Probleme ambreiaj
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj
pais_valenciano |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 24 April 09 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1310 BREAK
1997
- B77CHG
|
|||
BLUE R 19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.244 Joined: 12 August 10 From: Pitesti ![]() |
Ceva se opune miscarii...rulment gripat, surub prindere volant pe arbore desfacut, corpuri straine...
Numai in timpul apasarii ? Pe toata durata apasarii sau din cand in cand ? O singura data la o apasare ori de mai multe ori in timpul aceleiasi apasari ? |
--------------------
Dacia
1310
/1900
|
|
pais_valenciano |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 24 April 09 ![]() |
QUOTE(BLUE R 19 @ 28 Oct 2016, 03:14) Ceva se opune miscarii...rulment gripat, surub prindere volant pe arbore desfacut, corpuri straine... Numai in timpul apasarii ? Pe toata durata apasarii sau din cand in cand ? O singura data la o apasare ori de mai multe ori in timpul aceleiasi apasari ? La fiecare apasare pe pedala, in momentul in care pedala ajunge la podea se decupleaza cu un soc puternic, imi zdruncina masina si se aude si un fel de plescaiala, daca tin apasata in continuare acceleratia o secunda sau daca sunt in frana de motor si apas ambreajul acest soc dispare. |
--------------------
DACIA
1310 BREAK
1997
- B77CHG
|
|
qestro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 18 May 15 ![]() |
Am avut si eu probleme cu ambreiajul, ma exact cu acel ghid al rulmentului care era putin deplasat. Cum kitul de ambreiaj era schimbat nu de mult, am inlocuit doar rulmentul, iar ghidul l-am prins cu poxipol dupa ce l-am batut bine in carcasa de ambreiaj. Am vreo 10000km de atunci si inca merge bine.
La mine era mai rau pentru ca trebuia sa apas de mai multe ori pe pedala ca sa schimb vitezele. Cand apasam ambreiajul, scadea mult turatia motorului, se auzea o trancaneala, si pleca violent de pe loc cu vibratii. |
--------------------
Dacia
1310
1998
|
|
uponten |
![]()
|
![]() Arhanghel M Group: Members Posts: 56 Joined: 14 April 16 ![]() |
Vibratiile/zdruncinaturle la plecari (eliberare ambreiaj) de pe loc sunt cauzate de disc-placa ambreiaj (incompatibilitate de duritate material dintre cele doua- se poate remedia pe moment printr-o accelerare mai puternica la plecare/cuplare ambreiaj).
La fenomenologia de mai sus, cum zicea si colegul, probabil corpuri straine in carcasa ambreiaj (caz concret, dupa ce o pers. a polizat apx. tot ambreiajul, incercand sa pleca de pe loc cu frana de mana trasa ![]() Simptomatologie: greutate la apasare pedala, intrare grea in viteze, caraieturi, smuncituri. Probabil asta ar fi. |
--------------------
Dacia
1300
1976
- 1-SB-4116 „De la orice om ai întotdeauna de învățat, chiar și când tace.“ De la tine ce invat ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 01:12 |