblu prin apa mai mult timp nu mai scirtiie, asa ca trag concluzia ca este ceva ruginit (suruburi scut, suruburi pivoti si alte :evil: ) dar inca nu am aflat. Cand spun denivelari mai ample ...nu marefer la denivelari mai adanci. Ma refer pur shi simplu la urcusuri shi coborasuri line......dar care cred ca solicita amortizorul sau ce mama mamii ei de mashina scartie! O astfel de denivelare ampla e de exemplu cand cobori in pasj sau cand ieshi din pasaj<pasarela>. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
DomnulK |
![]()
|
QUOTE QUOTE Daca face la denivelari mai ample (nu gropi) si eventual cind urci sau cobori borduri inseamna ca sintem colegi de suferinta, a mea face cda un olcit. Shef! Oltcitul scartaia de la bucsele de teflon de la barile de torsiune pe spate! Erau 3 bucse, cate una langa roata si una pe mijloc! Aia de pe mijloc nu putea fi scoasa ca nu aveau ciocanarii SDV-uri! Asa ca mergeai cu ea la infinit! Solutia era sa torni ulei pe tubul unde intrau barile de torsiune! Asa ca...... Problema nu poate fi de la pivoti, ca aia BAT nu scartaie! Aici se atinge ceva de metal de altceva! POate s-a mancat o bucsa de la bara stabilizatoare si aia scartaie! Tre suita pe rampa si luata la zgaltait! Scartaitul...gajaitul....e cam ca cel de la oltcit.....doar ca la oltcit nu ma deranja asha de tare, probabil pentru ca scrtzaia stereo!!!! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
DomnulK |
![]()
|
QUOTE Daca e zdranganit de tabla poate fi de la scut care s-a desprins din suruburi.
. Multzam Alex am verificat scutul. Nu e de la scut, nu e nici de la capetele de bara. BTW ce numiti voi bara stabilizatoare? Nu e de la pivoti. O sa ung bucsele dar cand ma intorc de la Bacau. Amortizorul l-am uns.....iar de la sigurantele de la placutele de frana sau de la etrieri e exclus. Mai ashtept shi alte sugestii. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
miki |
![]()
|
La mine, dupa ploile aste a cam disparut. In concluzie este ceva care a prins ceva rugina si care acuma s-a umezit si nu mai sciirtie :shock:
|
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Asa e miki, pivotii ruginiti scirtiie, daca se uda nu mai scirtiie, dar dupa un timp zboara fuzeta afara din pivot si atuncea...nu te mai gindi si du-te si schimaba pivotii.
|
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Bara stabilizatoare = o bara in forma de lighean vazut din profil
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
miki |
![]()
|
La ITP au pus masina pe platanele alea de se misca in toate directiile. Rezultat pivot dreapta a trebuit inlocuit (avea joc). I-am intrebat de doua ori daca nu cumva trebuie si stinga. Raspunsul lor ferm a fost NU. Daca stiam ca scirtitul este de acolo il schimbam. Acuma trebuie sa mai astept (lipsa fonduri) :oops:
|
--------------------
Renault
2004 / 2019
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Pivoti!
![]() Eu aveam burduful spart si cand intra apa nu mai scartaia. |
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 11:00 |