Se plateste manopera pieselor schimbate?, numai pentru garantii
![]() ![]() ![]() |
Se plateste manopera pieselor schimbate?, numai pentru garantii
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Din H.G. 394/1995:
QUOTE Art. 9. - Vanzatorul este obligat fata de consumator, iar producatorul fata de vanzator, pentru produsele reclamate in cadrul termenului de garantie, sa asigure si sa suporte toate cheltuielile pentru punerea in functiune, intretinerea, repararea sau inlocuirea acestora, precum si cheltuielile de manipulare, diagnosticare, expertizare, montare, ambalare si transport aferente. Deci nu se plătește absolut nimic pentru un un defect rezolvat în perioada de garanție. DAR, foarte mulți posesori de mașini fac reclamațiile de defecte odată cu reviziile obligatorii, și astfel service-ul are ocazia de a cere bani pe manoperă și umflă manopera să ajungă și pentru ce s-a reparat pe garanție... De aceea, pentru a evita aceasta șmecherie, rezolvați defectele separat de reviziile periodice obligatorii!!!! |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Multumesc, DFA!
Daca s-ar fi intamplat chestia asta la Dacia poate n-as fi fost asa surprins. Dar la un service cu presupuse pretentii... Pentru acea persoana a fost un cosmar sa mearga cu masina in service cu motorul functionand in 3 cilindri. Mai ales ca avea si mamaliga in parbriz. Si-a mai luat si multe injuraturi la acest drum, multi au considerat ca mersul incet e legat de culoarea blonda a parului. ![]() Later edit: In cazul prezentat mai sus problema a avut loc la o spatamana dupa revizie. Chiar nu se putea observa nimic la revizie? This post has been edited by Sony: 7 Mar 2006, 16:45 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
N-are nici o importanță marca/firma..., oamenii sunt aceiași peste tot..., întotdeauna se va abuza de naivitatea și încrederea consumatorilor, cât de mult se poate, indiferent de ce emblemă se agață deasupra ușii...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Sony |
![]()
|
Cred ca au profitat de faptul ca este blonda.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DFA |
![]()
|
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
Sony |
![]()
|
Stiu ca era prezent, dar eu sunt curios de ce nu a fost semnalat.
Acel injector nu avea cum sa se sparga asa repede daca nu ar fi fost fisurat din fabrica. Nu poate avea combustibilul o presiune asa mare incat sa sparga rapid un injector. Si daca era fisurat, nu a aparut nimic anormal in comportamentul motorului pus pe tester? This post has been edited by Sony: 7 Mar 2006, 16:56 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(Sony @ 7 Mar 2006, 17:54) Posesoarea le-a spus ceva de vreun comportament anormal al mașinii? Probabil că nu și în astfel de cazuri diagnosticarea mașinii se face la repezeală, poate de cineva cu experiență mică, care nu știe cum trebuie să arate parametrii când ceva nu e OK, etc. Dacă defectul era în fază incipientă și nu se manifesta într-un comportament anormal al motorului erau slabe șanse să găsească ceva în neregulă, poate doar la o verificare atentă, cu motorul în sarcină, testat ca la carte.... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 7 Mar 2006, 16:45) Eu am citit postul asta si am ramas cu gura cascata. Oricum, macar acum stim la ce sa ne asteptam si ce sa "servim" baietilor. (Eu am dus masina la service pentru test de franare si lipit contacte sonda de marsarier; in ambele cazuri nu mi-au facut factura, iar la testul de franare pe stand au facut un proces verbal care a ramas la ei; testul a iesit OK). |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Una este sa platesti manopera "de revizie" ( care presupune manopera schimb ulei si filtru, manopera schimb bujii, filtru aer, curele, etc - normal, cand le vine randul la fiecare ) .... care este logic s-o platesti....si este diferita in functie de revizia ( 1,2,3 etc ) facuta, caci si operatiile sunt diferite...
Alta este sa platesti manopera pentru inlocuirea unei piese care este "acoperita" de garantie... care este absurd s-o platesti.... Si, la fel, nici eu NU am auzit sa se intample asa ceva la "Dacia"... ... cu exceptia mosorului de frana spate... ![]() This post has been edited by GABY IS BACK !: 7 Mar 2006, 21:22 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
eu am auzit sa se intample asa ceva la meridian sud...
pentru schimbarea in garantie a unui motoras inchidere centralizata ramas blocat au scos factura de manopera,,,,, dupa putina galagie s-a rezolvat, dar cu tonul de concesie din partea lor... |
-------------------- fan VAG!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:25 |