DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Simeringuri CV 4 trepte. De unde unele bune?, curge ulei pe la planetare ca la balamuc

BLK
post 20 Oct 2005, 22:30
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Tot curge ulei pe la planetare, asta e boala cutiilor in 4 trepte, dupa cum spun toti mecanicii. Dar, totusi, cica daca as gasi niste simeringuri Renault ar fi alta problema!? Unii zic ca merge, altii zic ca tot se uzeaza repede si intr-o luna maxim imi curge iar ulei. Cutia de viteze merge ok, are 300.000 de km si acum o sa dau capacul jos sa vad daca trebuie schimbat ceva prin ea, si parca nu as lua una cu 5 trepte doar din cauza uleiului.

A rezolvat cineva problema?

Unde gasesc un magazin cu piese Renaul si ce sa cer? Masina e 1310 dar e din 81, cred ca cutia e frantuzeasca.

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
Dacia Alpine 54CP - OARE?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
el-ninio
post 21 Oct 2005, 09:35
Post #2

---

From: d

Recent am schimbat uleiul din cutie ( 4 tr) si nu am mai gasit decat 1L (!!!) Am bagat ulei cam mult (cam 0.5l peste limita de 2l) si de atunci curge pe la planetare.Cand o sa se opreasca? Cand o sa elimine surplusul? Sau de acum incolo o sa curga intr-una?

--------------------
Seat Cordoba 2002 - VN xx QLZ
+
ydaniel
post 21 Oct 2005, 10:16
Post #3

Adrenaline junkie!

From: black sea

bai si la alea de 5 curge oil-u!asa ca puneti un transmission stop leaks!merge!si merita incercat 100.000 rol .eu am pus si nu mai pierd ulei!deloc de vreo 10.000km .inainte cam 1l la 9000 curgea

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Uncle-Sam
post 21 Oct 2005, 11:31
Post #4

MEMBRU DE PARTID

QUOTE(el-ninio @ 21 Oct 2005, 11:35)
Recent am schimbat uleiul din cutie ( 4 tr) si nu am mai gasit decat 1L (!!!) Am bagat ulei  cam mult (cam 0.5l peste limita de 2l) si de atunci curge pe la planetare.Cand o sa se opreasca? Cand o sa elimine surplusul? Sau de acum incolo o sa curga intr-una?
*

cum ai bagat mai mult? blink.gif ai dat cutia jos si ai tinut-o cu busonu de umplere in sus?

--------------------
DACIA 1100 1971 / DAEWOO TICO 1999 - B ** ***
Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
+
BLK
post 22 Oct 2005, 12:16
Post #5

Membru autentic

am cumparat niste simeringuri de fartec, poate or fi bune... totusi astept idei, ma gandesc ca totusi nu a fost proiectata de romani cutia asta, e furata si ea tot de pe renault, la ei tot asa curge?

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
Ov
post 22 Oct 2005, 16:33
Post #6

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori

boala veche. Problema e ca degeaba schimbi semeringurile daca e uzata partea de pe planetara pe care calca semeringul wink.gif

Oricum poti sa incerci ca atunci cand schimbi semeringul sa mai strangi nitel arcul din el (tai nitel din el si-l prinzi la loc), dar tot n-o sa rezolvi mare lucru.

Io la dacia veche completam uleiul de 3 ori pe an, era regula !

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
BLK
post 22 Oct 2005, 20:32
Post #7

Membru autentic

eu daca pun azi, in cateva zile curge tot ce e deasupra de planetare... si dupa aia daca las masina inclinata, mai curge ceva. planetarele sunt aprox noi, schimbate acum cateva mii de km, desi una bate deja, cred ca a fost rupt burduful sau ceva...

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
el-ninio
post 24 Oct 2005, 17:04
Post #8

---

From: d

am bagat ulei pana a dat pe busonu' de sus

--------------------
Seat Cordoba 2002 - VN xx QLZ
+
ydaniel
post 24 Oct 2005, 17:07
Post #9

Adrenaline junkie!

FARTEC BV sunt oricum mai bune decat celelalte srl!:P

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
BLK
post 24 Oct 2005, 22:30
Post #10

Membru autentic

pai mai bune ca srl, dar eu cica am simeringuri de la renault, asa zice tata ca a luat acum cativa ani, si curge ulei de zici ca nu-i adevarat, dupa ce pun ulei 2-3 zile merge ca noua cutia, dupa care face figuri la intratul in viteze si astea, o fi si uzata, dar clar ca pierd ulei cam mult.

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
bog_cip
post 25 Oct 2005, 07:50
Post #11

membru

From: Brasov

In primul rind nu cred ca este legat de planetara, mai dgraba piese care iese din cutie , si in care intra lanetare ( nu stiu cum se chiama ). Daca curge tare inseaman ca ori ai pre mult ulei si face presiune de la elementele cutiei , il arunca pe acolo ( o sa sacpi de probleme dupa ce se mai goleste. Chestia cu aranjatul semeringului e ok dar trebuie avut grija cum se prinde, sa nu se rupa. Prin alta parte mai curge ? Sa nu ai vre-un surub slabit pe undeva si ala sa faca figuri.
La mine asa face din fabirica , numai ca nu curge foarte mult.
Vrei sa detaliezi "transmission stop leaks!" de unde ai gasit ( firma ) si ce face efectiv

--------------------
Toyota corola sedan 2008 - -----
+
driverx
post 25 Oct 2005, 08:36
Post #12

--- Membru cu ralanti ---

La cutiile alea, scurgerile nu sunt bug, sunt feature. Asta e, eu m-am resemnat.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
BLK
post 25 Oct 2005, 21:21
Post #13

Membru autentic

am schimbat simeringurile azi, va anunt cand incepe sa curga biggrin.gif sa stiti cate zile tin alea de fartec, am luat si ulei 80w90 mol... rasfat smile.gif

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
ydaniel
post 26 Oct 2005, 09:46
Post #14

Adrenaline junkie!

frate pune si un TSL ,asculta-ma nu te mint tongue.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
BLK
post 27 Oct 2005, 21:29
Post #15

Membru autentic

uraaaaa, a inceput sa curga, de ieri cred, deci daca nici noi nu tin, e clar, mai bine le scot biggrin.gif

nu curge siroaie, doar pic pic, dar in 3 ore cat am stat la mecanic am varsat cam 50ml... in ritmul asta maine ajunge nivelul sub planetare, macar nu o sa mai curga biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
AC
post 28 Oct 2005, 08:23
Post #16

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(BLK @ 27 Oct 2005, 21:29)
uraaaaa, a inceput sa curga, de ieri cred, deci daca nici noi nu tin, e clar, mai bine le scot biggrin.gif

nu curge siroaie, doar pic pic, dar in 3 ore cat am stat la mecanic am varsat cam 50ml... in ritmul asta maine ajunge nivelul sub planetare, macar nu o sa mai curga biggrin.gif
*

Recomand ungerea partii exterioare a simeringurilor (inclusiv cele de la motor) cu pasta siliconica (doar pe exterior, desigur). O sa vedeti ca treaba se schimba!

--------------------
Dacia 1310 TX
+
walleye
post 28 Oct 2005, 15:35
Post #17

Membru

Group: Banned
From: Timisoara

zi si tu ca mine; cit timp curge inseamna ca mai e ulei. cind se opreste din curs, inseamna ca trebuie sa completezi.

sau dai cutia jos cu totul, o faci bucati cu ura si o reconstruiesti duios cu grija, sau inveti sa completezi ulei in cv in timp record. adicatelea iti confectionezi o pompa.

si gindeste-te ca ai intotdeauna ulei proaspat si curat in cutie. nu e lucru putin!

--------------------
Alco Century 628 - Monon 404
nu hraniti moderatorii
+
geonic
post 1 Nov 2005, 11:30
Post #18

Membru incepator

A rezolvat cineva problema?

da, sa zic ca am rezolvat-o eu cam asa:
vara trecuta aveam aceeasi problema cutie cu 4 tr, planetare lungi (nu stiu de care ai tu), semeringuri naspa care incepusera sa curga.
Dupa o incercare de schimbare a semeringurilor cu altele noi si mai strins putin jocul in cutie tot nu am rezolvat problema, drept pentru care am schimbat planetarele cele lungi cu unele scurte si nu stiu ce in cutia de viteze (niste pinioane/sateliti sau ceva de genul asta pentru a se potrivi cu planetarele scurte).
De atunci nu mai sunt probleme in acea regiune insa am vazut acum mai nou ca imi curge in spatele cutiei cica este un semering si pe acolo.

--------------------
logan laureat 1,6 berlina 2006 - ag-71-ary
logan laureat 1,6
+
BLK
post 1 Nov 2005, 21:40
Post #19

Membru autentic

mai incolo cand oi avea bani dau iar cutia jos sa schimb sincroane si alte alea, acum am bagat prea multi bani, sper sa-mi aduc aminte atunci sa intreb daca se poate, dar oricum, cam nasol ca tre sa schimbi si planetarele sad.gif

dar ce ai facut tu cred ca nu o sa tina mult, probabil satelitii aia sau ce ai schimbat au joc putin, si ce ulei reuseste sa treaca pe acolo se opreste la simeringuri. ar fi bine sa fie doar atat. dar parca daca schimb planetarele si trebuie oricum sa dau cutia jos sa o repar, mai bine iau una in 5 trepte, desi toata lumea zice ca e mai buna asta...

--------------------
Dacia 1310 - B-52-VYK
+
geonic
post 2 Nov 2005, 08:26
Post #20

Membru incepator

QUOTE(BLK @ 2 Nov 2005, 06:40)
dar parca daca schimb planetarele si trebuie oricum sa dau cutia jos sa o repar, mai bine iau una in 5 trepte, desi toata lumea zice ca e mai buna asta...
*

Da, asa iti recomand, sa schimbi planetarele cu unele scurte - vezi ca se pot modifica cele pe care le ai la cei care se ocupa de reconditionari si in felul asta te costa mai putin si daca reusesti sa pui mana pe o cutie in 5 tr. este perfect.

--------------------
logan laureat 1,6 berlina 2006 - ag-71-ary
logan laureat 1,6
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 14:07
Forum Renault