Tratament anticoroziv
![]() ![]() ![]() |
Tratament anticoroziv
valiaviator |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 9 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|||
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
Teoretic ar trebui ca acest procedeu sa ramana apanajul vechii berline Dacia 1300, dar din experienta iti spun ca , totusi, sunt unele zone unde ar fi binevenit un tratament anticoroziv( eu am folosit '' tectane cavity protection'' de la DenBraven) si am refer aici la zona de sub chederul usilor,zona inferioara a usilor, a capotei motor si portbagaj...Tu decizi daca intervii sau nu
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
raspuns: NU! .... dar daca te face sa tre simti mai bine, poti face, dar nu cu ulei in praguri ci cu substante adecvate precum in exemplu de mai sus...
topicul se muta la diverse! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
arata minunat cand te dai jos la costum din masina, si e toata cursa cu ulei pe praguri si in partea de jos a usilor ![]() Am vazut un logan asa, proprietarul, a doua zi dupa ce a venit cu el acasa s-a apucat de turnat un amestec format din ulei ars si vaselina in praguri si usi...a ramas indoctrinat saracu...cred ca nu mai are rost sa zic ca Loganul l-a luat cu programu' "rabla" ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
bun, si atunci cu ce produse moderne (nu cu vaselina sau ulei) se poate trata? nu ma refer doar pentru logan. ce mai exista pe piata?
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ceara de protectie, parafina... Din astea, speciale pentru asa ceva. Care au bunul obicei sa nu curga (ca om patit, am dat in 3 usi cu ceara de protectie, si intr-a 4-a am dat cu spray de lanturi; la caldura sprayul ala de lanturi a curs. In usile date cu ceara de protectie nu am avut probleme)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
si unde se gaseste asa ceva? cu ce se aplica? trebuie incazita inainte, nu-i asa?
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
valiaviator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 9 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 17 Apr 2006, 12:25) Ceara de protectie, parafina... Din astea, speciale pentru asa ceva. Care au bunul obicei sa nu curga (ca om patit, am dat in 3 usi cu ceara de protectie, si intr-a 4-a am dat cu spray de lanturi; la caldura sprayul ala de lanturi a curs. In usile date cu ceara de protectie nu am avut probleme) Fii amabil si spune-ne pe unde putem gasi asa ceva in Bucuresti! |
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Cred ca ar mai fi intrebarea: Daca nu avem de gand sa cumparam solutii speciale care totusi costa, e mai bine sa dam cu ulei ars, nu ?
In break am asa ceva in usi, a curs intr`adevar, dar dupa o vreme s`a asezat si cred ca ajuta, nu? |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
valiaviator |
![]()
|
QUOTE(eXtenSion @ 19 Apr 2006, 23:43) Cred ca ar mai fi intrebarea: Daca nu avem de gand sa cumparam solutii speciale care totusi costa, e mai bine sa dam cu ulei ars, nu ? In break am asa ceva in usi, a curs intr`adevar, dar dupa o vreme s`a asezat si cred ca ajuta, nu? Intrebarea intiala se referea la Logan. Cit despre Brlina si Break nu incape indoiala ca este necesar acest lucru. |
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Dar nu ars, nu cred ca e o avere cativa litri de T90, sau M40 de peco, are proprietati mai bune, si nici nu face asa mizerie. Plus ca uleiul ars e si cancerigen.
Si la Logan ar merge in usi vaselina, pentru ca nu curge decat cand e foarte cald afara, si nu mult, se poate sterge cu o carpa odata pe saptamana si nu se va vedea nimic la suprafata. QUOTE Cit despre Brlina si Break nu incape indoiala ca este necesar acest lucru. Cat de diferita crezi ca e tabla la vechea Dacie fata de Logan? iti zic eu ca e acelasi lucru, diferenta e ca Loganul e recent aparut. Problema e ca Loganul e gandit(sau ar trebui sa fie) fara locuri critice in care se poate aduna apa. Daca se scurge nu are nimic, nu e necesar nici un tratament, dar daca apa va balti in oarecare locuri ale caroseriei, un tratament anticoroziv e esential. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Apr 2006, 07:39) Cat de diferita crezi ca e tabla la vechea Dacie fata de Logan? iti zic eu ca e acelasi lucru, diferenta e ca Loganul e recent aparut. Esti sigur? |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
valiaviator |
![]()
|
QUOTE(argon @ 20 Apr 2006, 07:39) Dar nu ars, nu cred ca e o avere cativa litri de T90, sau M40 de peco, are proprietati mai bune, si nici nu face asa mizerie. Plus ca uleiul ars e si cancerigen. Si la Logan ar merge in usi vaselina, pentru ca nu curge decat cand e foarte cald afara, si nu mult, se poate sterge cu o carpa odata pe saptamana si nu se va vedea nimic la suprafata. Cat de diferita crezi ca e tabla la vechea Dacie fata de Logan? iti zic eu ca e acelasi lucru, diferenta e ca Loganul e recent aparut. Problema e ca Loganul e gandit(sau ar trebui sa fie) fara locuri critice in care se poate aduna apa. Daca se scurge nu are nimic, nu e necesar nici un tratament, dar daca apa va balti in oarecare locuri ale caroseriei, un tratament anticoroziv e esential. Poate fi aceeasi tabla(desi nu cred), dar daca e tratata corespunzator nu ar trebui sa ne mai facem probleme. |
--------------------
dacia
logan/laureate
2006
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Radioman, de unde ai luat tu Tectane? Ca mie reprezentatul DenBraven Sud mi-a zis ca nu au nici macar unul?
|
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 20:00 |