Ski, Tot ce stiti (echipament, sfaturi, etc )
![]() ![]() ![]() |
Ski, Tot ce stiti (echipament, sfaturi, etc )
BGV |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 4 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
LOGAN
2012,laureate
- GVB RENAULT GRAND SCENIC,2005,AUTOMAT
|
|||
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
nu am mai cumparat de ceva timp echipament, asa ca la preturi nu stiu ce sa iti spun.
ca inaltime: pe vremea bunicilor, iti alegeai schiuri cat tine cu mana ridicata - toate schiurile aveau peste 2 m. pentru incepatori, eu recomand schiuri de inaltimea persoanei, eventual +5 cm. eu personal, am schiuri de 1.90 m. la o inaltime de 1.80, si ma simt cel mai bine asa. NB: atentie la sfaturile mele de mos, pot parea anacronice. schiez de la 3 ani si sunt de "moda veche": am inceput sa schiez pe reghin de frasin cu canturi de otel prinse in suruburi, cu halci. tot o halca mi-a belit aproape genunchiul, iar dublu-securiturile mi s-au parut o inventie colosala. m-am dat pe snowboard ca sa vad cum se face, si habar n-am cum e cu "carve-uri" si alte doage de genul asta. cu claparii: spanac cu perje. cei mai bun clapari sunt cei care iti tin glezna. ce walk? de cand ma stiu clampan cu claparii, si asa e cel mai bine. vrei sa mergi cat de cat cu ei: ii desfaci si gata. cu clapele, habar nu am. ei mei au 5 parca (rossignol, ca si schiurile), dar oricum, cea din dreptul degetelor de la picioare e inutila. cei mai buni clapari (sau asa i-am perceput eu) ai mei, au avut o singura clapa, la spate - ceva italienesc, Munari parca. i-a luat maica-mea pe sub mana pe vremea lui impuscatu' cand eram pusti. treceam pe ei de pe unii austrieci, cu K (le-am uitat numele), DE PIELE. de ce iti spun astea: multe din spanacurile de azi mi se par fite de marketing. ca sa iti dai seama, cand ma uitam eu dupa feature-uri, imediat dupa revolutie, la moda erau claparii electrici care iti incalzeau piciorul. o idiotenie. This post has been edited by adso: 19 Nov 2005, 23:16 |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
Acum se folosesc schiuri de carve cu pana la 10 cm mai scurte decat inaltimea posesorului (si cat mai late la varfuri si la cozi). Ca exceptie, eu fiind de moda veche, ca si adso, am schiat pe 2.10 pana acu vreo 2 ani (am pana in 1.80) si acum folosesc carve-uri de 1.90, care insa nu sunt deloc recomandate pentru cineva care nu a schiat 'clasic' inainte. Mie imi ofera un plus de stabilitate si viteza, si un schiat un pic mai tehnic decat cel cu 1.70 pe care-l face toata lumea.
Claparii Fischer din carrefour pareau ok, singura problema ar fi ca nu aveau clapele din metal si erau un pic cam butucanosi (design). Chestia cu incalzitul picioarelor mi se pare chiar ok (desi nu am asa ceva, folosesc niste Nordica Grand Prix, de competitie, simpli si robusti), daca-i strangi mai tare iti ingheata piciorul, daca-i lasi mai deschisi nu ai control asa mare. Pentru incepatori, e bine sa nu fie prea rigizi claparii. Pozitia walk de la unii clapari permite o flexie mai mare a gleznei - dar mecanismul nu era foarte fiabil, si daca se strica ceva nu mai poti bloca in pozitia pentru schi - am patit-o mai demult cu niste caber-i. Oricum, cam ce iti cumperi in 4-5 milioane sunt la fel de la toti producatorii. Schiuri - neaparat de carve, astea pur si simplu vireaza singure; desi iti dau o informatie inutila, ca de-alalte nu cred sa mai gasesti prea usor, decat la magazine cu adevarat specializate sau la mana a 2-a. Eu merg pe Blizzard din motive de low cost si de tinut o pereche de schiuri maxim 3 sezoane (pietre multe pe partie). This post has been edited by cristianco2002: 20 Nov 2005, 16:04 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
deci eu am 1,80 asa si am carve-uri de 1,70.oricum pt un incepator e bine k skiurile sa fie mai mici;si in functie de partia abordaTA skiurile vor varia pe partii mai drepte ski-urile vor fi cam cat proprietarul poate si un pic mai lungi,iar pe masura ce inclinatia creste ele vor scadea.eu asa fac,daca e bine sau nu.nu stiu:)skiez de 14 ani:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 23:26 |