Arcuri dacie berlina, Pareri
![]() ![]() ![]() |
Arcuri dacie berlina, Pareri
ANTIdacie |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 13 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|||
ANTIdacie |
![]()
|
dar nu are nimeni nici o parere?sau care e faza?
|
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
milu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 23 April 04 From: Timisoara ![]() |
Eu as cumpara arcuri noi de fata, si le-as monta pe fata, iar cele pe care le-ai dat jos le modifici, adica tai o spira si jumatate si le pui pe spate.
Dar daca nu vrei sa desfaci in fata si nici sa cheltui prea mult, cumpara de fata vechi le tai o spira jumate si le pui sus. Unii taie doar o spira ca sa stea masina un pic ridicata de spate, poti sa tai numai o spira si apoi vezi cat de tare scutura. Daca iti convine le lasi asa, daca nu mai tai jumate de spira. |
--------------------
Duster 1.5 dCi
&
Logan 0.9 TCe
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Am cumparat arcuri SH de fata in stare foarte buna. Totusi, mai moi decat niste arcuri noi de fata. Rezultatul? Masina nu mai sta asa in cap ca si cu alea de break care le-a avut, in schimb masina e mult mai stabila in curbe.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Renegatul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 24 February 06 From: in avion, calatoresc mult ![]() |
Recomand arcuri H&R sau KW
|
--------------------
Dacia
1300
- B01ERU Nu te pune cu cei cu ceafa lata!
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
ANTIdacie, si eu am avut aceeasi problema ca si tine, arcurile de spate cu o spira si jumatate rupte.
Am preferat sa-mi iau unele de spate Break, SH, din urmatoarele motive: - au aceeasi grosime ca cele de spate normale, dar cu o spira si jumatate mai lungi; - fiind SH, sunt deja mai moi, deci cumva compenseaza acea spira si jumatate in plus si nici nu-ti forteaza telescoapele cand se ridica de fund la vreo groapa; - am avut ocazia sa vad si dacie berlina cu arcuri noi de break pe spate si arata si se simtea ok; - am vazut dacie cu arcuri de fata modificate puse pe spate (cam coapta de rugina), iar ambele oale erau rupte pe spate - deci cele de fata pe spate sunt prea tari, mai ales daca nu prea stii in ce stare e caroseria. Eu am si butelia de gaz pe spate, deci greutate suplimentara. Evident, m-am uitat la cele luate si le-am si apasat, se prezentau destul de bine. Costuri totale (am facut in Tr. Severin toata treaba): 600.000 vechi ambele arcuri spate, 150.000 vechi manopera de montare. Un arc nou e 800 - 900.000. Bafta la alegere! This post has been edited by emircea: 29 Mar 2006, 09:04 |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
deci,nu am fost niciodata de acord cu faza asta cu arcurile.masina va sta sus,ca o maimuta:)daca vrei sa faci ceva mai bine cumperi unele noi:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
ANTIdacie |
![]()
|
multumesc in sfarsit pt sfaturi s-au lasat ceva asteptate!
dar m-ati bagat iara in ceata mai rau decat eram! Deci in primul rand ca o sa iau arcuri sh din targ!Dar acum sa imi spuneti voi pe care ati merge! Pe cele de fata sau pe cele de break? |
--------------------
Harb de dacie
1310
- DMITHEONE
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
Pai se pare ca ai mai multe variante:
- cele de spate noi si ai incheiat povestea; - cele de spate normale,SH, care pot sa fie moi si masina sa-ti stea lasata; - cele de spate de break, SH, care, chiar daca sunt mai moi, masina va avea aprox. aceeasi tinuta ca si cu arcuri noi, poate un pic mai saltata si suspensia de spate ceva mai tare; - de fata SH, taiate sau netaiate, care sunt prea dure dupa opinia mea pentru spate, poti avea probleme daca tabla e mai coapta. Alegerea de aici incolo iti apartine. Cred ca ai primit in 48 ore raspunsurile de care aveai nevoie. Spor la treaba, sa ai bafta la alegerea arcurilor, indiferent pe ce varianta mergi. |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
bai da inaltatoare din cauciuc sau de metal de ce nu iei?dar ai nevoie de presa:)si e si mai ieftin;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
SAS |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 11 August 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Berlina
- CS-03-YSF
|
|
ydaniel |
![]()
|
depinde cat de inalta o faci:0 aro sau normala:_
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Am avut eu inaltatoare pe spate; adica o tija care se infileteaza in partea inferioara a amortizorului si sub arc se pune o oala de cauciuc.
Cu sistemul asta (care nici nu e omologat RAR) am rupt filetul la un amortizor. |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
gogosaru19 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 14 March 07 From: Bucuresti ![]() |
pune unele de furgoneta alea nu au moarte
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia 1410
breck
1998
- B 64 SNB prea rapid prea furios , eu cu dacia tu pe jos :D
|
|
Alex_84 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 6 December 07 From: Constanta ![]() |
salut baieti ... as vrea si eu sa ii fac o inbunatatire... la masina mea vreau sa ii pun arcuri de fata pe spate deoarece am un arc pe spate rupt si trebuie sa le schimb pentru ca masina imi sta inclinata pe partea stanga dar as vrea sa ii pun arcuri de fata si sa ii tai 2 spire... mar interesa sa nu fie ridicata de spate sa vina aripa putin deasupra rotii... dar din cate am citit pe aici dupa aia sint prea tari si masina o sa topaie.... daca iau arcuri de breack mai pot sa tai din ele? si cam cat pentru ca nu vreau sa imi stea ridicata. multumesc si astept raspuns
Attached thumbnail(s) 26042008_002_.jpg ( Size: 264.98k ) Number of downloads: 205 |
--------------------
Dacia
Berlina
1998
- CT 04 MXG
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ia arcuri de fata sh si taie din ele 1,5 spire si va sta cum se vede in poza ta pe partea dreapta spate,poate un pic mai jos.
Daca nu esti multumit le dai jos si mai tai 0,5 spire. |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Alex_84 @ 5 Jun 2008, 14:26) salut baieti ... as vrea si eu sa ii fac o inbunatatire... la masina mea vreau sa ii pun arcuri de fata pe spate deoarece am un arc pe spate rupt si trebuie sa le schimb pentru ca masina imi sta inclinata pe partea stanga dar as vrea sa ii pun arcuri de fata si sa ii tai 2 spire... mar interesa sa nu fie ridicata de spate sa vina aripa putin deasupra rotii... dar din cate am citit pe aici dupa aia sint prea tari si masina o sa topaie.... daca iau arcuri de breack mai pot sa tai din ele? si cam cat pentru ca nu vreau sa imi stea ridicata. multumesc si astept raspuns Pune arcuri de fata noi taiate 1 spira si jumatate si nu o sa stea nici prea sus si nici nu o sa topaie. Daca le tai asa, vor fi la nivel cu un arc normal de spate numai ca se vor lasa mult mai greu si vor veni si frumos. Nu pune arcuri de spate ca sunt foarte proaste. This post has been edited by ionutctn: 5 Jun 2008, 14:32 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
cosminus |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 18 September 07 ![]() |
Cumpara arc cu diametru de 13,4 mm si nu o sa ai probleme. Se gasesc in magazin si de 13,1 si de 13,4. Cele de fata au diametru 14,9 si e mult prea tare. Arcul de berlina si cel de break au acelasi nr de spire si aceasi diametru, doar ca cel de break este mai alungit, cam 15-20mm
|
--------------------
Dacia
Berlina
2004i
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cand aud toti expertii ca arcurile de fata sunt prea tari imi vine sa
![]() Deci eu am folosit arcuri de fata sh ,NU NOI. |
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
varto |
![]() ![]()
|
![]() Sunt un balcanic Group: Members Posts: 11 Joined: 27 February 08 From: Ploiesti ![]() |
Si eu vreau sa fac mai rigida un pic suspensia spate, de cand am pus butelia de GPL se lasa foarte mult pe spate daca am 150 de kile pe bancheta din spate (2 persoane).
Pana la urma care e cea mai sigura modalitate de a inalta masina fara sa schimb tinuta de drum....???? ![]() |
--------------------
DACIA
Berlina
dec 1998 Sunt un balcanic
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Nu exista asa ceva. Inaltand masina o faci mai instabila. Solutia e s-o mentii la aceeasi inaltime, dar sa pui arcuri mai tari.
Adica arcuri de fata taiate. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Dar de ce nu a fost conceputa dacia cu niste arcuri de spate ceva mai groase sa reziste in timp ?
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
arcuri de fata,se taie o spira jumate....rezultat:masina mai rigida,garda la sol un pic scazuta....e mai stabila in curbe......asa am eu
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 19:38 |