echilibrare roti cu cauciucuri noi, numai dupa un anumit nr de kilometri?
![]() ![]() ![]() |
echilibrare roti cu cauciucuri noi, numai dupa un anumit nr de kilometri?
Uncle-Sam |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|||
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
E cam adevarata. Mi-am luat eu gume noi pe toate 4 rotile si dupa 1500 de km. bag seama ca trebuie sa le echilibrez iarasi (tremura volanul pe la 120 km/h), dupa ce le-am echilibrat la montare.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Unchiule, echilibreaza-le cand te intorci. E mai bine.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Si eu am cumparat recent cauciucuri noi; am facut vreo 300km, si la un moment dat (din neatentie - vorbeam la telefon/bluetooth, drum drept super liber
![]() Dupa inca vreo 300km, la viteza de 125-130, se simtea o mica diferenta... |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Las' ca-i prinde bine. Si asa n-are servodirectrie, se mai antreneaza un pic
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
nu exista ... echilibrare acum si, din pacate, inca una dupa vreo 1000-1500 km, simti tu in volan la viteza mare dar repet nu pleaca la drum lung fara echilibrare ca se poate intampla sa ai o janta varza rau si sa inceapa deja sa iti roada aiurea un cauciuc nou ... si zau e pacat de el ...
|
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
se roade cauciucu daca janta nu-i echilibrata?
![]() ![]() |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Lamuriti-ma o treaba. Ce spuneti voi este valabil doar la cauciucuri noi, sau la fiecare schimb vara/iarna trebuie echilibrate o data la schimbare si inca o data dupa X km?
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Trebuie sa recunosc faptul ca e prima data cand aud chestia asta. De cate ori am schimbat anvelopele am echilibrat rotile si gata. Niciodata nu le-am lasat "sa se mai aseaze" si nu a fost nevoie de o alta echilibrare decat dupa diverse evenimente (lovituri, plumbi pierduti, uzura gumelor). Cam care ar fi explicatia stiintifica de trebuiesc rulate putin?
![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu exista asemena explicatie stiintifica. Roata se echilibreaza dupa montarea cauciucului si daca e nevoie dupa evenimentele mentionate de marius.
This post has been edited by einstein1984: 12 Dec 2005, 16:30 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
corect. daca s-ar misca pozitia cauciucului ar insemna sa se dezlipeasca de pe janta si implicit sa se dezumfle. altfel nu vad cum s-ar putea "aseza"
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru a vedea daca s-a intamplat asta , tragi o dunga cu vopsea alba pe janta si pneu. Asta daca esti mai paranoic.
Orice dealer serios de cauciucuri ofera montaj si echilibrat in pretul cauciucului. Montaj si echilibraj pe loc nu peste 100 de ani. Si asta recomanda si producatorii |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Uncle-Sam |
![]()
|
uite ca majoritatea dealerilor din bucuresti sunt "neseriosi"
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Seriosi: Sama , pneurom , Cora, toate Pirelli keypoint. Daca mergi la o vulcanizare fantoma, asta e!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Este posibil ca necesitatea reechilibrarii dupa X km sa existe la anvelopele cu camera. Acolo teoretic s-ar putea "reaseza" cauciucul.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
si daca regula asta ar fi valabila, ea s-ar aplica si la masinile noi
Ori eu nu-mi aduc aminte sa fi re-echilibrat rotile la nici una din masini dupa achizitionare. Cum le-am luat asa au ramas. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() On topic: asa mi-au zis si mie, sa le echilibrez inca o data dupa 500km. Pe principiul "daca nu e stricat, nu repara", nu am mai echilibrat. This post has been edited by shefful: 13 Dec 2005, 17:07 |
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca zici tu........ desi nu cred ca erau ei de vina. care a fost solutia pana la urma?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat jantele
![]() |
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Adica jantele tale nu mai puteau fi echilibrate cu tot plumbul din lume. Si ce vina au cei de la vulcanizare?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
shefful |
![]()
|
Ce n-ai inteles? Nu ti se parea normal sa imi fi spus ca daca schimb jantele rezolv problema, nu sa imi ia bani pe echilibrare si sa imi spuna ca e in regula? Si sa imi spuna ca e normal sa imi faca volanul masaj in palme? Asta dupa doua vizite la ei? E drept, eu am fost prost ca m-am mai dus si a doua oara.
|
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(shefful @ 13 Dec 2005, 17:05) ![]() On topic: asa mi-au zis si mie, sa le echilibrez inca o data dupa 500km. Pe principiul "daca nu e stricat, nu repara", nu am mai echilibrat. Daca ai probleme cu gentile poti sa le roluiesti. Eu asa am facut si m-am scapat de " masajul " din volan. |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 23:21 |