Solenza "pilot automat", Posibile probleme cutie de viteze ?
![]() ![]() ![]() |
Solenza "pilot automat", Posibile probleme cutie de viteze ?
georgian2all |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 6 May 08 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Solenza
solenza
2003/Rapsodie
|
|||
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
Aer fals , ce se aude 99% sxanse sa fie de la cureaua /curelele de accesorii daca ai ac si servo
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Solenzul |
![]()
|
![]() Membru curios Group: Members Posts: 404 Joined: 18 March 08 From: Campulung-Muscel ![]() |
"Cei de la service mi-au zis ca ar fi tensionata prea tare cureaua de distributie si ca se va lasa in timp (deja am cca 7000 km cu ea)."
![]() "Cei de la service" (probabil paznicii sau clientii pentru ca niste mecanici care isi fac meseria cum trebuie nu ar fi spus asa ceva) in primul rand ar fi trebuit sa verifice sursa zgomotului. In al 2-lea rand ar fi trebuit sa verifice daca intinderea se afla intre intervalul valorilor de intindere are curelei de distribuitie. Se masoara cu un diapazon electronic. Imi cer scuze ca nu am manualul de service langa mine ca iti spuneam si valorile. In al 3-lea rand de la montaj ar fi trebuit sa o regleze la media acelor valori. Chestia ca "se va lasa in timp" ma scoate din sarite. Nu se va lasa in nici un timp la valorile normale. Daca e prea stransa (peste valoarea maxima) exista riscul de: rupere a curelei , uzura prematura a lagarului si a axului pompei de apa, a rolei de intindere etc. Daca e prea slaba (sub valoarea minima) poate sari. In ambele cazuri consecintele sunt grave. Deabia ai facut 7000 km. Pana la alti 60000 km cand va trebui sa o schimbi mai este. In locul tau nu as merge la risc. M-as duce la alt service si as cere sa imi masoare intinderea curelei si sa corecteze daca e cazul si desigur sa rezolve problema cu zgomotul ce il sesizezi. ![]() Intra aici sa vezi ce zice si un alt prieten de-al nostru: https://www.daciaclub.ro/Inlocuire-Kit-Dist...LGN-t54468.html This post has been edited by Solenzul: 13 Sep 2016, 23:59 |
--------------------
Dacia
Solenza 2004 Clima ;
Duster Explorer 2017 ;
- AG-09-***, AG-26-***
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 11:48 |