Tremura schimbatorul in marsarier si..., ...uneori nu intra deloc bine in trepte
![]() ![]() ![]() |
Tremura schimbatorul in marsarier si..., ...uneori nu intra deloc bine in trepte
Alexio |
![]()
|
||
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|||
sebymesteru |
![]()
|
![]() Membru rigid Group: Members Posts: 782 Joined: 31 May 09 From: Sfantu Gheorghe-Covasna ![]() |
Nu mai forta,ca-i sa rupi tija schimbatorului pana la urma. Trage-o pe un canal sau ceva ca sa te poti baga sub ea si pune un prieten sa miste de schimbator stanga-dreapta si sa bage in viteze. Iti vei da seama foarte usor de unde ai jocul. Ai doua locuri unde sa te uiti: la imbinarea tijei cu bieleta cautatorului(locul de unde iese tija din podea sub masina si se articuleaza in forma de L cu o alta tija care se prinde de cutie,asta din urma e bieleta cutiei de viteze) La imbinare,sunt niste bucsi de bronz sau alama care daca nu sunt gresate,se uzeaza in timp si iti dau jocuri in timoneria c.v. Apoi la imbinarea de la intrarea in cutie e un cuplaj asemanator cu cel de la cuplajul de sub bord al volanului cu coloana de directie. Diferenta e ca acest cuplaj are silensbloc doar unde se leaga de bieleta c.v.,pe cutie cuplajul fiind asigurat cu un cui spintecat din 2 parti(ca cel de la planetare). Bieleta cv poate fi asa 247445610_4102573_700_700.jpg ( Size: 13.14k )
Number of downloads: 470
sau asa dsc03487_1.jpg ( Size: 20.04k ) Number of downloads: 525 ,nu conteaza,e aceasi branza,in capatul din stanga sunt bucsile de care spuneam. Ele se pot inlocui,dar la cat costa o bieleta noua,nu se merita chinuiala. Iata si cuplajul de pe cautator 247464839_4102573_700_700.jpg ( Size: 19.99k ) Number of downloads: 543 . Asta e timoneria cv,fara tija schimbatorului. Atentie si la ea,poate fi si partea care intra in bieleta uzata. Rezolva astea si scapi de problemele cu "mestecatul" in cutie si probabil si cu marsarier-ul care tremura(avand joc in timonerie,cuplajul din cutie nu se face suficient cat sa se zavorasca treapta de mers inapoi). Mai poate fi si din tampoane de la cutie rupte sau slabite,dar atunci ar trebui sa se auda cutia lovind de podea cand dai cu spatele. |
--------------------
Dacia/Mazda
1310/1410 M6
1988/1996/1999, 2007
- CV 15 REA Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
|
|
ghitza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.806 Joined: 23 April 08 From: ARAD ![]() |
Pune din poza 2 si nu mai ai treaba ,cel din poza 1 are rahatu ala de tampon care si ala iti va face probleme ,iar jos unde ai acea siguranta zeger(daca o mai ai)dai gaura si bagi un splint de 2,sau 3,si scapi de joc la bucse,eu asa ma de mai bine de juma de an si adio joc intre maneta si bieleta
|
--------------------
Dacia/BMW 316i an 99
1310 li
2003 Berlina
- Ar-07-GIB/BG
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Interesant... o sa ma uit sub ea sa vad ce e defect...
5 Sep 2012, 21:06: Chiar o sa va anunt ce este defect la ea... This post has been edited by Alexio: 5 Sep 2012, 21:06 |
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
deceneu32 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
Ai gasit defectul?
|
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|
Xfact0r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 10 May 07 ![]() |
Si eu am avut aceeasi problema, numai ca la mine intra foarte greu sau deloc intr-a 5-a... era de la suportul motor care se rupsese.
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2002
|
|
ciuca2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 13 June 11 ![]() |
Si eu am avut aceiasi problema,in plus mai avea si un joc ingrozitor la cutie.
Rezolvarea:Am sudat cuplajul de axul cutiei. Acum merge cutie impecabil. |
--------------------
Dacia
1310
1995
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 23:00 |