Consumă enorm, - 10% mixt -
![]() ![]() ![]() |
Consumă enorm, - 10% mixt -
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
AndreiSN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 20 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Pompa benzina , sorb pompa benzina , filtru benzina , injectoare , filtru de aer, sonda lambda ,starea tehnica a motorului.....
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Confort
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
circuit de recuperare a vaporilor de benzina defect (rezervor neetans, cot benzina spart, electrovalva blocata), pierderi pe circuit, injectoare decalibrate, sonda lambda defecta.
Ar putea sa faca o diagnoza, acolo ar putea citi destul de multi parametri. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
O să verific tot ce ați enumerat, vă mulțumesc!
Menționez că acel consum a fost scos mergând 70 km în Urziceni și 80 km pe drumuri județene (cu maxim 90 km/h) ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
bucuresti-rasnov-via bucuresti, aer la dus, consum 5.5 (70-100-130km/h). nu ma laud o dau ca reper.
|
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
As verifica in primul rand cotul de alimentare, adica acel furtun gros ce are un capat inspre rezervor si celalalt capat spre gura de alimentare. Si as mai verifica in al doilea rand filtrul de benzina. Eu sunt patit cu ambele. Primul era crapat si se prelingea benzina printr-o crapatura din el, iar la filtru de doua ori la rand cu filtre diferite, s-a crapat si pierdea benzina in veselie de imi iesise si mie in oras 12% consum.
In al treilea rand pierderi pe traseu. Furtune, tevi, rampa, injectoare. Apoi pierderi cauzate de un mers incorect. Roti infranate, injectoare infundate, pompa de benzina, etc. This post has been edited by Maskatu: 11 Jun 2012, 21:27 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
EfendyDSN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 9 February 12 ![]() |
aceeasi problema am avut-o si eu...am constatat ca acel furtun..care..ma rog nu e deloc furtun ..e un plastic foarte prost care se crapa in timp,era fisurat...faceam plinul..si pana ajungea la jumatate...cosuma foarte mult..pana intr-o seara cand am invartit-o pe batrana in fata a cativa prieteni...si mi-au zis sa ma opresc ca sare benzina din ea....atunci am vazut ca acel cot era fisurat...eu am dat 35 de lei pe el..se schimba foarte usor.bafta
<span class='edit'>11 Jun 2012, 23:14:</span> QUOTE(gcgeorgescu @ 6 Jun 2012, 14:47) .cred ca nici macar comp de bord nu arata exact cosumul masinii...estimativ..a mea ia in aglomeratie undeva la 8% si afara mers lejer sa zic cam 5%.de curand am facut o escala ca sa zic asa...bucuresti - brasov+plimbat pe acolo - Busteni-Brasov-Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti...Am alimentat 47 de litri si am avut 812 km pe bord .. mi-a mai ramas benzina sa ma duc odata la munca...50 de km,pe urma am alimentat ( Pe A1 Am mers numai 140 ..masina plina-5 persoane...nu de alta..dar e plictiseala mare pe autostrada ![]() Mskatule...vad ca esti veteran pe aici si te pricepi...poate imi spui si mie,daca te rog frumos...cum as putea sa mai "strang caseta de directie..am schimbat capete de bara pivoti ax volan original,nu am pic de joc si cu toate astea in gropi se aude ca si cum ar fi pivotii varza..cineva mi-a spus ca e caseta slaba si ca se poate strange...ti-as fi recunoscator daca mi-ai spune cum se opereaza.multumesc! This post has been edited by EfendyDSN: 11 Jun 2012, 23:35 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala Efendy
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Din cunostintele mele, caseta de directie nu are nici un reglaj "special" cu exceptia reglajului bieletelor de directie. Mai mult decat atat, caseta este cam "capsata" si nici nu prea ai cum sa o desfaci.
O geometrie ai facut? Sa nu fie vreun amortizor deplasat, sau ceva de genul. Incearca un "test de rampa". Sa iti puna puntea fata pe un batator dinala sau cum ii spune si sa vada de unde este buba. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
EfendyDSN |
![]()
|
Pai am schimbat toata fata acum aproximativ 6 luni...i.am facut si geometria...nu.mi toceste anvelopele si nu trage stanga sau dreapta...problema e bataia aceea ca de pivot uzat...mi.a spus si mie cineva ca undeva sub axul volan...exista un surub cu inbus acoperit cu un manson si ca de acolo se poate strange caseta...m.am bagat sub ea...si intr.adevar...exista un colier prins care nu merge desfacut din cauza ca e gripat..n.am incercat sa.l rup..mi.a fast putin teama...am crezut ca stii cv despre"strangerea casetei".iti multumesc oricum!
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala Efendy
|
|
eugen261 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 13 March 07 ![]() |
bataia din caseta se aude in volan ca si cum ar bate cineva in axul volan. pentru reglaj trebuiesc doi oameni, unul la volan unul dedesupt.deoarece caseta a functionat aproape permanent numai pe o portiune mica(nr. putin de dinti) strangand acel surub e posibil ca spre extremitati volanul sa mearga foarte greu.inainte de a te apuca de reglat convingete ca acel zgomot e de la caseta, repet se aude sub bord in ax.
|
--------------------
Clio Symbol
1.4/8V
2008
- br00XXX
|
|
EfendyDSN |
![]()
|
Exact...si mai explicit...ce trebuie sa faca cel de la volan si cel de sub masina?oricum se vireaza oarecum greu spre extremitati...cand am viteza foarte mica si cand nu rulez...aa..si unde mai exact gasesc surubul de reglare?am fost la un mecanic la verificat si absolut totul e ok inclusiv flansele amortizoarelor...el mi.a spus ca e o bataie din caseta...mentionez ca nu am pic de eroare in directie...cum pisc volanul putin se misca si rotile..multumesc...
This post has been edited by EfendyDSN: 12 Jun 2012, 10:00 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala Efendy
|
|
eugen261 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 13 March 07 ![]() |
surubul e sub colier, cel de sus misca usor de volan pentru a sesiza usurinta cu care se vireaza, cel de dedesupt strange surubul foarte putin la indicatiile celui de sus.Dezobisnuiestete de a vira pe loc strici caseta.
|
--------------------
Clio Symbol
1.4/8V
2008
- br00XXX
|
|
EfendyDSN |
![]()
|
In bucuresti nu prea ai cum sa eviti virarea pe loc...parcari laterale etc.multmesc ptr sfat...crezi ca dispare bataia daca o strang?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala Efendy
|
|
Maskatu |
![]()
|
Ma cam indoiesc ca dupa 10 ani mai functioneaza corect acel reglaj despre care vorbiti.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
EfendyDSN |
![]()
|
la asta ma gandeam si eu...oricum o sa incerc si revin cu rezultatele !:)...11 ani chiar..a mea e clima din 2001:-J
This post has been edited by EfendyDSN: 12 Jun 2012, 23:54 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala Efendy
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Am citit toate sfaturile voastre și vă mulțumesc pentru ele, o să verific tot ce ați spus. Rugămintea mea, e dacă aveți cumva o schemă a motorului, să știu unde găsesc diferiți senzori și cum anume să-i curăț.
După ce termin cu serviciul pe ziua de azi, o să plec la țară și o să încerc să o "repar". Mii de mulțumiri anticipate! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
Sofer exagerat de calm inseamna si regim de turatie specific diesel ?
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Ce înseamnă asta pentru tine? Schimbă sub 2500 rpm.
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
mai erau care mergeau la drum drept cu <1500 rpm.
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Nu merge chiar așa de subturat
![]() Bun, în weekend am schimbat motorașul pas-cu-pas și am curățat corpul clapetă. Când puneam contactul, se auzea un "clic" continuu (cam ca releul de la semnalizare, când ai un bec ars), din "chestia" din poze. Știți cumva ce este? După ce am lovit-o de 2 ori cu cheia, și-a revenit. Poate influența "chestia" aia consumul? Attached thumbnail(s) piesa1.jpg ( Size: 843.27k ) Number of downloads: 503 piesa2.jpg ( Size: 779.4k ) Number of downloads: 466 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
marcykone |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 547 Joined: 29 December 08 From: Giurgiu ![]() |
parca ii spune supapa canistra carbon..am schimbat-o si eu mai demult..acum vreo 3 ani..am dat in targ la vitan vreo 35 de lei..e posibil de acolo sa fie problema ta cu consumul...aproape sigur...
|
--------------------
Audi/Vw
A4/Scirocco
2014/2010
- GR-83-YSA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 20:09 |