DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> zgomot roata fata, planetara ?

alexandrudicu
post 19 Aug 2005, 21:01
Post #1

Membru ocazional

Group: Members
From: Medias

La a mea masina se aude un huruit cand merg chiar si cu 50km/h, ceva ca un tac, tac, tac ,tac, sa fie planetara ? Sau ceva la rulment ? Daca e planetara, cat ma mai pot duce cu ea asa ca sa nu se strice si altceva ?Tacanitul nu e foarte tare, deci e rezonabil, dar este acolo totusi. Un zgomot infundat. Multumesc anticipat.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Rapsodie - SB -xx-xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 19 Aug 2005, 22:00
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

Eu am avut belele cu planetarele. Si manifestarea e urmatoarea. La inceput auzi zgomotul (un fel de bataie infundata) numai la curbe mai stranse si luate cu viteza. Apoi auzi la curbe din ce in ce mai largi si intr-un final vei auzi zgomotele chiar si la o banala plecare de la semafor. Cat mai poti merge cu ea nu stiu. Oricum nu se rupe, deci stai linistit. Daca nu fortezi nu se intampla nimic. Atata tot ca zgomotul ala iti va macina nervii. Ca solutii: fie le reconditionezi (garantie un an, te costa reconditionatul ambelor planetare cam jumatate din valoarea unei singure planetare noi - eu le-am reconditionat la MotorService de pe Socului dar sunt unii si in Tunari, Recoplanet parca le zice, au si site) fie iti cumperi unele noi, caz in care fii pregatit sa dai in jur de 4 milioane pe bucata + manopera aferenta (daca o schimbi pe aia din stanga se zice ca trebuie sa iei si ulei pentru cuitia de viteze, dar nu garantez exactitatea informatiei)

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
AVT
post 21 Aug 2005, 23:38
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu ai spus cati km ai cu ea!
Oricum, parerea mea este ca rulmentul nu poate fi: e capsulat si nu prea se strica el asa cu una cu doua!
Planetara; da, poate fi de la ea. Oricum, te va mai tine o vreme daca e de la planetara.
In orice caz, vezi sa nu fie de la bucsi sau alte astea...

@ Bogdan_o = da, la planetara din stanga daca umbli trebuie sa scoti mai intai uleiul din cutie!

--------------------
Chevrolet Kalos 1.4 16v 94cp - ----
Omu' e ca si tamplaru': traieste ce traieste si p'orma moare!
+
alexandrudicu
post 22 Aug 2005, 19:56
Post #4

Membru ocazional

From: Medias

Maisna are 52k km si e din 2001, insa cum a mai avut 3 proprietari, nu stiu, ca poate or fi dat km inapoi, cum se practica. Zgomotul este la roata din fata dreapta.
Mersi de raspunsurile de pana acum.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Rapsodie - SB -xx-xxx
+
Killik
post 19 Jul 2013, 21:30
Post #5

Membru incepator

From: Zavoaia-Braila

Am un prieten cu un DSN care ia schimbat rulmentele fata stanga acum 2 luni. Problema este ca acum a inceput sa-i hauie serios roata, joc nu are deloc. Problema sa fie tot de la rulmente? O fi rulmente mai prost, dar sa nu te tina nici macar 2 luni? sad.gif . A mai patin cineva la fel si care a fost cauza? Multumesc

--------------------
Dacia Supernova 2002 Rapsodie - BR 58 ALY
+
nikuniku
post 19 Jul 2013, 22:14
Post #6

Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe

From: bucuresti

da sa mai intamplat sa se strice,,rulmentele,,pe spate la un vecin in 10 km,din cauza ca mecanicii(cititi Doreii)au folosit ciocanu in loc de presa
si la respectivu la fel,rulmentii se pot scoate cu ciocanu dar la montare se folosete PRESA

--------------------
opel zafira f75 1.6-16valve
+
Killik
post 20 Jul 2013, 07:12
Post #7

Membru incepator

From: Zavoaia-Braila

Tot presa am folosit si noi, si cand l-am scos, si cand l-am bagat, nu am stat sa ne complicam cu ciocanu.

--------------------
Dacia Supernova 2002 Rapsodie - BR 58 ALY
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 21:38
Forum Renault