DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Antena

rberca
post 27 Nov 2002, 08:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am si eu o mica problema: mi s-a rupt antena (suportul de la ea) si as vrea sa mi-o schimb. Stiti cumva daca operatia se poate face usor, sau trebuie sa desfac plafonul pe interior (mocheta)? Spun asta deoarece mi se pare ca surubul ala cu care e prinsa antena are piulita pe interior... (n-as prea vrea sa risc si sa ma procopsesc cu o aerisire smile.gif )

Toate maxime!

--------------------
DSN Clima
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
post 28 Nov 2002, 02:07
Post #2

Group:

Warn: (0%) -----

Ciao! Aceeasi problema o am si eu...niste "binevoitori" mi-au rupt pur-si-simplu antena. Am vrut sa o schimb dar, intradevar, e cam mare bataie de cap cu montatul icon_evil.gif E adevarat ca trebuie sa dai jos capitonajul plafonului pentru ca altfel nu ai cum sa desurubezi surubul cu care e prinsa antena - si cam mult de munca! Daca are si altcineva o solutie mai putin obositoare de a schimba antena astept si eu o solutie.

Multumesc!

--------------------
User is offlinePM
+
Liviu
post 28 Nov 2002, 15:37
Post #3

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Nu se poate umbla la antena DECAT DACA se demonteaza plafonul (tapiteria). Este o munca destul de migaloasa (trebuie scoase mastile din plastic din partea de sus, oglinda, parasolarele) ...
Spor la treaba .... smile.gif

--------------------
. . .
+
sergiu-iulian
post 3 Apr 2008, 13:10
Post #4

Membru autentic

plafonul trebuie desfacut din partile laterale??sau numai parasolarele si oglinda trebuie luate jos>>???astept un rsppuns cat de repede daca se poate.

Fara mirc daca se poate...

--------------------
Dacia SuperNova 2003 Confort - Ms 64 GVS
DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
+
cata_28
post 3 Apr 2008, 18:49
Post #5

Membru incepator

From: bucuresti

ca sa ai un acces mai usor la surubul de prindere al antenei se desface si lateralele pina in dreptul stilpilor centrali(dintre usi) se poate si fara sa le desfaci pe alea dar o sa te cam chinui,zgirii... wink.gif

--------------------
dacia supernova 2001
+
sergiu-iulian
post 3 Apr 2008, 19:17
Post #6

Membru autentic

eu am inkercat sa desfac stalpii aia de pe lateral si nu prea am reusit...imi explici te rog pasii care trebuie sa-i fac ..ca sa mearga mai rapid..si mai usor...numa cu surubelnita trebuie??desfacute alea??

--------------------
+
Tzz
post 4 Apr 2008, 10:36
Post #7

Membru incepator

E foarte migaloasa treaba:) Trebuie sa dai jos oglinda+suport, parasolarele+suporti, apoi o iei cu suruburile si plasticele de pe stanga si greapta de deasupra bordului, dupa ce le dai jos trebuie sa dai jos si plafoniera si manerele. Cam atat cu demontatul, acum urmeaza partea mai delicata. Incearca sa desfaci cu o surubelnita incet plafonul care la mine era si lipit in partea frontala, mai ales in dreptul suportilor la oglinda si parasolare. Ar fi bine sa mai ai o persoana sa te ajute de aici incolo. O sa iti trebuiasca o cheie tubulara cu cot sau o inelara de 10 parca si incerci sa desfaci surubul de la antena. La montat e bine sa ai un prieten care sa iti tina noua antena sau suportul sus pe masina si tu sa ii strangi surubul din interior. Eu asa am facut si pot zice ca e ceva chin pentru ca nu am dat jos de tot plafonul ci doar cat sa pot sa bag mana sa desfac surubul. Daca vezi ca nu poti va trebui sa desfaci mai multe plastice care te incurca astfel incat sa poti lasa plafonul mai jos. Bafta si sa ai rabdare!!! Toata treaba dureaza intre 30 min si o ora, dar sa nu te chinui singur ca e cam nasol sa stai cu o mana in interior si cu a doua sa tii antena pe ext, o sa arati ca Mr. Bean!! radmasa.gif

--------------------
Renault Megane III 2009--> Dynamique--> 1.6 16V
+
mafiozzo
post 4 Apr 2008, 10:43
Post #8

Membru autentic

From: .::Cluj::.

io nu mai am antena de mult eu miam rupto din gresesala dar nici nu ma grabesc sa o pun radio prinde si fara ea si arata mai select fara fieru ala sus

--------------------
Ex : Supernova 2001 Opel Astra G CC 2003 Coupe
Now : Mondeo 2007 Limuzina
+
sergiu-iulian
post 4 Apr 2008, 10:55
Post #9

Membru autentic

multumesc mult pt explicatii TZZ....raman dator:D:P:)la hayon nu stii ce sa-i fac sa nu mai sune??ca am pus si cui de solenza si tot degeaba..tot ma troncaieX(X(..nu stiu ce sa-i mai fac..nu stii tu??

Te rog frumos, pe cat posibil fara limbaj mirc

--------------------
+
Tzz
post 4 Apr 2008, 14:44
Post #10

Membru incepator

si eu am problema cu haionul, cuiul de solenza nu a facut decat sa mai reduca zgomotul. Din cate am vb cu mai mult solutia ar fi schimbarea sistemului de inchidere(eu am ca la clio) cu unul tip vechi de nova, iar un mecanic mi-a recomandat sa pun 2 cuie ceva gen solenza in locul distantierelor de guma. eu le-am facut la strung dar inca nu le-am montat, astept caldura si cheful de migaleala:) bafta. dc gasesti solutia sa imi spui si mie:P

--------------------
Renault Megane III 2009--> Dynamique--> 1.6 16V
+
iulianbulgaru
post 5 Apr 2008, 21:48
Post #11

Membru incepator

Am avut si eu aceeasi problema cu antena rupta. (recunosc, intr-o dimineata mi s-a parut ca sta cam ciudat si am incercat sa o misc un pic ... si s-a rupt, am ramas cu ea in mana!).
Mentiune: nu am schimbat decat antena propriu-zisa, partea de deasupra masinii. (150.000 lei de la hypermarket)
Desfacut suruburile de la oglinda, scoasa oglinda, parasolarele indreptate catre geamurile laterale.
Nu am stiut cum sa scot plafoniera din zona aia, dar am observat ca e un pic umflata, bombata, asa ca am taiat cu caterul din ea, incepand din gaurile de la suruburile de la oglinda. Am taiat atat cat sa om acces la zona in care ajungea antena in masina, scos surubul cu o cheie de 8 parca, inelara e mai buna ... (cu un prieten care tine deasupra ...). Am lasat vechiul fir, si toate celelalte, am pus noua antena, un pic de silicon sa se lipeasca mai bine pe masina si sa nu intre apa ... si cam atat.
Taietura de plafon nici nu se vede dupa ce am strans suruburile la oglinda.
Acum arata bine .... era si chestie de estetica ... asa fara antena.

--------------------
Dacia Super Nova 2002 Clima - B-46-YEH
+
igrasie
post 6 Apr 2008, 17:01
Post #12

Membru incepator

acu o saptamina am schimbat si eu antena tot rupta fara voie si am dat pe ea 120.000 ok am folosit degetele sa gasesc in plafon piulita de 8 am facut o gaurica si am introdus tubulara in orificiu daca nu te uiti atent nici nu se observa

--------------------
dacia supernova clima 2001 - bz 04 dgu
+
madkat
post 7 Apr 2008, 14:04
Post #13

™™™™™™™™™

la surubul de la antena se ajunge desfacand oglinda de plafon
sub suportul acesteia este o gaura in mocheta de pe plafon

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
emil_t
post 26 Aug 2008, 21:37
Post #14

Membru autentic

lipiciul de pe plafon tine si dupa ce ai dezlipit o data ? si eu am probleme cu antena,
antena propriuzisa e intreaga doar suportul e rupt si mie foarte groaza sa lucrez la ea, poate cineva sa-mi dea un tutorial un pic mai detaliat ? biggrin.gif si pretul suportului

--------------------
Dacia Supernova '03
+
adi_sav
post 30 Aug 2008, 10:48
Post #15

Membru incepator

Eu am o problemă cu plafonul, nu cu antena, de pe care s-a dezlipit materialul și acum atârnă până la cap. Îmi prind bine instrucțiunile de demontare a plafonului, pentru ca vreau să-l dau jos și să-l lipesc iar.
Mulțumesc.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Clima
+
madkat
post 2 Sep 2008, 14:34
Post #16

™™™™™™™™™

@emil_t - pentru a umbla la antena NU e nevoie sa demontezi captuseala plafonului - doar suportul oglinzii din suruburi...

--------------------
+
emil_t
post 2 Sep 2008, 21:26
Post #17

Membru autentic

QUOTE(madkat @ 2 Sep 2008, 15:34)
@emil_t - pentru a umbla la antena NU e nevoie sa demontezi captuseala plafonului - doar suportul oglinzii din suruburi...
*

unsure.gif ce dezamagit eram ca nu pot inlocui antena, in oras prinde greu posturi.
pacat ca se plictiseste lumea si se gandesc sa rupa antene sau sa taie caucucuri mad.gif . eu niciodata nu am desumflat roti rupt antene sau ridicat stergatoare, si poate de aceea nu vad motivul pentru care ar face cineva asa ceva.

--------------------
Dacia Supernova '03
+
djasu82
post 2 Sep 2008, 21:39
Post #18

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Ca sa nu mai ai probleme se laega un fir ecranat de la aparat spre partea din spate de la geam si se foloseste drept antena gila relaizata din rezistenta care incalzeste geam pentru dezaburire. Firul central de semnal radio de la aparat se leaga printr-un condensator de 50pF adica 50 de picofarazi iar firul de masa se leaga la caroseria masini . Asa nu mai ai probleme de semnal radio , drept antena o sa fie grila rezistiva care se va comporta exceptional.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
madkat
post 4 Sep 2008, 14:19
Post #19

™™™™™™™™™

QUOTE(djasu82 @ 2 Sep 2008, 22:39)
Ca sa nu mai ai probleme se laega un fir ecranat de la aparat spre partea din spate de la geam si se foloseste drept antena gila relaizata din rezistenta care incalzeste geam pentru dezaburire. Firul central de semnal radio de la aparat se leaga printr-un condensator de 50pF adica 50 de picofarazi iar firul de masa se leaga la caroseria masini . Asa nu mai ai probleme de semnal radio , drept antena o sa fie grila rezistiva care se va comporta exceptional.
*

daca inteleg bine ce spui - firul de antena (inima coaxialului) se leaga doar printr-un cond de 50pf de plusul dezaburirii?
ajunge ca izolare intre +12V si tuner?... hmmm

--------------------
+
flochetroni
post 8 Sep 2008, 14:26
Post #20

Membru incepator

From: Sibiu

buna
si eu am patito cu antena am rupto la spalatorie am luat alta cu 12 lei dar montajul pe care l-am facut singur ma chinuit cam rau
rabdare maini finute o cheie de 8 cam asta trebuie.

8 Sep 2008, 14:29:
poti schimba antena doar desfacand oglinda dar asa cum am mai zis trebuie maini finute rabdare cheie de 8 tubulara ideal ar fi sa mai fie o persoana.
in tubulara de 8 trebuie sa mai bagi o piulita apoi bagi mana pe sub capitonaj si sa o insurubezi pe deasupra

This post has been edited by flochetroni: 8 Sep 2008, 14:29

--------------------
DSN clima DSN clima 2001 - SB 07 VPM
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 23:47
Forum Renault