reguli noi la service-urile Dacia
![]() ![]() ![]() |
reguli noi la service-urile Dacia
AL |
![]()
|
||
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|||
liviu`s |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 5 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Ce mai, standarde occidentale. Asa o fi la toate service-urile?
|
--------------------
VW
Passat
- B - 92 - PGR
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Sigur nu la alea din spatele blocului!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
stie cineva ce se intimpla cu ITP daca am depasit cu 3 luni termenul limita, in afara ca ma poate opri garcea?
Altfel spus ce or sa zica tipii de la RAR cind m-oi duce acolo? |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Garcea te poate opri si daca esti cu 3 luni inainte de termenul limita.
![]() Nu cred ca o sa ai probleme la Inspectia Tehnica Periodica - pe care o poti face la service-uri autorizate de RAR :wink: . Presupun ca o sa-ti spuna: "Buna ziua stimate domn! Bine ati venit! Va rugam poftiti! Spaga minima e xxxxxxxxx! Da' va rugam, intrati!" |
-------------------- |
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
asta si alte alea pe aceiasi tema le-am invatat de pe Forum.
Mie imi era sa nu ma penalizeze astia in vreun fel |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
bcata |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
@costi: si eu am facut ITP-ul cu ceva intarziere (doar o luna) si nu au comentat absolut nimic. Si legat de ceea ce spunea Bogdan, mie nu mi-au cerut nici o spaga, si nici nu le-am dat eu din proprie initiativa ceva. Si l-am trecut si din prima. :-)
|
-------------------- .: Catalin :.
|
|
costi |
![]()
|
UAU ! asta da ITP. Ai facut ceva special inainte, gen pus benzina 98+ sau mai stiu eu ce ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Sau ai uitat o hartie de 500k pe filtrul de aer?
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
In mod normal la o masina noua (ev. in garantie) nu prea au ce sa comenteze - bine, acum depinde si de cum a fost intretinuta.
Acum intervin "variabile" gen: domne' nu putem sa-ti dam bulina ca ai vopseaua sarita de pe bari .... sau ai cauciucuri de 175 iar in talon scrie 165 ..... sau nu e frana de mana stransa bine, du-te in service sa ti-o faca (si mai pierzi 30 min in loc sa ti-o rezolve ala pe loc) .... sau ai un pic de rugina pe la ..... etc. |
-------------------- Dacă nu caști ochii .... caști gura!
|
|
B-27-YFV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 29 April 03 ![]() |
QUOTE Presupun ca o sa-ti spuna: \"Buna ziua stimate domn! Bine ati venit! Va rugam poftiti! Spaga minima e xxxxxxxxx! Da' va rugam, intrati!\" I-ati invatat p-astia la RAR cu spaga si-acuma ei nu mai stiu de ce se afla acolo. Criteriul de acordare a devenit "care da mai mult" si nu "care masina merita sa circule". Asa s-a ajuns ca proprietarul unei masini de 2 ani sa fie fu**t la icre o zi intreaga la ITP in timp ce pe soselele tarii circula masini care scot un fum de nu vezi la doi metri (am patit eu si am fost nevoit sa opresc ca nu vedeam nimic), ca sa nu mai zic ca circula cu faza lunga ca aia scurta nu merge, nu merge semnalizarea sau stopul pe frana si tot asa. De ce nu aveti curajul sa va duceti la ITP, sa nu dati nici o spaga. O sa va frece o data, de doua ori dupa care daca vad ca nu le iese va lasa-n pace. ------------------- Ai grija la limbaj! |
-------------------- |
|
costi |
![]()
|
pai nu ?
tre' sa manince si gura la ei o paine cind m-oi duce o sa spun cum fu' |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
QUOTE I-ati invatat p-astia la RAR cu spaga si-acuma ei nu mai stiu de ce se afla acolo. Criteriul de acordare a devenit \"care da mai mult\" si nu \"care masina merita sa circule\". Asa s-a ajuns ca proprietarul unei masini de 2 ani sa fie futtut la icre o zi intreaga la ITP in timp ce pe soselele tarii circula masini care scot un fum de nu vezi la doi metri (am patit eu si am fost nevoit sa opresc ca nu vedeam nimic), ca sa nu mai zic ca circula cu faza lunga ca aia scurta nu merge, nu merge semnalizarea sau stopul pe frana si tot asa. De ce nu aveti curajul sa va duceti la ITP, sa nu dati nici o spaga. O sa va frece o data, de doua ori dupa care daca vad ca nu le iese va lasa-n pace. Zi-le domnu' Geo!!!!!! Eu iti recomand sa mergem impreuna la ITP cand iti va veni randul, ca sa fiu convins ca te vei purta cum a scris si ca sa pot sa ma sparg de ras cand vei face spume rozalii de furie ca nu iei ITP-ul! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
costi |
![]()
|
pai eu sint pregatit sa nu-l iau (desi toate merg prin DSN si n-am facut modificari in afara de "cotiera lui Liviu" si folia de PEE pin' usi). O sa ma programez intr-o simbata si iau bani mai multi la mine. Adevarul este ca nu vreau sa dau spaga, mai bine repar ce drak zic ei ce tre' reparat si gata (eu merg de obicei la Latin Efe - ceva date despre hachitzele lor de ITP ?)
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Domnu' B-27-YFV, v-ati mutat din Romania?
Toti cei care avem masini am trecut prin asemenea experiente. Poti incerca varianta ta, dar sint 99.9% shanse sa te intoarca. Mai exista un 0.1% sa treci fara sa dai macar o atentie sau sa ai o pila, dar asta presupune sa ai masina perfecta (ceea ce nu e cazul la Dacia) si sa fie control in timpul ala la statia ITP ![]() Bafta |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Paulp >> Eu nu am dat niciodata spaga pentru ITP. Si nici nu au facut niciodata aluzie cei de acolo. Si-au facut doar datoria.
Sa fiu eu dintre cei 0.1% mentionati de tine? :roll: |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
costi |
![]()
|
de acord, n-ai dat spaga, nici eu nu vreau sa dau. Problema este ti-au facut mizerii sau posibilele remedieri au fost intr-adevar necesare ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Bogdan.spd |
![]()
|
Eu recunosc ca am dat spaga 100 k rol, la primul ITP la DSN. Dar in momentul in care se facusera testele si masina era OK, adica trecuse. Acum am nr de mobil al tipului si am mai aflat niste proceduri legate de RAR vis a vis de schimbare motor! 8)
Concluzie: nu stiu daca e 99,9% .... si oricum depinde mult de masina. |
-------------------- |
|
costi |
![]()
|
asta e bacsis nu spaga (mita) sa te treaca. Macar te-ai ales cu ceva de banii aia, no de tel al tipului ca cine stie cind mai ai nevoie de el.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Costi >> Nu mi-au facut mizerii de nici un fel. Si posibilele remedieri au fost date de computerul ala si au fost necesare.
Pare greu de crezut, dar in unele service-uri mai lucreaza si OAMENI. Si DA, se intimpla in... Romania :wink: |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
OK, recunosc ca este exagerat procentul de 99.9%, dar totusi o masina mai veche nu trece din prima, fara un "ajutor" (acesta presupune cash sau interventie). Recunosc ca ultimile 2 ITP-uri le-am facut cu interventie (la ambele m-au intors pentru ca nu aveam frinele bune si mi-au zis clar ca nu-mi dau drumul cu toata pila, pentru ca este vorba de viata mea).
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
costi |
![]()
|
Okey dokey. Am inteles. Tinind cont ca acum doua luni mi-am facut rev de 10K (ulei, filtru,placute frina) dati-mi si mie o estimatie de cost (~600K revizia + cit posibile remedieri)
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
B-27-YFV |
![]()
|
Daca n-ati da spaga si toata lumea ar trece ITP pe bune traficul ar fi mai sigur, aerul mai curat si toti am fi beneficiarii acestui lucru. Asa ca sa va intre bine-n cap: spaga pe care-o dati nu va aduce nimic bun decat poate pe moment dar oamenii destepti gandesc in perspectiva.
S-a vazut pe aici ca se poate si fara spaga, dar noi suntem atat de prosti ca intai dam si dupa aia vedem daca era necesar sau nu. |
-------------------- |
|
costi |
![]()
|
spaga sau pila la ITP e o greseala dupa mine. in fond poate fi vorba de frine cum a zis paul si atunci iti tai singur craca. cu poluarea nu stiu dar pe mine ma apuca damblaua cind trece cite un camion pe linga mine si de multe ori m-am abtinut cu greu sa nu ma dau jos la el cind l-am ajus la stop. Cum draq iau camionagii ITP-ul nu stiu.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
paulp |
![]()
|
Draga domnule (mi-e greu sa scriu numarul de la masina), poate ne iei de prosti dar nu cred ca e chiar asa.
Bineinteles ca toti am vrea sa trecem de revizie fara "ajutor", dar nu vad eu vreun om intreg la cap, care sa stie ca are masina OK si da spaga inainte. Dar hai sa-ti dau un exemplu: mie mi-a sarit o piatra in far si i-a produs o crapatura chiar inainte de a face revizia. Ce sa fac? Sa dau 1 mil si sa schimb farul desi nu afecteaza cu nimic nici siguranta mea, nici a celorlalti? Sau sa apelez la o pila si sa inchida ochii la far (la frine nici nu a stat pe ginduri cind m-a respins). |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
costi |
![]()
|
hop si asa paul. vrei sa zici ca la ITP incepe ala sa dea roata in jurul masinii sa-ti caute mai intii nod in papura (vopsea, far, semnalizator, etc) si poa' sa te trimita la plimbare pt un far ciobit ? Nasol
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Si da, poa sa te trimita la plimbare pentru un far ciobit ![]() Chiar n-ai facut nici un ITP pina acum :shock: ? |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
B-27-YFV |
![]()
|
QUOTE Ce sa fac? Sa dau 1 mil si sa schimb farul desi nu afecteaza cu nimic nici siguranta mea, nici a celorlalti? Sau sa apelez la o pila si sa inchida ochii la far (la frine nici nu a stat pe ginduri cind m-a respins). Vrei sfatul meu? Da un milion si schimba-l! Altfel o sa-ti pice sticla cand nu te-astepti si atunci nu cred ca vei mai fi in siguranta daca mergi cu un singur far; ca sa nu mai vorbim de aspectul estetic care este una din conditii ca sa treci ITP. |
-------------------- |
|
paulp |
![]()
|
Chiar vorbesti serios? :shock:
O sa-i fac o poza sa vezi daca asta e far de schimbat. Nu e spart! Are doar o crapatura destul de finuta. Plus ca l-am lipit si am si pleoape asa ca nici o shansa sa pice ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Apropos de reguli noi la service-urile Dacia, tin sa va anunt ca s-a dat o circulara, prin care Dacia -Groupe Renault, nu mai deconteaza recalibrarea unghiurilor de fuga, decit daca se intimpla sa cada o piesa in garantie (nici atunci nu-s sigur ca mai deconteaza). Si, am mai aflat una, bujiile de la Diesel sunt considerate consumabile, adica vrei sa le schimbi, platesti! Si nu costa decit 400 de mii una.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 00:40 |