DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> bataie roata fata, doar la greutate

kriiss888
post 23 Mar 2006, 12:35
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

am si eu o problema la berlina mea din 97. se aud batai puternice (troncanituri) la roata fata dreapta daca pe scaunul din dreapta fata sta cineva 'mai solid' . practic cand merg singur in masina sau cu prietena mea in dreapta totul e ok; cum se urca cineva greu in dreapta (80-100kg) bate foarte puternic la drum drept....mai ales cand accelerez.

ce ar putea fi ? ar putea fi planetara ? sau rulmentii din cutie ? sau ...

clar fenomenul se intampla cand se lasa masina pe partea dreapta. ma gandeam sa schimb planetara dreapta...burdufurile sunt cam crapate si la curbe in viteza la stanga parca bate si singur in masina fiind. daca e planetara nu ar fi o problema dar ma sperie ideea de a fi ceva la cutie sau altceva. ati mai patit asa ceva ?

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dyda
post 23 Mar 2006, 14:43
Post #2

Membru autentic

Orice forumist de se respecta aduga la problema ce o are formula " s-a uitat , a cercetat si nu i s-a parut a fi ceva in neregula". In fine....
Daca iti apare bataia numai la incarcarea masinii pe dr , posibil sa fie din:
-amortizor- a ramas fara ulei, ( eu pe varianta asta as merge)
-tirant - bucsi de cauciuc 'duse' sau piulite slabite,
-bieleta antiruliu,
-bucsi teu amortizor sau brat inferior uzate
La rulmet sau planetare nu este nevoie sa incarci masina ptr a auzi bataile, astea bat ca nebunele continu cind sunt uzate.
Asa ca pune mina verifica si da rezultatul

--------------------
Kox
+
os
post 23 Mar 2006, 15:17
Post #3

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Asa adauga urmatoarele: la proxima ocazie inlocuieste burdufurile de le planetara. "sunt cam crapate" nu e de loc in regula, aceste burdufuri au menirea de a pastra in interior unsoarea si de a impiedica patrunderea mizeriei (care contine particule abrazive).

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
AlinREHAU
post 26 Mar 2006, 03:03
Post #4

membru incepator

Nu e chiar asa ... cand am cumparat eu masina mea avea planetara din dreapta uzata si cand mergeam singur in masina nu era nici o problema dar daca mai luam pe cineva in masina sau luam curbe puternice la stanga troncanea de rupea . Dupa ce am schimbat-o nu a mai troncanit . Troncanitul aparea numai daca acceleram . Unde sa mai pun ca daca mergeam cu masina prin serpentine si urcam cu masina plina ... ii plangeam de mila .
Eu zic ca e 100% din planetara .

This post has been edited by AlinREHAU: 26 Mar 2006, 03:20

--------------------
Dacia break 96
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 00:32
Forum Renault