Coroana tahometru
![]() ![]() ![]() |
Coroana tahometru
Zaheiu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|||
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
nu cred, cred ca trebuie data cutia jos si desfacuta
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
QUOTE(Zaheiu @ 8 Mar 2006, 11:29) Am o mare intrebare. Masina e Nova GT Acum vreo 2 ani am plecat pe un ger de -20gr fara sa incalzesc masina si de atunci nu mai merge vitezometrul. S-au uitat mecanici si spun ca s-a rupt coroana tahometrului, adica o roata dintata din plastic ce angreneaza pinionul cablului de kilometraj (bagi degetul si nu se mai simte acolo). Toti mecanicii pe care i-am intrebat spun ca trebuie dat jos motor+cutie sidemontata cutia pentru a inlocui acea coroana. Eu m-am uitat pe o schema si am vazut ca ea se afla in diferential. Se poate da jos diferentialul fara cutie? Se poate schimba altfel coroana fara sa dai jos motor+cutie? Daca la o nova gt mecanici tai spun prostii, la solenza sau logan cred ca le vor face varza. Stai linistit nu trebuie sa dai cutia jos si nici diferentialul.( o precizare, la tot ce inseamna tractiune fata, diferentialul se gaseste numai in cutia de viteze). Deci ptr a da pinionul tahometru jos, trebuie sa ai o scula cam ca o iglita , adica cu un pic de cioc Te duci pe cablu chilometraj si vezi unde intra in CV. vei da peste un surub cu o piulita, slabesti mai intii piulita dupa care desfaci surubul, scoti cablul afara. Acum intervii cu acea scula , o bucata de sirma la care-i faci un cioc de 3-4mm lungime, introduci ciocul in gaura surubului si incepi sa tragi |
-------------------- Kox
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Dyda, el spune de piesa conjugata, de acea "piulita pinion" de pe arborele secundar la cutia de Dacia 1310. Dar omul are Nova GT, asta nu e transversal?.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Dyda |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 9 Mar 2006, 11:03) Dyda, el spune de piesa conjugata, de acea "piulita pinion" de pe arborele secundar la cutia de Dacia 1310. Dar omul are Nova GT, asta nu e transversal?. Da si scuze ( si ptr mecanici), eu am fost berbec caci am citit aiurea sau ma gindeam aiurea. DA ptr a inlocuii coroana ,musai sa desfaci cutia si diferentialul, alta sansa nu are. DAR oare cit si ce il incurca ca nu ii arata viteza?Eu unul nu as investii in asa ceva |
-------------------- Kox
|
|
Zaheiu |
![]()
|
D-aia intreb si eu, ca nu vreau sa demolez masina doar ca sa vad cu cat merg.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
La nova se poate scoate fara a demonta nimic pinionul de la vitezometru.
Se scoate surubul (complet, nu doar slabit), cablul si apoi trebuie scoasa o piesa din plastic care tine pinionul, care are cam 3,5cm diametru. Eu am scos-o din greseala o data cand am inlocuit cablul(a iesit cablul cu tot cu ea). Acum nu imi dau seama cum poate fi extrasa, dar de iesit sigur iese. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Zaheiu |
![]()
|
Un singur mecanic s-a uitat acolo si a zis ca e bulita coroana.
Pinionul l-am schimbat de prima data. Cand o sa am timp o sa ma mai uit si eu. Daca e buna coroana ma duc si il ucid pe ala! |
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 19:52 |