Probleme volanta?
![]() ![]() ![]() |
Probleme volanta?
Kojak |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|||
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
nu are nimic volanta,arcurile de la discu de amberiaj sau strans si nu mai lucreaza,remediu alt ambreiaj complet
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Deci zici ca de acolo ar fi zgomotu' ala de tablie metalica desprinsa? Ce te face sa excluzi volanta?
This post has been edited by Kojak: 15 Dec 2012, 13:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
volanta este o simpla bucata de fier pe care se prinde tot ambreiaju,ai auzit tu de volante cu masa dubla dar loganu nu va vedea asa ceva pe el nici in cele mai frumoase vise ale lui pe diesel pot aparea in viitor dar la benzina niciodata
volanta se schimba doar daca este fisurata sau incinsa(culoare albastra),sau sunt santuri de la uzura discului de ambreiaj,niturile de la disc fac un sant de toata frumusetea pe volanta This post has been edited by nikuniku: 15 Dec 2012, 13:55 |
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
Kojak |
![]()
|
Bun, am inteles,trebuie sa ma pregatesc de o inlocuire de kit de ambreiaj (disc, placa si rulment).
Ideea e ca inca trage ok masina, ia viteaza coresp.turatiilor, sa zic asa, nu patienaza. Cat mai pot "trage targa pe uscat" ca sa zic asa si sa circul in conditii normale? Parca nu ma tine punga acum de o interventie in service. Ma poate lasa oricand in drum? Banuiesc ca doar daca se sparge placa de presiune. Clinchet-ul ala de la placa sau disc se aude? Am fost azi atent si am remarcat ca se aude totusi usor si la relanti, in mod constant, nu doar cand demarez - atunci se aude cel mai tare. In sarcina nu percep zgomotul This post has been edited by Kojak: 15 Dec 2012, 20:51 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Kojak |
![]()
|
Update:
Am bagat capu' pe la servis azi, o reprezentanta dacia, p-aproape de casa. Concluzia e ca ambreiaju' e beton, n-are nici o problema, nici placa de presiune si nici rulmentu'. De volanta nici nu incape vorba. Cica la cum se prezinta din teste si daca merg cum am mers pana acum ma mai tine cel putin pana la 200k km. E unu' 's cam sceptic. Zgomotul usor pe care l-a sesizat si la plecarea de pe loc (mai greu sesizabil azi ca altadata, probabil de la umezeala) provine de la planetara - stanga prinderea din cutie, dar cica mai tine mut si bine...asa ca maistrul mi-a urat drum bun si m-a asigurat ca e totu'-n regula. I-am dat de un profiterol si-un cico la cofetarie, a fost domn cu mine si io sir cu el. Nu avea nici un interes sa-mi zica ca e totu' ok, daca nu era cazu', nu ma cunosc cu el. Acuma, eu stiu...sa mai intreb si a 2-a parare in alta parte, s-o las asa...? |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu zic sa o lasi asa, ca te copceau ei daca aveai probleme si nu numai...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Kojak |
![]()
|
S-a rezolvat problema cu "volanta naspa"!
In final n-a fost nici ceea ce am crezut eu (ambreiaj & shit) si nici ce-a dibuit nea mestru' de la service (planetara). Datorita faptului ca zdranghanitu' incepuse sa se auda destul de bine si la relanti aproape permanent in ultiam vreme, am mai tras o data capota motorului...asa, intr-o doara poate prind defectu' in flarant ![]() am identificat (doh...era chiar sub nasu' meu ![]() Prinderea respectiva se face de exteriorul carcasei metalice, ca sa-i zic asa generic, a locasului bateriei. Pe o laterala, inspre compartimentul motor, in zona tubului ce vine de la filtru de aer. Asa au prins-o aia la reprezentanta cand am cumparat masina, nu fabrica, alarma fiind montata ulterior. O ureche facuta dintr-o tablie de kkt, nic macar nu era ruginita, pur si simplu a fisurat. Odata identificata sursa si defectu', a fost o nimica toata de surubarit 5 min., accesu' fiind f. facil...asa ca deocamdata am liniste. ![]() This post has been edited by Kojak: 13 Jan 2013, 17:22 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
CristianRMS |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 31 October 12 From: Bucuresti ![]() |
In situatia ta m-am aflat si eu si imi tot dadeam cu parerea de unde vine o tacaneala,un scartait pe la motor.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
Kojak |
![]()
|
Ce ti-e si cu zgomotele astea.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Ca sa fie lumea lamurita, nu cred sa se fi montat volanta cu masa dubla la Logan. Am observat in schimb ca la Duster la DCI la unele magazine indica ca piesa de schimb volanta cu masa dubla. Vesti proaste pentru posesori, e foarte scumpa, cam de trei ori cat kitul de ambreiaj cu placa disc și rulment. Nu stiu cum or fi la Dacia, dar la alte marci au fost o pacoste...(Renault, vw, etc)
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:18 |