Protectie electronica impotriva ruginii?, Protectie electronica impotriva ruginii?
![]() ![]() ![]() |
Protectie electronica impotriva ruginii?, Protectie electronica impotriva ruginii?
Gyuszy |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 14 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
- BV08
|
|||
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
eventual zincuri antivegetatie ca la nave ![]() |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi un sistem anticoroziune exelent! daca masina s-ar afla cufundata in apa... atunci, placa pozitiva ar fi asanumitul "anod de sacrificiu", iar caroseria ar avea un potential mai negativ decat acea placa si nu s-ar putea coroda. Insa in aer, daca exista o zgarietura acoperita de picaturi de apa, nu vad cum s-ar putea deplasa electronii sau ionii de la metal catre anodul respectiv (acea "positive plate"). Ca multe chestii "inventate" in State, si acest obiect este un avorton stiintific
This post has been edited by DAVIDK: 29 Aug 2005, 21:37 |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
Andu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Coroziunea are totusi o importanta parte electrochimica, nu este doar pur chimica. Acest procedeu este destul de folosit in medii industriale, otelul avand un prag (am uitat care era, imi pare rau) sub care devine pasiv. Valoarea se refera la o valoare de potential masurata in conditii standard. Procedeul se foloseste (daca imi amintesc bine de la cursurile de chimia mediului) pentru protejarea corpului navelor si acolo nu se foloseste electrod de sacrificiu.
Din pacate, in cazul masinilor, mie imi vine in minte un impediment: masa de la baterie se leaga la caroserie si majoritatea componenetelor elctricce ale masinii se leaga la masa tot asa, ceea ce face practic imposibila aducerea ei la un potential stabil |
--------------------
Opel
Astra H ABS+EBD+EBA+CBC+DDS ESP+TC+UCL TPMS....
2006
- fost GGA
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Hai mai ca nu e de ras! unii chiar vor sa mai dea si bani pe chestiile astea!
"Daca esti om serios, nu te-curci cu jucarii!" |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Acum serios vorbind. Nu mi se pare ceva realizabil.
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 01:55 |