DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cablu ambreiaj solenza diesel, se rupe de o saptamana!

Dieselica
post 22 Feb 2015, 20:26
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara. Stie cineva unde se poate sa gasesc cablu de ambreiaj de uzina pentru solenza 1,9d?
Sau daca exista alt model de cablu de ambreiaj care se potriveste, care este acela? Dar fara Braitner -sau s-o scrie - care nu rezista decat maxim o saptamana. Ultima data s-a rupt la 50m de casa. Va multumesc.
Si inca ceva : se poate face ceva pentru ca sa nu se mai rupa atat de des acest cablu? Se poate proteja cablul in zona trecerii prin orificiul din pedalier?

This post has been edited by Dieselica: 22 Feb 2015, 21:20

--------------------
Dacia solenza - ct06wmd
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
edy99
post 22 Feb 2015, 21:50
Post #2

Membru autentic

From: Constanta (CT) - Petrila (HD)

nu am mai auzit acum de cablu de 1.9, asta deoarece cutiile de Solenza sunt la fel. ce protectie vrei la pedalie? ca are cablul protectie din interiorul masinii pana se prinde pe cutie

--------------------
Dacia Solenza Scala; Renault Laguna 2 Initiale Paris; 2003 / 2003; - XX XX DOD_XX XX LOL
100% adrenaline
+
Dieselica
post 23 Feb 2015, 20:12
Post #3

Membru incepator

QUOTE(edy99 @ 22 Feb 2015, 21:50)
nu am mai auzit acum de cablu de 1.9, asta deoarece cutiile de Solenza sunt la fel. ce protectie vrei la pedalie? ca are cablul protectie din interiorul masinii pana se prinde pe cutie
*

23 Feb 2015, 20:20:
Buna seara.
Chiar daca cutiile sunt la fel, eu tot nu gasesc un cablu de ambreiaj care sa reziste.
Efectiv nu pot folosi masina! Am sunat inclusiv la uzina de unde mi-au spus ca piese de schimb se asigura inca 8 ani dupa iesirea din fabricatie a modelului.
Deci cine a schimbat cablul de ambreiaj in ultimii doi , sa imi spuna si mie, il rog , ce marca de cablu a folosit. Si unde il pot gasi si eu. Va multumesc.

This post has been edited by Dieselica: 23 Feb 2015, 20:20

--------------------
Dacia solenza - ct06wmd
+
bogdanelkva
post 24 Feb 2015, 09:29
Post #4

/\____/\____/\____/\

From: reghin

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
marius c
post 24 Feb 2015, 19:49
Post #5

Membru

Cum adica nu rezista cablu de ambreiaj ,si cel mai penal rezista cativa ani, asta daca nu cumva ai probleme la furca de la ambreiaj sau rulmentul de presine sa fie blocat si se misca greu radmasa.gif

--------------------
dacia solenza 1.9 diesel 2004
+
indrecan_calin
post 24 Feb 2015, 21:12
Post #6

Membru autentic

Cand am cumparat solenza (benzina) mergea foarte greu ambreiajul. In service mi-au schimbat cablul, am platit putin si fix 2 luni a tinut magia. Deci cablu ieftin tine putin.
De pe site-ul bonmarc am cumparat cu aprox 60 de lei cablu de origine si de un an merge impecabil. La cel ieftin se auzea ca freaca ceva in interior si mergea foarte greu. Am mers asa cu el (nu am avut de ales) mult timp si tot nu s-a rupt deci nu stiu cum de la tine se rupe.

--------------------
Dacia Logan 1.6 2005 - MM 05 xxx
+
PH-06-BOA
post 4 Mar 2015, 21:45
Post #7

Membru autentic

Cabluri nu se mai fabrică de vr-un an. Cel care merge greu, se datorează tubului de plastic prin care culisează, care are duritatea de așa natură încât, cablul intră în structura lui, marind frecarea și, după ce-l trăpunge, freacă fier-pe-fier, și se rupe. De aceea, nu le aruncați pe cele care mergeau bine, deși s-au rupt, pentru că va fi nevoie să le recondiționați. Se schimbă șufa, se fac alte capete pe strund, găurite cu 3,5 băgat capetele cablului în ele și ori înodat la capete apoi ambutisat, ori cositorite sau aft de sudură (răcit repede) și ambutisate.Sigur țin la fel de bine. Eu le-am ambutisat în universal, dar merge și la o altă presă sau chiar menghină.

Attached thumbnail(s)
30__1_.jpg ( Size: 321k ) Number of downloads: 97
30__2_.jpg ( Size: 314.18k ) Number of downloads: 99
30__3_.jpg ( Size: 277.76k ) Number of downloads: 100
30__4_.jpg ( Size: 305.55k ) Number of downloads: 99

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
evghenin26
post 12 Mar 2015, 20:06
Post #8

Membru

From: Deva

am cautat si eu cablu de ambreiaj de mi-a venit acru, originale nu se mai gasesc decat inlocuitor, pe coduri sunt diferite cele de benzinare fata de motorinare insa cele aftermarket sunt compatibile , teoretic practic nu stiu , abia am gasit Breckner

--------------------
Dacia Logan 2017 Prestige SL Plus - HD26LEA
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:03
Forum Renault