DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan 1,6 numai am abs, anulare abs

dodo_998
post 14 Jan 2013, 07:59
Post #1

Membru

Group: Members

Bun, din cauza unui mecanic care a uitat sa-mi stranga pivotul s-a largit gaura de la fuzeta si a trebuit sa o schimb. Mecanicul nu recunostea, spunea ca nu-i vina lui, dar fusesem cu masina in urma cu 2 zile la el sa-mi schimbe pivoti, bucse, etc, pana la urma mi-au montat ei o fuzeta fara abs. Intrebarea acum este urmatoarea : afecteaza cu ceva sistemul de franare in afara faptului ca abs-ul numai functioneaza? Mie mi se pare ca numai are eficienta si parca atunci cand apas frana si o tin calcata tine un pic , dupa care se reduce din eficienta.. Voi ce spuneti ?

--------------------
Dacia Logan 2010 Laureate 1.6 MPI@ GPL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
valioglu
post 14 Jan 2013, 19:48
Post #2

Membru autentic

E o carpaceala de cel mai prost gust. Gasesti fuzete noi sau sh cate vrei la preturi de nimic - modelul pentru ABS. Nu are rost sa suspenzi functionarea sistemului ABS pentru atata lucru.

--------------------
DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 - B-01-DOG
viata e scurta dar nedreapta
+
sonnic53
post 14 Jan 2013, 20:10
Post #3

Membru autentic

From: Vrancea

am luat eu fuzeta cu abs cu 160 lei. daca te straduesti gasesti si mai bine cred. la fel am patit si eu , nu mi sa strans surubul la pivot si mi sa olarit gaura....soarta...

--------------------
Vw Golf 3 Logan 1.4 2007
+
dodo_998
post 15 Jan 2013, 01:11
Post #4

Membru

M-a prins fara bani atunci, abia mi-au pus ei fuzeta aia fara bani, m-am certat cu ei, fiind vina lor.. Merg cu ea asa de vreo 2 luni, dar deja cu gheata asta pe jos m-ar ajuta mult abs-ul. Deocamdata nu as mai baga bani in ea, trebuie sa schimb si rulmentul dupa aia, dar de-asta intreb daca afecteaza cu ceva tigania care o am la frane smile.gif

--------------------
Dacia Logan 2010 Laureate 1.6 MPI@ GPL
+
MyKe89
post 15 Jan 2013, 01:33
Post #5

Membru RFG

From: Bucuresti

Nu afecteaza cu nimic, atat ca n-o sa ai ABS. Cu senzorul ce au facut?

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
roland
post 15 Jan 2013, 10:21
Post #6

Membru autentic

Salut.
Tocmai ce am scapat ieri de un accident datorita ABS-ului, care mi-a permis franarea cea mai eficienta si schimbarea directiei de mers pe franare (sa nu intram in dispute de genul ca un sofer bun stie sa dozeze franarea, ca pe alte topicuri).
Pe scurt, daca vrei sa mergi cu sau fara ABS e decizia ta, doar ca uneori te poate scoate din rahat.

Off-topic: Chiar nu mai stie lumea pic de gramatica? "numai" intr-un cuvant, "straduesti", "sa strans" fara liniuta, etc... Stiu ca se intelege, dar totusi... Sper ca nu intram in polemici pe aceasta tema.

--------------------
. . .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 15:58
Forum Renault