DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Bucuresti - Istanbul, 21 - 24 apr 2006

Highway_Yellow
post 27 Apr 2006, 06:50
Post #1

Membru incepator

Group: Members

As dori sa incep prin a spune ca am circulat singura si ca nu am avut nicaieri nici o problema cu spaga, hoti, sau functionari acri (in afara de vama romaneasca, evident).
Procura, valabila pe toata perioada leasingului, daca masina e in leasing: 50 lei
De la persoana fizica la persoana fizica, pe 3 luni: 50 lei
La Giurgiu:
39 lei taxa oras
ATENTIE: sunt probleme daca nu aveti factura de la rovinieta
6.5 lei taxa dezinfectie
La Ruse:
2 E taxa dezinfectie (la intoarcere)
2 E vinieta 3 zile, 4 E vinieta 7 zile
La Kapitan Andreevo: nimic
La Kapikule: 10$ viza (nu m-a intrebat nimeni nimic - nici de bani, nici de hotel, destinatie sau altceva - singurele comentarii de care am avut parte au fost de la vamesii bulgari care au zis ceva intre ei de "noua Dacia Logan" si un vames bulgar care m-a intrebat cu jumatate de gura daca mi-au dat cu cheia pe masina la ei si a rasuflat usurat cand i-am spus ca in Romania a fost vandalizata)
Autostrada Edirne - Istanbul 4.5 lire turcesti noi.
Nu am vazut nici un radar in Turcia.
La intoarcere am trecut pe langa 4 radare in Bulgaria, nu m-a oprit nimeni, desi cred ca la unul din radare aveam peste viteza legala.
Circulatia in Istanbul chiar si in centrul vechi este OK, fara nervi, nici macar taximetristii nu iau fata. In schimb viteza legala nu este respectata.
Semnalizarea drumurilor in Bulgaria nu este foarte buna, deci ar fi bine sa aveti harta. In Turcia insa, se poate ajunge lejer oriunde numai dupa indicatoare, presupunand ca pozitia geografica a locului este aproximativ cunoscuta.

Nu am mai fost in Turcia de ceva timp. Impresiile au fost ca preturile nu mai sunt negociabile ca pre vremuri, bazarul nu mai are decat piele, aur si artizanat, traficul e mult mai ordonat, iar orasul e european (fata de 2000).

Si, mai jos, o poza cu Loganul de 1.4 chel, la intoarcere spre Edirne smile.gif

This post has been edited by Highway_Yellow: 27 Apr 2006, 06:54

Attached thumbnail(s)
Picture_0215.jpg ( Size: 41.93k ) Number of downloads: 1294

--------------------
Chevrolet Kalos - B70639
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claudel1974
post 2 Jun 2006, 00:05
Post #2

Membru incepator

Ma pregatesc de concediu cu masina. Vreau sa ajung in Kusadasi intr-o zi. Sper sa si reusesc. Cit e benzina la turci? Am auzit ca e dublu fate de cit e la noi. Dar la bulgari?

--------------------
skoda fabia 2002 - B
+
gibonu
post 2 Jun 2006, 08:00
Post #3

Membru autentic

QUOTE(Highway_Yellow @ 27 Apr 2006, 08:50)

Nu am mai fost in Turcia de ceva timp. Impresiile au fost ca preturile nu mai sunt negociabile ca pre vremuri, bazarul nu mai are decat piele, aur si artizanat, traficul e mult mai ordonat, iar orasul e european (fata de 2000).

*

Pentru cei care merg la Istanbul: incercati Bazarul Mic (se mai numste Bazarul Egiptean sau Bazarul de Mirodenii). Preturi aproape la jumatate fata de ceea ce gasesti in Grand Bazar, plus toate natiile posibile si imposibile de mirodenii.
Eu am fost la Istanbul in septembrie 2004 si atunci totul era "la tocmeala".

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
ydaniel
post 4 Jun 2006, 20:37
Post #4

Adrenaline junkie!

From: black sea

taxele cam la fel au ramas.eu pe 28 iulie plec la istanbul din nou( a cata oara:)?
pai in turcia nu am vaZUT decAT vreo 2-3 radare asta de 10 ani:)
autostrazile sunt ieftine da,se platesc in functie de distanta.vedeti s anu va fure biletu cineva.mie mi l-a luat un tirist si am astept 15 min sa-i fur si eu unuia biletu:)
drum bun:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Bacu
post 18 Apr 2007, 12:35
Post #5

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

a fost cineva la cursa de formula 1 de la instanbul ? puteti sa ne impartasiti cateva impresii: unde ati stat, cate nopti, cam cat v-a costat cazarea si biletul la cursa? etc.

This post has been edited by Bacu: 18 Apr 2007, 12:35

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th June 2025 - 13:27
Forum Renault