DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Directie

snick08
post 27 Jan 2006, 18:47
Post #1

Membru incepator

Group: Members

I s-a intamplat cuiva sa dea cu spatele, sa opreasca, sa roteasca de volan (sa se roteasca foarte usor volanul), sa incerci sa pleci sa observi ca masina o ia tot inainte (in loc de dreapta complet), sa mai iei inca o data dreapta complet si sa vezi ca a mers...?

Mi s-a intamplat azi si m-am cam speriat un pic. Iar coloana de directie am schimbato acum nici 1000km.

Any ideas???

--------------------
MITSUBISHI LANCER 2008 2.0 DI-D - B -- ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
eudin_umarian
post 27 Jan 2006, 19:05
Post #2

.........

From: constanta

sincer,asta-mi mai lipsea!!!e interesant ce ti s-a intamplat.a fost o singura data sau s-a repetat? smile.gif

--------------------
iadacia Logan 1.5 dCi 2006 Ambition - ? 00 ???
stiu ca nu stiu nimic!
+
Ake
post 27 Jan 2006, 20:22
Post #3

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

N-am inteles nimic. Poti sa faci un desen?
Daca tu spui ca esti in marsarier si dupa ce rotesti volanul masina o ia inainte, bag sama ca problema e de la cutia de viteze nu de la directie. sad.gif Io asa ceva n-am vazut decat la masinutele alea cu busituri. Da acolo explicatia era simpla. Pur si simplu intorceai rotile cu 180 de grade. La Supernova e putin mai greu de facut treaba asta

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
TibiCraciun
post 27 Jan 2006, 21:00
Post #4

Membru autentic

From: CUGIR-AB

Cum, cum? Ia mai zi o data.

--------------------
DACIA SupeRNova Clima - AB 04 LVU
decat o masina veche, mai bine una noua; decat o dacie, mai bine un mercedes; decat o dacie veche, mai bine un mercedes nou; decat nimic, mai bine o dacie
+
costi
post 27 Jan 2006, 21:06
Post #5

Membru autentic

nici eu n-am inteles; cred ca vrea sa spuna ca a ritit rotile dr dar masina a mers drept; a mai luat odata dr si abia atunci masina a luat-o dr; cum s-ar zice dai de volan degeaba

--------------------
DSN/SLZ
+
clr
post 27 Jan 2006, 21:23
Post #6

Membru autentic

N - am vazut asa niciodata in conditii normale.

Singurele situatii in care am vazut aspecte de genul asta au fost la modul urmator: foarte alunecos pe jos (sau inghtetat), rotile intr - un sant ceva si atunci masina nu o lua in directia respectiva nu pentru ca nu virasera rotile, ci pentru ca alunecau pur si simplu.

Dar sa rotesti de volan la maxim si sa ramana rotile drepte n-am vazut vreodata....

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
inchizitor
post 28 Jan 2006, 10:47
Post #7

Membru

Da interesant ,avand in vedere ca DSN are tractiune fata si doar 75 de cai teoretic este de domeniul lui Mulder si Scully ce se intampla la tine ! biggrin.gif

--------------------
Dacia SuperNova 2003 - B-40-LBC
Laguna 2.0 Benzin 2005 Privilege
+
Grassu
post 5 Feb 2006, 03:46
Post #8

Membru incepator

QUOTE(snick08 @ 27 Jan 2006, 18:47)
I s-a intamplat cuiva sa dea cu spatele, sa opreasca, sa roteasca de volan (sa se roteasca foarte usor volanul), sa incerci sa pleci sa observi ca masina o ia tot inainte (in loc de dreapta complet), sa mai iei inca o data dreapta complet si sa vezi ca a mers...?

Mi s-a intamplat azi si m-am cam speriat un pic. Iar coloana de directie am schimbato acum nici 1000km.

Any ideas???
*

ceea ce spui tu este f ciudat. exista insa o explicatie. asa cum te ai exprimat tu, am dedus ca desi ai rasucit volanul rotile nu au virat deloc, sau aproape deloc. aceasta manifestare poate apare numai daca pinionul de pe coloana volanului nu antreneaza cremaliera. cremaliera este presata pe pinion prin intermediul unui tachet cu arc si a unui surub de reglaj. daca s a intamplat ceea ce spui tu inseamna ca aveai jocuri f mari in caseta. se aud zgomote in caseta atunci cand virezi? cand ai schimabat coloana volanului, cei care au schimbat o au umblat si la caseta de directie. aceasta are un reglaj (surubul de care pomeneam mai devreme) care daca nu este f bine facut, sau daca surubul nu este blocat in urma reglajului, poate duce la un simptom de genul celui mentionat de tine.

respectele mele

--------------------
dacia 1410 - B-42-ZEU
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 09:18
Forum Renault