balamale slabite => joc usa!, joc 1-2 mm in balamale
![]() ![]() ![]() |
balamale slabite => joc usa!, joc 1-2 mm in balamale
FILIPRATIU |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA SUPERNOVA
SUPERNOVA
- CT 36 RAC
|
|||
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
FILIPRATIU
Scosul portierelor la DSN e o operatie grea, apropo pivotul central se numeste bolt si el e vinovat deoarece se intepeneste in balamale in special daca nu sunt unse ritmic ! Eu am vazut portiere scoase prin taierea blamalelor ! Inainte de a te apuca sa scoti bolturile, unge-le cu ulei citeva zile, (sau cu lichid de frina - dar ai grija sa nu iti cada pe vopsea). Cauti apoi un ax asemanator unu burghiu sau chiar un burghiu pe care il pilesti la capat si cu ajutorul unui ciocan mare (poate fi chiar baros -eu l-am folosit !) le dai afara. Daca ai reusit sa misti boltul macar 3-5 mm poti pune un patent care sa prinda marginile boltului si sa bati in el pina la iesirea totala sau cu ajutorul unui fai iti faci o piesa dintr-un platband decupind sa intre boltul fix deasupra capului. Trebuie batut cu foarte mare atentie cit mai perpendicular cu putinta deoarece bolturile sunt facute dintr-un fier moale care imediat se deformeaza si in loc sa se scoata se nituiesc ! O alta cale de a destepeni bolturile (inaintede a le bate) este sa le pilesti capetele pina poti pune o chei fixa de 10 si sa incerci sa le rotesti ! Obligatoriu trebuiesc bolturi noi (30k bucata - o nimica toata) Odata scoase balamalele poti pune o saiba in partea inferioara, dar nu stiu cit o sa tina ! Ai incercat sa tragi de usa in sus cu putere ? eventual sa te ajute si un prieten ? Daca nu poti sa o rezolvi nicicum trebuie taiate balamalele de pe stilp, cumparate altele (~100k bucata), prinse de partea dinspre usa cu bolturi noi si apoi cu usa pe pozitia inchisa (chiar un pic in sus in partea dinspre miner-se poate folosi o pana de lemn intre usa si prag) sudate de preferinta cu argon- merge si electric (de catre un profesionist). Ai treaba... This post has been edited by spiridon: 30 Mar 2006, 17:26 |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
FILIPRATIU |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 March 06 ![]() |
Well, un raspuns tehnic, abundent, si complet
![]() este o sugestie foarte buna aia cu ungerea boltului inainte... chiar nu ma gandii la asta. E limpede ca trebuie incercata rotirea lui cu o cheie, dupa pilire, inainte de fortarea lui prin bataie, mai ales ca, asa cum ai spus, este un material metalic moale, care se poate "umfla" ![]() ![]() Daca stiam... ii puneam si io o sonda electronica gresanta, cu autoungere ![]() Mersi fain pentru sugestiile documentate! |
--------------------
DACIA SUPERNOVA
SUPERNOVA
- CT 36 RAC
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
FILIPRATIU
Sa vrei si nu poti sa bagi o bormasina acolo sa dai gauri coaxiale cu bolturile !!! dar daca tai balamalele si bolturile tot refuza sa iasa se foloseste intradevar un burghiu tip freza (fara virf) ! O ultima cale de atac ar fi sa-ti incalzeasca un sudor balamaua cu autogenul cu un cap de sudura mic folosind si niste bucati de azbest pentru a minimaliza efectele flacarii asupra vopselei dinspre stilp, laterala usii... Mai multe nu mai stiu. |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:05 |