DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> curatare rezervor benzina

zabar
post 17 Oct 2012, 12:59
Post #1

Membru

Group: Members

Sincer nu am avut rabdare sa dau search smile.gif a facut cineva ''spalare'' a rezervorului si daca a cea sita care este pe pompa de benzina se curata sau se inlocuieste? A avut ceva rezultate aceasta operatiune sau sau simtit schimbari vizibile si daca presupune ceva riscuri aceasta operatiune.
De ce deschid acest topic, am observat ca in momentul in care folosesc un aditiv in benzina se simte o diferenta la cum trage masina o perioada apoi iar se face puturoasa.Injectoarele sunt curatate, bujiile schimbate, motoras pas cu pas schimbat, etriere noi,( in caz ca mergea infranata), plus ca am si catalizatorul scos smile.gif

--------------------
renault laguna 2.2 / 150
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 19 Oct 2012, 06:12
Post #2

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Pune-i catalizatorul la loc si o sa mearga mai bine.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
marius80_eugen
post 19 Oct 2012, 08:24
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

E normal sa vezi diferenta . Eu observ diferenta si atunci cand bag benzina . Daca faci plinul si mergi cate putin in fiecare zi , prima jumatate a rezervorului simti ca zboara , apoi o simti mai lenesa . Cand mai bagi cate 10-15 litri , se mai "revigoreaza" putin .
Calitatea benzinei cateodata este cam slaba si normal ca asta se simte .

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
ORIJINAL21
post 19 Oct 2012, 09:43
Post #4

Membru Oficial

From: Romanian City Life

QUOTE(zabar @ 17 Oct 2012, 13:59)
Sincer nu am avut rabdare sa dau search smile.gif a facut cineva ''spalare'' a rezervorului si daca a cea sita care este pe pompa de benzina se curata sau se inlocuieste? A avut ceva rezultate aceasta operatiune sau sau simtit schimbari vizibile si daca presupune ceva riscuri aceasta operatiune.

*

ce-a mai simpla operatiune este uramatoarea:
curatarea rezervorului prin portbagaj.
ai nevoie de: o surubelnita drealta lata,un ciocan, un furtun de 1m si un bidon de plastic/galeata.

se desface capacul la rezervor(din portbagaj) se scoate pompa de benzina cu filtrele ei, se baga un capat al furtunului in rezervor cat sa aspire gunoaiele si celalalt in sticla) se curata sitele (daca sunt murdare ) de la pompa de benzina (sau sorb cum ii mai spun unii) sau daca este rupta se inlocuieste cu alta in stare buna.

se monteaza totul la loc, se verifica filtrul de benzina/inlocuire dupa caz, se curata injectoarele, bujiile si masina trebuie sa functioneze CEAS! smile.gif
Acum mai conteaza foarte mult si ce benzina bagati... eu v-as recomanda o benzina cu Efix.

--------------------
DACIA NOVA GT / GTI Se dezmembreaza 1998/1999
Dezmembrez Dacia Nova Gt (carburatie) 1998 - culoare alba
Dezmembrez Dacia Nova GTI (injectie) 1999 - culoare gri sobolan
Piese, in stare buna!
+
cristio_79
post 19 Oct 2012, 12:25
Post #5

Membru autentic

From: CONSTANTA

Doar primele Solenze au avut capac de vizitare in portbagaj, cele fabricate pana prin octombrie 2003. A mea era din decembrie si nu avea. A trebuit sa dau jos rezervorul. Am curatat si sita, dar trebuie avuta atentie sa nu se sparga partea inferioara a corpului pompei care este dintr-un plastic mai casant.

--------------------
Citroen / Peugeot C3 / 308 SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020
Mai traiti? Bine...
+
Poky
post 19 Oct 2012, 14:33
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

Capacul de vizitare e oricum inutila din moment ce inelul de plastic negru ce se insurubeaza pentru prinderea pompei e facut de maimute. Sau mai bine spus, filetul lui.

This post has been edited by Poky: 19 Oct 2012, 14:33

--------------------
dacia solenza 2003 scala
+
zabar
post 20 Oct 2012, 12:17
Post #7

Membru

Vad ca cineva a dat o parere sa pun catalizatorul la loc...nu cred ca are o relevanta in ideea in care masina trage mult mai bine de cand are catalizatorul scos avand o evacuare mai buna.

--------------------
renault laguna 2.2 / 150
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th May 2025 - 04:48
Forum Renault