DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Imbunatatiri pt revenire..., Berlina de alta data....

Maximilian100
post 17 Dec 2005, 18:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Sunt curios sa vad ce se mai poate face pentru o Dacie pentru a merge ca modelele din 1970, sau, mai bine, ca Renault 12.
M-am urcat pe mai multe berline, si pot spune ca de fapt cu cat sunt mai noi, cu cateva exceptii, merg mai prost.
Eu si cu tata(el nu mai este din iunie) am muncit la o berlina din 1984 1310(motor 1.3) sa o facem sa mearga "ca la carte".
Am pus cu un mecanic f bun un motor set borgo, si diferenta este mare (daciile noi - 1.4,1.6 - nu stau langa ea), viteza maxima cred k merge pe la 150(dar nu am dat niciodata mai mult de 145, dar mai merge). Accelereaza 0-100 in cam 14 secunde(dar nu va bazati prea tare, am cronometrat, dar erau f multi factori de eroare).
Cutia de viteze este f bine reglata, intra in viteza "cu degetul mic".Ambreiajul si acceleratia merg "ca unse". Am montat servofrana(nu avea din serie).Motorul este f bine reglat. Am folosit antifonarea cu diferite materiale(pasla de avion pe podea, silicon in toate punctele posibile, motorul este si el mult mai silentios) asa ca in masina motorul "zumzaie", practic a 2-a se aude abia dupa 35(cineva m-a intrebat dak e infundata). Are un punct de vibratie(zgomot mai accentuat, cand practic intra caresoria intr-o rezonanta - numai ca sunet- cand se aude motorul din cauza tobei, si nu stiu ce i-as putea face). Masina nu vibreaza la absolut nici o viteza (singurul moment in care motorul se aude ceva mai tare decat la restul vitezelor fiind la 90 la ora - vibratia sonora de care v-am spus). Poti sa ii dai 120 constant si sa nu o auzi sau sa o simti.
Ventilatia este facuta cu bricheta (verificat unde trage si ce se poate face la clapete pentru a obtine ceva volum de aer, insa nu stiu mai mult pt k tata s-a ocupat de asta). Aerul il simti pe fata, dar nu poti sa zici k vara te racoresti:P. insa incalzeste f bine iarna.
Este masina de export, f bine inchegata, tabla este mai groasa.
Singura problema o am cu piesele proaste(tot timpul trebuie sa bata o bucsa sau un pivot) si cu tabla care a ruginit destul de tare(dar o voi schimba - arata jalnic, dar merge super).

--------------------
Dacia Berlina - B-10-XSM

Ford Granada 2.3 V6 GL 1982
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 17 Dec 2005, 18:36
Post #2

Mesaj semiautomat

Ai muncit ceva la masina aia...nu ai specificat cate trepte are cutia de viteze.
Si Dacia mea merge super, exact cum ai descris tu, piese nu am schimbat nimic pe ea(e din 1998), inafara de consumabile, merge perfect, cum am spus totul original in 7 ani si 110 000 km, dar in general trebuie si noroc, cum o prinzi, eu cred ca am prins-o foarte buna, si am si tratat-o ca atare, trebuie sa te porti frumos cu ea, si sa-i dat tot ce e mai bun, ca sa poti astepta ceva in schimb...
Tabla e perfecta, nici urma de rugina(am garaj icon_mrgreen.gif ), si am vazut ca te plangi de bucsaraie/pivoti....ei bine, eu am toata bucsaria inclusiv pivotii din fabrica, si nu nevesita schimbarea inca..desi pare greu de crezut...

This post has been edited by argon: 17 Dec 2005, 18:38

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
My Berlina
post 17 Dec 2005, 20:09
Post #3

Membru American

From: Romania/United States

Mai pana acum Berlina mea merge foarte bine si ea. Am ajuns si eu la 145 cu ea, nu rugineste si am izolat foarte bine motorul deci nu se aude tare deloc.
Si am instalat A/C pentru cand o folosesc vara. Are inca garantie findca este doar din Mai 2004.
Dar lucrul cel mai bun pentru ea este ca este folosita maxim 4-5 luni pe an si iarna sta tot timpul numai in garaj. happy.gif

This post has been edited by My Berlina: 17 Dec 2005, 20:14

--------------------
- - - - Sibiu/North Carolina
Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder
Dacia Berlina L A/C
+
amc
post 17 Dec 2005, 20:12
Post #4

2 trancane

From: Bucuresti

Cu zgomotul te cred, dar cu vibratiile nu cred ca ai facut ceva special sa le elimini!!vibreaza tot ca o dacie 1300,nu? huh.gif

--------------------
YUGO Zavzta 2007/prestige - 1-B-NU-IS--chhh
+
cristidb
post 20 Dec 2005, 15:18
Post #5

Membru

From: Bucuresti

Ce te face sa crezi ca o dacie mai noua cu 1,4 sau 1,6 nu sta langa ea? Crezi ca setul borgo a crescut puterea motorului?
1,3 ia 140km/h, 1,4 ia 150, 1,6 ia 165-170 daca e bine reglat. Le-am avut pe toate si le-am incercat de nenumarate ori. O diferenta este de la 1,3 la 1,4, dar de la 1,4 la 1,6 diferenta se simte clar.
Cutiile de viteze cu 4 trepe au fost bune, singurul lucru care mi-a placut la vechea dacie a lui tata (din 92)

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 12:06
Forum Renault