Semnalizarea si avariile nu mai merg deloc!, ...ceva idei de rezolvare?
![]() ![]() ![]() |
Semnalizarea si avariile nu mai merg deloc!, ...ceva idei de rezolvare?
LOVENDAL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
90% e releul, avariile tot prin releu merg
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
SI mie mi se aprinde neregulat martorul din bord cand semnalizez, la avarii se aprinde corect, sa inteleg ca problema e din releu?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LOVENDAL @ 26 Apr 2006, 10:26) Nu am schimbat releul de semnalizare pentru ca ma gandesc ca daca ar fi de la acesta, ar trebui sa mearga totusi macar avariile. Cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare. Oricum, inainte de a cumpara un releu nou, daca ai chef de mestereala, mai incearca urmatoarele 2 lucruri: 1) Asigura-te ca e conectat corect la masa releul (la mine de exemplu, din mufa in care intra releul de semnalizare pleaca un fir negru cu papuc care trebuie conectat la caroserie, acesta fiind masa) 2) Cu ajutorul unei surubelnite minus desfa releul de semnalizare (ar trebui sa fie inchis prin fixarea a 2 puncte in lateral, bagi surubelnita in dreptul unuia, il slabesti putin, pe urma in dreptul celuilalt, si asa mai departe). O sa gasesti inauntru vre-o 2 condensatori, eventual o bobina, cateva rezistente si un releu mecanic. Daca releul nu este incapsulat (unele sunt), poti observa starea contactelor, care au obiceiul sa se impuste, exact ca platina. In functie de ce observi acolo, vei decide singur daca vei cumpara alt releu sau incerci sa il smirgheluiesti pe asta. |
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
2009 Maxon CM 10 - Midland ML 145
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
Multumesc mult pt sfaturi (tarzy si, in special northwood). Am schimbat releul de semnalizare si acum merge perfect!
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
florinutzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 290 Joined: 6 July 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Nu arunca releul inlocuit ca se poate repara. Se pune o rezistenta pe undeva pe un piciorus al unui tranzistor. Mergi la un atelier electric auto si te rezolva cu 50mii lei. Asa am patit eu.
|
--------------------
DACIA
BERLINA 1310L
- NT 05 XXX Cel ce pune o intrebare e prost pana afla raspunsul.
Cel ce nu intreaba e prost pentru todeauna! |
|
madcos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 17 October 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(argon @ 26 Apr 2006, 10:47) SI mie mi se aprinde neregulat martorul din bord cand semnalizez, la avarii se aprinde corect, sa inteleg ca problema e din releu? daca pe o parte semnaliz merg mai repede decat pe cealalta,inseamna ca pe partea respect ai unul sau mai multe becuri arse.chiar si un lucas poate influenta.pe avarii merg la fel toate. |
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 21:19 |