joc roata dreapta pe orizontala, urmari la luat gropi
![]() ![]() ![]() |
joc roata dreapta pe orizontala, urmari la luat gropi
myx |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 11 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
|||
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Daca nu stii sa controlezi jocurile in articulatii nu te chinui singur. Fa o constatare la un service sau roaga un prieten care se pricepe sa te ajute. Jocurile din bucse si pivoti se controleaza cu un levier. Cele din directie se verifica miscand roata in sensul in virajului si tinand un deget pe axul rotulei. Cel mai probabil, ai strambat o janta daca ai auzit un zgomot puternic. Articulatiile sunt mai solide, se strica mai greu doar dintr-o groapa.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand se poate taia bucsa de la bara stabilizatoare. Asta e ieftina si oricum se schimba periodic.
Apoi poti strica pivotul - destul de improbabil, e rezistent. Cel mai repede se strica pipa de la bieleta - adica chestia aia ce seamana cu un pivot si care transmite miscarea de la caseta de directie spre roata. Tot de la gropi se mai duc si bucsele de la bascula. Insa si alea rezista destul de mult. E clar ca tot la service e rezolvarea. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
Eu am facut praf o pipa de directie dupa ce am luat in plin cu roata din dreapta o groapa (crater), noaptea, la 80 km/h. In urma impactului a zburat si capacul de la roata (si dus a fost)...
|
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
david79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 888 Joined: 19 March 05 ![]() |
indirect fiind vorba de directie :
Unde imi recomandati sa fac o geometrie ca lumea la solnita in Bucuresti ? Am fost la unii si si-au batut joc de mine, mi-e mila de masina.... |
--------------------
Toyota
corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ;
2008 / 2011
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Bieleta de directie s-a dus. Si eu am patit la fel. Din cand in cand nu mai bate, numai dupa ce mai iau vreo groapa serioasa. Dar isi revine dupa cativa km. E destul de ciudat.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
myx |
![]()
|
Asta cred si eu. Sper sa nu fie ceva si mai grav. Ma duc sambata in service. Acum cand trec peste un mic damb, sau o denivelare se aude un scartait de metal pe metal in fata. Tot din cauza asta sa fie?
Si inca ceva, se gaseste bieleta separat de cumparat, sau vine impreuna cu capul de bara? This post has been edited by myx: 25 Apr 2006, 20:11 |
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Poate s-a dus bucsa de la bara stabilizatoare si de acolo e scartaitul de metal pe metal. Ar putea fi si de la bieleta insa e mai greu.
Nu merita sa schimbi doar bieleta fara pipa - adica fara pivotelul acela. Cu totul (bieleta + cap bara) e cam 70 lei in Vitan la prelata galbena celebra. Doar capatul e 35 lei parca. Ce mai conteaza 35 lei daca tot umbli acolo? Manopera + geometria te duc lejer peste 100 lei noi. Asa ca daca tot umbli acolo macar inlocuieste subansamblul cu totul, oricum e afectat putin si pivotelul ala mic. Decat sa mai umbli alta data mai bine o faci acum ca noua. Cica unele bielete au venit cu surub invers... complicat. E vorba de primele modele de SLZ. Asa ca mai bine o iei cu totul ca sa se potriveasca fara probleme. Doar sa fie pentru SERVO cum ai tu. Adica sa nu iei modelul pentru caseta de directie mecanica. Inca ceva: Am inteles ca sunt la fel stanga-dreapta. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
myx |
![]()
|
Merci mult.
|
--------------------
Renault
Laguna III
2008
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
100% e bieleta de directie !
Poti face asta si singur, cu costuri minime, daca iti place mecanica: - Desfaci suruburile de la roata doar un pic , ridici masina pe cric , o asiguri cu o cutie solida, butuc de lemn, caramizi; desfaci complet roata, desfaci piulita (17) de la bieleta de directie, bati cu un ciocan (axul filetat al pipei pina iese); tragi mansonul de cauciuc dinspre caseta; o sa vezi ca prinderea se face cu 2 saibe mari - una de o forma speciala cu o ureche inspre caseta iar cealalta este pe post de siguranta si este batuta pe un intrand al nucii bieletei (te prinzi la fata locului), dezbati saiba de siguranta cu un ciocan si o surubelnita, apoi cu o cheie franceza desfaci bieleta (o apuci de nuca mare), o dai jos de pe masina, o prinzi intr-o menghina faci un semn cu un cui ascutit pe bieleta, contrapiulita si filetul pipei si apoi desfaci "pipa" numarind cite rotatii faci la desfacut. Tot atitea rotatii faci si la cea noua apoi stringi puternic contrapiulita (ai pe capatul bieltei locas pentru cheie de 17 iar contrapiulita e de 21)! Pusul la loc =inversul desfacutului - nu uitati sa bateti saiba de siguranta ! Pipele mai fac figuri la strinsul pe fuzeta, adica nu reusesti sa stringi piulita ca se invirte axul in nuca (se aplica un truc - se pune un cric cu o bucata de lemn sub pipa si se ridica usor pina intra fix in locasul conic din fuzeta). Succes ! P.S.1 - sigur trebuie echilibrata roata cu pricina (poate chiar roluita geanta daca e deformata - isi dau seama baietii la echilibrare) ! P.S.2. - mai poti sa mergi citeva zile, dar ia in calcul o geometrie pe stand ! This post has been edited by spiridon: 26 Apr 2006, 17:22 |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Un pic de joc orizontal poate sa ti se para ca ai (daca nu ai experienta) pt ca se misca volanul cand tragi tu de roata. Du-te la service si fa o constatare inainte de a te apuca sa cumperi orice piesa si sa demontezi orice de pe masina. In cel mai rau caz cheama pe cineva care se pricepe sa constate.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Omul a scris clar ca nu are joc in volan.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 13:30 |