DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme ambreiaj

pais_valenciano
post 27 Oct 2016, 17:26
Post #1

Membru

Group: Members

Salutare, de multa vreme am probleme cu ambreiajul iar in ultimile luni se manifesta in felul urmator, in orice treapta de viteza dupa apasarea pedalei de ambreaj sa zic asa cam la o secunda dupa ce pedala a ajuns la podea imi trage un soc puternic de parca sta sa-mi sara motorul din masina, asta se manifesta la orice treapta dar mai tare la treptele mici, cel mai tare la treapta unu. Am descoperit de cateva saptamani ca daca in timp ce ajung cu pedala de ambreiaj la podea si mentin apasata in continuare o secunda acceleratia dispare acest soc si se aude doar un pic motorul turanduse in gol. Ce poate fi?

--------------------
DACIA 1310 BREAK 1997 - B77CHG
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BLUE R 19
post 28 Oct 2016, 02:14
Post #2

Membru autentic

From: Pitesti

Ceva se opune miscarii...rulment gripat, surub prindere volant pe arbore desfacut, corpuri straine...
Numai in timpul apasarii ? Pe toata durata apasarii sau din cand in cand ? O singura data la o apasare ori de mai multe ori in timpul aceleiasi apasari ?

--------------------
Dacia 1310 /1900
+
pais_valenciano
post 29 Oct 2016, 11:33
Post #3

Membru

QUOTE(BLUE R 19 @ 28 Oct 2016, 03:14)
Ceva se opune miscarii...rulment gripat, surub prindere volant pe arbore desfacut, corpuri straine...
Numai in timpul apasarii ? Pe toata durata apasarii sau din cand in cand ? O singura data la o apasare ori de mai multe ori in timpul aceleiasi apasari ?
*

La fiecare apasare pe pedala, in momentul in care pedala ajunge la podea se decupleaza cu un soc puternic, imi zdruncina masina si se aude si un fel de plescaiala, daca tin apasata in continuare acceleratia o secunda sau daca sunt in frana de motor si apas ambreajul acest soc dispare.

--------------------
DACIA 1310 BREAK 1997 - B77CHG
+
qestro
post 2 Nov 2016, 04:33
Post #4

Membru incepator

Am avut si eu probleme cu ambreiajul, ma exact cu acel ghid al rulmentului care era putin deplasat. Cum kitul de ambreiaj era schimbat nu de mult, am inlocuit doar rulmentul, iar ghidul l-am prins cu poxipol dupa ce l-am batut bine in carcasa de ambreiaj. Am vreo 10000km de atunci si inca merge bine.

La mine era mai rau pentru ca trebuia sa apas de mai multe ori pe pedala ca sa schimb vitezele. Cand apasam ambreiajul, scadea mult turatia motorului, se auzea o trancaneala, si pleca violent de pe loc cu vibratii.

--------------------
Dacia 1310 1998
+
uponten
post 3 Nov 2016, 09:32
Post #5

Arhanghel M

Vibratiile/zdruncinaturle la plecari (eliberare ambreiaj) de pe loc sunt cauzate de disc-placa ambreiaj (incompatibilitate de duritate material dintre cele doua- se poate remedia pe moment printr-o accelerare mai puternica la plecare/cuplare ambreiaj).
La fenomenologia de mai sus, cum zicea si colegul, probabil corpuri straine in carcasa ambreiaj (caz concret, dupa ce o pers. a polizat apx. tot ambreiajul, incercand sa pleca de pe loc cu frana de mana trasa biggrin.gif , carcasa s-a umplut de material polizat de pe discul de ambreiaj, mult. Persoana care ia schimbat discul ulterior nu ia curatat deloc carcasa ambreiaj, ulterior in nici 500 km a fost necesara reschimbarea kitului complet.
Simptomatologie: greutate la apasare pedala, intrare grea in viteze, caraieturi, smuncituri. Probabil asta ar fi.

--------------------
Dacia 1300 1976 - 1-SB-4116
„De la orice om ai întotdeauna de învățat, chiar și când tace.“ De la tine ce invat ?
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 01:12
Forum Renault