Ce fel de Dacii aveti ?, Superdotate sau clasice ??
![]() ![]() ![]() |
Ce fel de Dacii aveti ?, Superdotate sau clasice ??
Prickindell |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 133 Joined: 4 May 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
13OO
1976
- GL 11 UFP
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Prickindell @ 5 Aug 2005, 15:12) Am o mare dilema.Cum sa imi fac masina ?? Sa ii pun tot felul de aparate, beculete, stegulete etc sau sa o fac sa arate asa cum a iesit de pe usa fabricii ?? o sa ai enorm de mult de castigat daca o restaurezi la fel cum a iesit din fabrica. beculete&stegulet - cam greu se potrivesc pe dacie, si-n plus nu-s utile, dacia a fost o masina utilitara, are intradevar frumusetea ei, dar ... e tare greu sa nimeresti ceva cu gust. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
niste beculete de la bradu' de Craciun merg oricind pe ea
![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
clasic; am inteles cam reprezinta ceva in familie asa ca nu-ti bate joc de ea!
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
clasica, dar cu mici imbunatatiri - autocolant negru pe stalpi intre ferestrele laterale, stopuri negre (dar nu vopsite), plasa la masca si subspoiler fata
in rest pe afara stock |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Alta "statistica" de doi bani care maxim niste rezultate neconcludente poate genera.
Alte pasiuni nu aveti oameni buni? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(tarzy @ 5 Aug 2005, 17:02) ba da, da ... nu avem bani ptr ele, asa ca preferam sa masacram masina nationala ca "e piese ieftine" iar cu mana de lucru suntem vecini Ma refeream la alte pasiuni in afara de topicuri cu statistici idioate. Deci pe bune acuma. Sa facem o statistica in care sa incercam sa aflam cati dintre noi vad asa ingust o problema de genu? Ma tem ca e crunt rezultatul, mai ales daca ar fi facuta ca lumea acea statistica. Mai ales ca omu pe baza asta vrea sa decida cum sa isi faca masina..... Prickindell Acuma ca sa nu te simti jignit, iti zic de ce ai judecat ingust. Pai...ce inseamna super dotata la tine? Ca la unii 3.5 kinderi pe antena, un splash dinala pe vopsea ca sa acopere rugina si alte tampenii de genu le considera elemente de valoare pe masina. Dar inca nici nu am ajuns la alte "superdotari" ale masinii. Si anume adevarate elemente de "superdotari" pentru estetica. Si sa zicem ca am trecut si peste acest aspect nici nu am ajuns la un alt set de "superdotari"....tuning pentru performanta...motor, suspensii, frane, ramforsari...etc Deci...unde incepe superdotarea la tine? Macar sa incercam sa definim macar una din variantele de raspuns din "statistica" ta. Ca si la faza cu clasicul e discutabila. Eu am dacie 1300, frantuzoaica, in afara de oglinzi de 1310 totul e original pe ea (nu amestecaturi cu piese de 1310 sau mercedes). Dar dupa tabla incep sa stea altfel lucrurile...are aprindere tranzistorata (not big deal, dar deja e diferita fata de original), inchidere centralizata, alarma, stropitoare electrica, nu de picior, avarii, etc). Un pui masina mea? La superdotate? ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Cea mai "tare" Dacie 1300 (nu am vazut-o, dar mi-a fost descrisa de un prieten care a fost luat la "ia-ma, nene"), era cam asa:
- pe dinafara arata ca scoasa de pe linia de asamblare, vopseaua impecabila(rosie), iti puteai aranja frizura in "oglinda" vopselei - geamuri ionizate, dar nu ionizare de prost gust, (genul 90% densitate) ci o ionizare care permitea vizibilitatea prin doua randuri de geam - pe interior tapiseria era din piele galben-maronie, chiar si bordul era imbracat in piele - radio cd cu 6 difuzoare, 4 in usi si doua in spate - geamuri electrice in fata - inchidere centralizata - aprindere electronica - alarma |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
driverx |
![]()
|
Illusi0n
Fiecare cu parerea lui, dar mi se pare chiar tare acea dacie...nu doar "tare". Eu de exemplu nu vreau sa ies in evidenta ca orice frustrat care vede pe masini straine ceva feature si vrea si el pe rugina lui mobila. Dar fiindca alta masina nu imi permit, nu vad de ce nu pot (sau ar fi prost privit) upgradarea motorului atat cat se poate (o aprindere, racire, etc), confort (inchidere centralizata, e la fel de utila si nimic mai mult si pe Trabant si pe SLK), o muzica decenta, etc. Dar ramane intrebarea...de exemplu dacia vazuta de prietenul tau, este o dacie "superdotata" ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa ii pui un dvd la oglinda (in urma unor cercetari aprofundate efectuate de niste cercetatori de la o binecunoscuta universitate din Botswana dvd-urile au un efect aproape garantat de scrambling a undelor radar, deci nu te vor putea prinde pardalnicii astia de politisti cand circuli cu viteza)
In al doilea rand, aproape obligatoriu, sa montezi niste cochilii din alea de plastic de oua kinder pe antena, caci s-a dovedit stiintific de niste cercetatori germani ca acele plastice conduc la dublare semnalului captat de antena. In al treilea rand, foarte bune si practice ar fi niste neoane pe sub masina, pe la pedalier pasager si sofer ca sa vezi noaptea pe ce pedale apesi. In al patrulea rand, in mod obligatoriu, pentru sperierea celorlalti participanti la trafic, un caine din ala de da din cap este absolut necesar de motat in spate, pe policioara de sub luneta. In al cincilea rand, nu este de neglijat nici utilizarea unor gadgeturi moderne, cum ar fi antenele de GPS. Poti folosi cu succes un mileu stelat sub forma unei stele cu 11 colturi, montat pe bord, desupra paturii intinse pe bord cu sopul de a nu se incinge bordul noaptea de la ultravioletele ce intra prin parbriz iarna... Si sfaturi ar mai fi. daca se mai doresc, cu draga inima... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Prickindell |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 133 Joined: 4 May 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(driverx @ 5 Aug 2005, 17:24) Ma refeream la alte pasiuni in afara de topicuri cu statistici idioate. Deci pe bune acuma. Sa facem o statistica in care sa incercam sa aflam cati dintre noi vad asa ingust o problema de genu? Ma tem ca e crunt rezultatul, mai ales daca ar fi facuta ca lumea acea statistica. Mai ales ca omu pe baza asta vrea sa decida cum sa isi faca masina..... Prickindell Acuma ca sa nu te simti jignit, iti zic de ce ai judecat ingust. Pai...ce inseamna super dotata la tine? Ca la unii 3.5 kinderi pe antena, un splash dinala pe vopsea ca sa acopere rugina si alte tampenii de genu le considera elemente de valoare pe masina. Dar inca nici nu am ajuns la alte "superdotari" ale masinii. Si anume adevarate elemente de "superdotari" pentru estetica. Si sa zicem ca am trecut si peste acest aspect nici nu am ajuns la un alt set de "superdotari"....tuning pentru performanta...motor, suspensii, frane, ramforsari...etc Deci...unde incepe superdotarea la tine? Macar sa incercam sa definim macar una din variantele de raspuns din "statistica" ta. Ca si la faza cu clasicul e discutabila. Eu am dacie 1300, frantuzoaica, in afara de oglinzi de 1310 totul e original pe ea (nu amestecaturi cu piese de 1310 sau mercedes). Dar dupa tabla incep sa stea altfel lucrurile...are aprindere tranzistorata (not big deal, dar deja e diferita fata de original), inchidere centralizata, alarma, stropitoare electrica, nu de picior, avarii, etc). Un pui masina mea? La superdotate? ![]() ![]() Eu ma refeream la chestiile de genul...inchidere centralizata, geamuri ionizate, piele, volan de Renault, radio-casetofon cu CD+ "n" boxe, un tun de bass in portbagaj, alarma,capace la roti, spoilere, eleroane, modificare motor+cutie+sasiu, GPL, jenti noi, geamuri electrice, modificat incuietori+manere, lasata putin, gen lowrider, faruri cu xenon, neoane etc..etc..etc Masina clasica este masina care nu a suferit modificari prea mari..gen..un casetofon+boxe (necesare la orice masina), cromat tot ce este de cromat, roti+capace originale, interior original, motor+cutie+restul originale, eventual, si o alarma. Aici, tu ai interpretat gresit.Eu am spus "superdoatate"...masina ta e dotata cu cateva elemente..ca urmare o sa pun cateva imagini din care sa alegeti. album_pic5.jpeg ( Size: 28.62k ) Number of downloads: 59 album_pic6.jpeg ( Size: 28.69k ) Number of downloads: 73 album_pic7.jpeg ( Size: 25.92k ) Number of downloads: 61 sau 5564_4968_pict1Imagen006.jpg ( Size: 26.06k ) Number of downloads: 64 This post has been edited by Prickindell: 5 Aug 2005, 18:39 |
--------------------
DACIA
13OO
1976
- GL 11 UFP
|
|
clau lcf |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 23 February 05 From: Constanta ![]() |
Prickindell , imi place dacia asta galbena. O poza din fata nu ai? Daca vrei sa faci asta gandeste-te ca banii nu ii mai scoti niciodata.Daca asta vrei fao. Eu bag vreo 1500-2000 euro in baba mea din 73 si ajunge. Zic eu azi,maine nu se stie ce imi mai tuna
![]() ![]() |
--------------------
Volskwagen
Corrado
1995
- CT 29 VRG VW Corrado VR6 2.9 & Opel Astra G caravan 2.0 DTL.
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
a mea este cat se poate de clasica(impecabila as putea spune)
si va fi asa pana cand voi avea banii necesari sa fac ceva care sa nu arate a kinder egg tuning,sticker tuning etc |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
Umila mea parere e ca dacia aia galbena arata penal. Fundul ala arata ca o conserva, iar faptul ca a lasat-o asa de jos da impresia de "masina pe butuci", zici ca tocmai se indreapta spre service dupa ce s-a asezat un elefant pe ea. Arata kitch, ce mai!
Aia albastra, asa "stearsa" cum e ea, arata mult mai bine din punctul meu de vedere. In batalia clasic (dar dar "old-style") vs. kitch (oricat de "new-style" ar fi), clasicul va castiga mereu. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Miroase a catrinca la mine pe mosie. Ia sa inchidem noi ......
P.S. Se inchide pe motiv de nerelevanta statistica si intrebare pusa prost. P.S.2 Adica eu habar n-am ce sa votez.Am inchidere buleftrica la portbagaj si mi se pare ca e superdotare. Da e o superdotare clasica |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 06:47 |