DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Semnalizarea si avariile nu mai merg deloc!, ...ceva idei de rezolvare?

LOVENDAL
post 26 Apr 2006, 09:26
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Pentru o masina Dacia 1310 am urmatoarea problema: de aproximativ 1 luna, atunci cand semnalizam, martorul de semnalizare din bord clipea foarte neregulat. Nu am bagat prea mult in seama acest fapt, pana ieri cand, vrand sa semnalizez am vazut ca martorul statea aprins si nu mai clipea deloc. Si culmea era ca nici in fata, nici lateral si nici in spatele masinii, nu mergea semnalizarea (atat pe stanga, cat si pe dreapta). Am incercat sa aprind avariile, si la fel face: martorul din bord sta aprins tot timpul si avariile nu merg deloc pe masina.

Am cautat pe forum aici posibile rezolvari la probleme asemanatoare (m-am uitat prin toate topic-urile) si am facut urmatoarele:
- am curatat contactele
- am schimbat siguranta a 5-a de la panoul de siguranta
- am schimbat conectorul de avarii cu altul nou
- am verificat firele electrice de sub bord
...si totusi nu merge!

Nu am schimbat releul de semnalizare pentru ca ma gandesc ca daca ar fi de la acesta, ar trebui sa mearga totusi macar avariile.

Daca mai aveti ceva idei, va rog frumos sa le expuneti...poate ma ajutati inainte sa ma hotarasc sa o duc la un electrician auto!

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 26 Apr 2006, 09:44
Post #2

aroist

From: Bucuresti

90% e releul, avariile tot prin releu merg

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
argon
post 26 Apr 2006, 09:47
Post #3

Mesaj semiautomat

SI mie mi se aprinde neregulat martorul din bord cand semnalizez, la avarii se aprinde corect, sa inteleg ca problema e din releu?

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
northwood
post 26 Apr 2006, 09:50
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(LOVENDAL @ 26 Apr 2006, 10:26)

Nu am schimbat releul de semnalizare pentru ca ma gandesc ca daca ar fi de la acesta, ar trebui sa mearga totusi macar avariile.

*

Cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare. Oricum, inainte de a cumpara un releu nou, daca ai chef de mestereala, mai incearca urmatoarele 2 lucruri:

1) Asigura-te ca e conectat corect la masa releul (la mine de exemplu, din mufa in care intra releul de semnalizare pleaca un fir negru cu papuc care trebuie conectat la caroserie, acesta fiind masa)

2) Cu ajutorul unei surubelnite minus desfa releul de semnalizare (ar trebui sa fie inchis prin fixarea a 2 puncte in lateral, bagi surubelnita in dreptul unuia, il slabesti putin, pe urma in dreptul celuilalt, si asa mai departe). O sa gasesti inauntru vre-o 2 condensatori, eventual o bobina, cateva rezistente si un releu mecanic. Daca releul nu este incapsulat (unele sunt), poti observa starea contactelor, care au obiceiul sa se impuste, exact ca platina. In functie de ce observi acolo, vei decide singur daca vei cumpara alt releu sau incerci sa il smirgheluiesti pe asta.

--------------------
SKARPEA MTB Galben_Gri 2009
Maxon CM 10 - Midland ML 145
+
LOVENDAL
post 26 Apr 2006, 13:14
Post #5

Membru autentic

Multumesc mult pt sfaturi (tarzy si, in special northwood). Am schimbat releul de semnalizare si acum merge perfect!

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
florinutzu
post 26 Apr 2006, 14:13
Post #6

Membru autentic

From: Piatra Neamt

Nu arunca releul inlocuit ca se poate repara. Se pune o rezistenta pe undeva pe un piciorus al unui tranzistor. Mergi la un atelier electric auto si te rezolva cu 50mii lei. Asa am patit eu.

--------------------
DACIA BERLINA 1310L - NT 05 XXX
Cel ce pune o intrebare e prost pana afla raspunsul.
Cel ce nu intreaba e prost pentru todeauna!
+
madcos
post 27 Apr 2006, 23:17
Post #7

Membru autentic

From: CONSTANTA

QUOTE(argon @ 26 Apr 2006, 10:47)
SI mie mi se aprinde neregulat martorul din bord cand semnalizez, la avarii se aprinde corect, sa inteleg ca problema e din releu?
*

daca pe o parte semnaliz merg mai repede decat pe cealalta,inseamna ca pe partea respect ai unul sau mai multe becuri arse.chiar si un lucas poate influenta.pe avarii merg la fel toate.

--------------------
NOVA GT NOVA GT - CT 06 UDH
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th July 2025 - 21:19
Forum Renault