Cutie manuala vs. cutia secventiala DSG
![]() ![]() ![]() |
Cutie manuala vs. cutia secventiala DSG
Geo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 9 January 03 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Chevrolet
Aveo
2006, Platinum Drive safe !
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai poate ce vroia el nu era in concordanta cu legile fizicii. DSG are grija, daca comanzi o schimbare in jos cand ai 4000 rpm, sa tina minte si sa schimbe cand motorul nu sare peste turatia maxima. Adica te apropii de viraj, ceri schimbare in jos, franezi, si daca esti in linie dreapta cutia va schimba in jos. DSG nu schimba in sus in viraj.
La retrogradari nu cred ca poate un pilot cu dubladebraiere sa schimbe mai repede decat DSG. Nu e fizic posibil. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Am votat cutie manuala, simti cum conduci, asta este parerea mea.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
@bobo: am o vaga impresie ca tu nu stii despre ce vorbesti... stii cum functioneaza dsg?
This post has been edited by alx: 28 Mar 2006, 15:12 |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
Geo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 9 January 03 From: Brasov ![]() |
Alx, te referi la bobo77 sau la mine ? Daca-i vorba de mine, stai linistit, stiu foarte bine cum functioneaza o automata, ce este in plus la secventiala, si apoi ce are in plus DSG.
|
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
brunner |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 25 January 04 From: ... ![]() |
Problema e ca aplicatiile DSG-ului pe diverse masini difera intre ele destul de mult, asa ca un test drive cu Leonul respectiv e sfant
![]() La Audi TT for example schimba mult mai rapid decat ar putea s-o faca oricine cu o cutie manuala normala... Si in mod automat e similar (la confort) cu o cutie hidramata. |
--------------------
M
M
1
|
|
Geo |
![]()
|
Ia uite ce zice baiatul asta (Cristian Iovitu de la Top Gear Romania) :
QUOTE Verdictul il veti afla atunci cand va pune mana si Claudiu David pe ele. Pana atunci o sa trec la chestiile neplacute observate de mine. Primul lucru, cutia DSG. Desi schimbarile de trepte sunt la fel de line ca intotdeauna, contest momentul in care se fac acestea. Ma refer la faptul ca, daca esti de exemplu in modul "Sport", in treapta a treia, sa spunem, si intri intr-un viraj tare in ture, pe la jumatatea acestuia creierul electronic se "gandeste el" ca e momentul sa treaca in a patra. Si trece, si te trezesti fara cuplu! Sau invers: mergi linistit, in a patra, la turatie scazuta, ca ploua si n-ai aderenta. Intri in viraj si... o noua "gandire": cutia cupleaza treapta a treia si ai prea mult cuplu! http://www.topgear.ro/drives/0/94/You-re-l...e/pagina-2.html Asta am mai auzit si prin alte locuri... DSG la Audi o cool, insa implementarea de la Seat lasa de dorit... |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Tiptronic nu schimba niciodata treapta in viraj. DSG de ce face asta?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Care e faza cu cutiile astea? Si care e diferenta intre ele? Chiar nu stiu...
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
E la mintea copilului ; cutia secventiala iti permite sa schimbi viteza mult mai repede decat una manuala ordinara. Insa are si un dezavantaj clar , in mod special daca iei o curba cu a 5-a , si ai nevoie de a 2-a , trebuie sa selectezi pe rand a 4-a , a 3-a si apoi a 2-a. Pe cand cu o cutie manuala bagi direct dintr-a 5-a intr-a 2-a.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Intersant ... O sa mai studiez
![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
manuala foverer:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
In condusul sportiv e buna cutia automata daca soferul e incompetent, si nu se descurca cu schimbatul optim al vitezelor.
Daca soferul e cat de cat priceput, si stie sa manuiasca o cutie manuala cum trebuie, atunci cutia manuala e cea mai buna alegere. Multi americani nu stiu sa conduca o masina cu cutie manuala...asa sunt ei..comozi..volanul, acceleratia si frana ii solicita prea mult si nu fac fata la inca o pedata si un bat infipt in podea.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
nu din ignoranta aleg americanii cutiile automate ci din comoditate. in oras si autostrada, cutia automata rules, mai ales daca vorbim de o masina cu peste 200cp. in schimb pe drumuri virajate - serpentine & stuff - si daca se doreste un mers sportiv o cutie manuala rules.
Eu nu am votat in topic deoarece nu am condus un dsg dar din ce am citit should be perfect for .ro. |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
bai sigur ca DA ... da cine plateste ???
|
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
@alx-ai o impresie gresita, stiu despre ce este vorba si stiu cum functioneaza si am si condus , daca am alta parere decit tine asta nu inseamna ca sunt aerian, este un un sondaj, asta este parerea mea, nu ma apucam sa o spun daca nu conduceam masini cu astfel de cutie doar ca sa apar pe forum.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
little sam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 3 January 06 ![]() |
|
--------------------
logan
preferance
- CT-62-SMA Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
O cutie secventiala, nu inseamna automatica.
Este o impletire a capacitatilor unei cutii manuale la care secventa de schimbare a treptelor se comanda dintr-o clapeta(sau buton) si se realizeaza automat. E o transpunere electronica a cutiilor de viteze de pe motociclete. Tinand cont de acest aspecte si de faptul modelul de cutie secventiala se foloseste in competitiile auto de top (Formula 1, WRC, etc.), as spune ca este alegerea perfecta. Cutia manuala se recomanda puristilor dar in niciun caz nu este mai performanta ca o cutie secventiala. This post has been edited by vis-a-vis: 2 Apr 2006, 12:11 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Frumos zis. Poti sa fii si Schumacher, dar cu o cutie manuala nu poti egala performantele uneia secventiale (fie ea SMG2 sau DSG).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
geti |
![]()
|
![]() sofer corupt Group: Members Posts: 304 Joined: 25 July 05 From: Iasi ![]() |
Am votat ca sunt aproximativ la fel dar totusi si eu as merge pe una manuala in 6 trepte deoarece o simt mai bine si de asemenea imi place sa am 3 pedale.Daca as conduce numai secventiala as fi obisnuit dar daca mergi pe amble variante in fiecare zi e foarte complicat.Consider ca un sofer f bun si foarte rapid poate schimba f repede si chiar mai bine decat o secventiala cu riscul de a avea o uzura prematura a cutiei si nu numai.Si pana la urma ce daca e pe computer,nu e neaparat sa mearga si bine.Un calculator poate gandi mai repede decat un om dar nu neaparat si mai bine.Concluzia ramane la dispozitia dvs
This post has been edited by geti: 2 Apr 2006, 21:48 |
--------------------
dacia
Cielo si Vectra
- IS OO GTO A gresi este uman dar te face sa te simti divin.Murphi
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Eu am condus o singura masina cu cutie automata, un A6 3.0 TDI la un drive test. Pur si simplu acea cutie e nemaipomenita, chiar si pentru un condus sportiv. Dar la 3.0 TDI cutia aia e serie (deci nu platesti nimic in plus).
La masinile "normale" o cutie automata e aproape 2,000 euro in plus si nu stiu daca isi merita banii... Nu am votat nimic. |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Dic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 4 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Fara ambreiaj si cutie manual de ce sa mai conduc masina? Ar disparea tot farmecul...
Iar din diferenta de pret se poate dota o masina noua cu alte lucruri (roti mai late cu talon mic sau sistem de navigatie). |
--------------------
Dacia
DSN Rapsodie x 2
2001
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
DSG clar...incercati si voi un drive test si o sa va dati seama ca DSG rules
![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Desi am BMW cu steptronic am ramas placut surprins de DSG la VW. E uimitor cat de lin si de rapid schimba DSG. Cred ca e cea mai buna cutie la ora actuala. Mai buna chiar ca SMG de la BMW.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Geo |
![]()
|
Pai normal, fiindca DSG-ul nu este doar o "simpla" secventiala, ci are dublu ambreiaj... el deja "anticipeaza" urmatoarea treapta de viteza si o cupleaza... rezultatul, l-ai simtit si l-ai spus tu.
Nu ma intereseaza insa asa de mult faptul ca schimba lin, mai mult eram curios despre comportamentul cutiei cand "te dai" la masina, pe drumuri cu rampe si pante, si foarte virajate, adica atunci cand este vital sa ramai in cuplu... am auzit mai multe zvonuri despre faptul ca-ti mai schimba de capul ei si te incurca... |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
nimic mai fals. in cartea tehnica a masinii este specificat cum schimba la ce turatii, in functie de cata putere ai nevoie sau nu ai (A3). iar daca la un moment dat nu iti convine cum isi face treaba o schimbi tu din clapeta si iti garantez ca iti schimba mult mai repede decat ai faceo cu o cutie manuala. Merita si PUNCT
![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:59 |