DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Testare cauciucuri Logan, propunere-split de la eficienta franarii

GunX
post 13 Nov 2005, 14:06
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Pentru curiosi si pasionati :

Va propun sa ne gasim mai multi cu Logane dotate cu Montana, Kormoran, Michelin (din fabrica) dar si alte marci de gume schimate de voi si sa facem un test de franare undeva intr-o zi cu asfaltul umed - test standard de frana la podea de la 60km/h.

Poate vedem clar ce si cum, la fel ca si ce diferente exista intre ele. Cu ABS si fara. Cat se duce sanie din frana ca blonda, cat se duce franata sofereste. Daca vrea cineva sa compare si o SLZ sau o SRN...de ce nu.

Eu ma ofer sa documentez treaba ca la carte cu poze/filmare (gen mythbusters tongue.gif), pentru a posta aici rezultatul sa vada toata lumea cum sta treaba pe bune, nu din crezute si pareri.

Spuneti cine e interesat si daca se strang destui sa merite deranjul, vorbim undeva pe privat sau facem o sesiune mirc la comun.

Ne-ar trebui asa : creta, o ruleta de minim 5 metrii si niste conuri de cauciuc - are cineva ? De asemenea ar pinde bine mai multe camere video (miniDV, eventual cu trepied), pentru a face filmarea multi-unghi.

Mai ramane si sa vedem si unde am putea face asta fara sa ne poata deranja cineva.

Daca nu vi se pare o idee pra buna sau nu se gasesc destui doritori, nu o facem si gata, moderatorii pot chiar sterge mesaul asta fara nici o suparare.
Ideea e ca si pe mine ca pe multi altii ma bate gandul sa schimb cauciucurile, dar as vrea sa stiu inainte de toate cat de mult merita, care ar fi diferentele efective.

This post has been edited by AL: 14 Nov 2005, 09:56

--------------------
Logan Laureate 1.4 - B-40-XXX
Never underestimate the power of human stupidity !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex_axn
post 13 Nov 2005, 14:15
Post #2

Membru autentic

m-as baga si eu cu slz mea. cred ca o sa fie cam greu cu gasitul locatiei... dar cine stie, poate reusim.

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
B 45 GAO
post 13 Nov 2005, 14:17
Post #3

Membru autentic

[quote=GunX,13 Nov 2005, 14:06]
Pentru curiosi si pasionati :

Va propun sa ne gasim mai multi cu Logane dotate cu Montana, Kormoran, Michelin (din fabrica) dar si alte marci de gume schimate de voi si sa facem un test de franare undeva intr-o zi cu asfaltul umed - test standard de frana la podea de la 60km/h.

Sucuze ca deranjez dar un test de franare in nici un caz nu se face la 60km/h si frana la podea!
Daca ,chiar vreti sa faceti ceva cat de cat PRO ar trbui sa se caute un standard ISO pentru test de franare.Din cate stiu eu testul de franare se face fara sa scartaie rotile,iar daca tot ce vrei sa vezi e diferenta la "alunecare"( pentru ca asta o realizezi de la 60 frana brusca) este evident ca micheline o sa faca fata mai bine si plus o sa te alegi cu o bataie in volan din cauza tocituri cauciucului.

Dar asta doar e o parere wink.gif

--------------------
DACIA Logan 1,4/ SEAT Leon 1,6 16V/ TOYOTA Aygo 68CP - B 45 GAO
Te tin franele sa ne tragem?
+
GunX
post 13 Nov 2005, 14:53
Post #4

Membru autentic

Eu nu vreau test de franare teoretic, ci practic. Asa cum o faci (oricat de gresit este ca maniera) cand nu esti atent in trafic si dupa aia ajungi la daune CASCO.

Nu strica sa ne gandim cat mai multi la o modalitate cat mai clara si eficienta de testare, dar bagati doar comentarii constructive daca aveti...

--------------------
+
B 45 GAO
post 13 Nov 2005, 15:07
Post #5

Membru autentic

Ma aveti si voi dreptate.La urma urmelor trebuie maca vazut diferenta.Pentru ca daca e una mica nu se merita sa pui micheline sidai o gramada de bani pe ele!
Eu sunt disponibil sa fac un test cu LGN meu.Am gume Kormoran si oricum vreau sa le inlocuiesc.
Si cam ce teste ar trebuii facute se gasesc.Dar raman de parere ca ar trebuii gasite niste metode de autentificare mai serioase decat cu "creta".Dati-mi pana luni si o sa ma duc eusa ilintreb eu pe profu' meu de "incercari auto"de niste metode mai serioase.Cine stie poate ne ajuta si el.Noi am facut niste teste in poli cu roata a 5-a
Ce ziceti?

--------------------
DACIA Logan 1,4/ SEAT Leon 1,6 16V/ TOYOTA Aygo 68CP - B 45 GAO
Te tin franele sa ne tragem?
+
alex_axn
post 13 Nov 2005, 15:11
Post #6

Membru autentic

se poate face un test cat de cat. trebuie sa existe voluntari cu un pic de timp liber si o locatie.. totul e sa gasim astea, ca acolo vedem noi ce si cum. se poate incerca si de la viteze mai mari.. eu oricum nu as frana cu pedala la max.. ca nu asta vreu sa vad. vreau sa vad cat reusesc sa franez fara sa blochez rotile, si sa ma apropii cat mai mult de asta insa fara a le bloca.. si cam in cati metri. masurarea pe stand e cu totul altceva.

--------------------
vw passat 2009 - B __ ___
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
AL
post 14 Nov 2005, 09:54
Post #7

Member

1. propunerea lui GunX este una personala....forumul nu trebuie si nu va fi implicat in vreun fel in organizarea acestui test.
2. ca urmare, discutiile organizatorice va rog sa le purtati prin mesaje private, grupuri de discutie (yahoo sau altele) sau alte cai externe forumului!!!!
3. testul va recomand sa nu-l face pe strada sau alt loc public, cu exceptia poligoanelor auto!... asta e necesar pentru a avenita probleme cu autoritatile
4. pe acet topic va rog sa scrieti doar asteptele tehnice ale problemei, urmand ca el sa se incheie dupa finalizarea testului si postarea impresiilor si rezultatelor (filme, poze, concluzii).

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
AL
post 14 Nov 2005, 11:40
Post #8

Member

mai fratilor, ce e asa greu de priceput?... care vreti sa participati nu scrieti aici, ci in dati PM lui GunX... e clar?.... aici dezbatem doar continutul testului, metoda de testare, rezultatele etc. ...orice mesaj de tipul "ma bag si eu cu xxxx masina sau cauciuc" va fi sters!

--------------------
+
13nov
post 14 Nov 2005, 15:30
Post #9

Membru autentic

Un sfat: aveti grija ca toate masinile sa aiba cat de cat franele incalzite inainte de testarea propriu-zisa.

--------------------
OPEL ASTRA GTC 1.9 CDTI 2008
Clio III 1.5 dci Privilege
+
bunicu
post 15 Nov 2005, 15:15
Post #10

Membru autentic

alt sfat: schimbati masinile intre voi, ca sa frinati cu sete, ca eu unu daca as fi cu a mea as frina cu mila blush.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
+
george_slz
post 17 Nov 2005, 08:48
Post #11

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Si ce va dovedi o franare brusca la 60km/h?! Mai bine sa franeze fiecare cum stie mai bine. Asta e altceva!

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
Marius
post 17 Nov 2005, 14:47
Post #12

Membru autentic

QUOTE(13nov @ 14 Nov 2005, 15:30)
Un sfat: aveti grija ca toate masinile sa aiba cat de cat franele incalzite inainte de testarea propriu-zisa.

Ma scuzati ca intervin. Sper ca veti avea grija sa incalziti cauciucurile. Ca daca forbim de frane eu inteleg mai mult discuri, placute, pistonase, etriere, saboti etc. icon_mrgreen.gif Ori astea e bine sa nu fie asa incalzite.

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
einstein1984
post 17 Nov 2005, 15:03
Post #13

fan Dacia

Poate are omul Logan cu frane de carbon si fara 1000 de grade celsius nu franeaza. Dar nici gumele de strada nu sunt prea bune calde (crste presiunea si se micsoreaza pata de contact), compusul benzii de rulare nu are legatura cu slickurile de curse.
Pe scurt si frane si gume reci mai oameni buni. Dar si un test de fading al franelor e util. Rezultatele testului se pot publica pe forum?

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
AL
post 18 Nov 2005, 13:07
Post #14

Member

@Marius si Einstein1984: v-ati expus parerile... nimic in plus!... ca primiti avertismente si sanctiuni!

@kum... rezultate, daca o sa fie, sper sa fie postate pe forum...luati legatura cu initiatorul topicului pe mesageria privata sau email

--------------------
+
costeniuc
post 18 Nov 2005, 13:14
Post #15

handi-man

Cred ca ar fi necesara si verificarea presiunii pneurilor pentru o cat mai mare acuratete a datelor.

--------------------
DACIA Logan Prestige 1.6 16v 2007 - B xx XXX
Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate isi omoara toti elevii
+
GunX
post 21 Nov 2005, 18:01
Post #16

Membru autentic

Din pacate doar doi utilizatori si-au aratat interesul pe privat pentru acest test.

In conditiile in care nu ne-a venit nici o idee constructiva in legatura cu locatia, imi retrag propunerea initiala si vom inchide acest thread, pana se gaseste cineva cu o mai puternica dorinta si capacitate de initiativa, pentru a organiza o asemenea cioaca.

--------------------
+
drs007
post 21 Nov 2005, 18:09
Post #17

Membru incepator

am facut eu un test cu montanele mele pe carosabil umed si l-am pocnit pe unul de l-a pocnit si el la randul lui pe altul si asta la 20 la ora (1 metru mers sanie) ....asa ca nu mai incercati asta...pe mine ma costat 15 mil toata incercarea asta smile.gif

--------------------
Logan abs plus 1,4 Logan abs plus+ AC 1,4 (fosta Ambiance vanduta) 2007 abs plus + AC
+
AND
post 21 Nov 2005, 18:26
Post #18

Membru autentic

Thanks drs! Vedeti mai om curajos aici! Taking one for the team! tongue.gif

Acum serios , cam nasol ce-ai patit sad.gif .. daca si la 20 la ora se duce sanie.. we're all screwed! (inafara de cei cu ABS si Michelin)

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
AL
post 22 Nov 2005, 13:36
Post #19

Member

OK... se inchide.... GunX, sa ne anunti cand vei dori sa se redeschida!

--------------------
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 23:21
Forum Renault