Burduf planetara
![]() ![]() ![]() |
Burduf planetara
sosoro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 28 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
---
---
- ---
|
|||
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Service nu prea am cum sa iti recomand, nu scrie pe nicaieri de unde esti, insa la faza cu burduful ti-au servit un r@h@t la tava, fiindca trebuie doar sa inlocuiesti burduful. Doar daca este afectata grav planetara de acel burduf spart (adica ai mers foarte mult timp asa si ai si forjat) necesita schimbarea planetarei.
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
sosoro |
![]()
|
Scuze, sunt din Bucuresti.
24 Apr 2012, 14:23: 10 service-uri - 10 pareri Unele pers.au spus ca trebuie inlocuit inclusiv burduful de la cutie (cica s-ar rupe un semering), altele nu... So? This post has been edited by sosoro: 24 Apr 2012, 14:23 |
--------------------
---
---
- ---
|
|
Danut 88 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 26 February 11 From: Popesti-Leordeni ![]() |
E bine sa il ai in vizor si pe cel de la cutie, ca se poate spargerulmentul cu simering daca nu este scos cu grija. Un service, recomand DU&RO TAXI SERVICE pe soseaua luica.
|
--------------------
Dacia
Logan /exSolenza /ex1310
2007 /2003 Scala/1999 L
- IF __ PTR/IF 05 SYZ/
|
|
aliosha |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 December 09 From: arges ![]() |
Daca in mers, mai ales pe viraje nu se aude nici o bataie, schimba doar burduful de la roata, este in jur de 20-30 lei. Cel de la cutie este in jur de 100 de lei, dar daca nu il vezi ciupit, mai bine zis daca nu vezi ca-ti pierde ulei (ai uleiul din cutia de viteze in el), nu are rost sa umblii. Depinde acum si cat timp ai mers cu planetara avand burduful spart, cat de mare a fost spartura, daca a intrat mizerie acolo, etc.. Urmareste-o si vezi cum se comporta... Service nu cunosc. Bafta
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 CC
2008
|
|
solenza zaz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 16 April 12 From: Bucuresti ![]() |
aceasi problema am avuto si eu sosoro am schimbat burduful de la roata si ca sal bage pe celalalt a trebuit sa il rupa pe cel de la cutie ca avea un colier ambutisat o clema din otel si la rupt dupa ce am facut toate astea dupa 1000km a inceput sa faca iar urat in viraje si am schimbato parerea mea e sa schimbi planetara ,daca ai alta solutie multa bafta eu asta am patit,poate te ajuta coledi dupa forum cu alte ideii.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 clima
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Nu este obligatoriu sa schimbi burdul de la cutie, doar ca... aia din service sunt mult prea prosti si habar nu au sa puna planetara la loc cum trebuie, astfel ca va picura ulei. Eu can am schimbat burduful pe stanga, partea de la roata, nu am schimbat si partea de la cutie. Intr-adevar, mecanicul s-a chinuit destul de mult sa puna planetara bine
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
aliosha |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 December 09 From: arges ![]() |
nu exclud faptul ca sunt prosti, insa problemele pot fii mai multe:
daca cumperi un nou burduf de langa cutie, ai toate sansele sa nu aiba dimensiunea buna si sa nu ti se aseze bine pe cutie; daca cumperi o noua planetara poate aparea aceeasi problema prezentata mai sus sau ti se poate intampla sa iti piarda ulei pe langa si chiar PRIN rulmentul de la capatul dinspre roata al burdufului; Asa ca orice ai alege sa faci cu burduful acela dinspre cutie sau cu planetara cu totul, dupa ce montezi, in service sau unde vrei tu, sa urmaresti sa nu iti piarda ulei. Eu am cumparat planetara noua si am avut problemele de mai sus... This post has been edited by aliosha: 25 Apr 2012, 16:14 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 CC
2008
|
|
ovidiu87 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 18 March 08 From: Resita ![]() |
Unele serviceuri au si un fel de gheare pt montat burdufele de la capu de planetara.In modul asta nu se desface planetara din cutia de viteze.
Mai exista si varianta cu demontatul complet de pe masina pentru schimbarea burdufului(eu asa procedez) -Demontez planetara de pe masina scot burduful din partea cutiei de viteze de pe rulment- are un colier, se demonteaza frumos, si rulmentul-simering ramane montat pe planetara. -Se demonteaza tripoda din capatul planetarei, (are o siguranta Segher sau cum se scrie) -se taie o sticla de plastic de jumate de litru pe jumate si partea ramasa tip palnie se baga pe planetara peste rulmentul-simering , apoi se unge sticla bine pe exterior cu ulei sau vaselina -urmatorul pas este sa se taie de pe planetara burduful rupt de la exterior , se curata bine vechea vaselina si mizeria -si in ultima faza se trage burduful nou peste sticla de jumate si automat peste rulmentul de la cutie, fara prea mare efort daca a fost unsa sticla bine. Maxim o ora ar trebui sa dureze operatia asta . La montajul final va trebuie un nou colier pt burduful dinspre cutia de viteze acolo unde se aseaza pe rulment , cel original nu l mai puteti folosi. In felul asta nu ve-ti mai avea scurgeri neumbland la rulment |
--------------------
Dacia
Solenza Rapsodie
2003
- Numar de Caras "In aceasta lume nimic nu este sigur in afara de moarte si taxe"
|
|
sosoro |
![]()
|
Pare interesent ce zice ovidiu87.
Am gasit un service pe langa podul Basarab... Am schimbat burduful de la roata.. Si pe cel de la cutie (nu cu unul original)... Pt. ca s-a rupt simeringul.. Acum o sa verific constant daca curge ulei si sper sa nu inceapa sa bata planetara. ![]() |
--------------------
---
---
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:35 |