M-am curentat la caroserie, bzzz...ce-o fi?
![]() ![]() ![]() |
M-am curentat la caroserie, bzzz...ce-o fi?
xls |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 9 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
13xx
- is-15-tdd
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
De cat timp conduci/ai masina?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
rerecroS |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 28 April 06 ![]() |
Eu patesc asta de FIECARE data cand ma cobor din masina. Cel mai tare e noaptea, cand se si vede o scateie mica atunci cand ating portiera.
Deja mi-am impacat cu ideea si am perfectionat tactica de inchidere a portierei - imping in geam in loc sa ating metalul ![]() Cauza - habar n-am - cel mai probabil ma incarc static de la huse/haine. Nu cred ca are nici o legatura cu instalatia el. a masinii |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005, 1.5 dci 80CP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
disaster |
![]()
|
![]() Membru cu detector de radar Group: Members Posts: 367 Joined: 31 May 04 From: UE - Bucharest ![]() |
Intradevar prin frecarea hainelor de huse ne incarcam static, dar partea ciudata e alata:de ce se intampla doar primavara?M-ie si frica sa mai inchid usa cand cobor din masina pt ca nu e tocmai cea mai placuta senzatie sa te curentezi.
|
--------------------
Renault
Latitude
2011 Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da. |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
S-a paradiscutat, este undeva un topic de cateva pagini.
NU e de la instalatia masinii, e de la hainele sintetice de pe voi, de la husele sintetice, de la vantul de afara (particulele de praf incarca electrostatic caroseria), etc. Solutia folosita de mine, care deja mi-a intrat in reflex: de fiecare data cand cobor din masina, imediat dupa ce trag de maneta care deschide portiera (deci inainte de a ma ridica de pe scaun!!!), pun mana pe rama geamului portierei si garantez ca nu se mai produce scanteia aia. Credeti-ma pe cuvant, nu de alta, dar nu pot sa sufar genul asta de "curentare" (si nici un alt fel), si am incercat toate variantele... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
xls |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 9 August 05 ![]() |
Gata, m-am lamurit.
Electrocutare placuta la toata lumea! ![]() |
--------------------
dacia
13xx
- is-15-tdd
|
|
carmechanic |
![]()
|
![]() Sudez...deci exist ! :) Group: Members Posts: 43 Joined: 5 November 04 From: Cluj - Napoca ![]() |
Sarcina electrostatica mai apare si din frecarea pneurilor cu soseaua. (mai ales daca
pneurile sunt uzate,iar tresa de metal este aproape de suprafata de contact). Vezi cartea "Pneurile automobilelor" 1970 -Colectia Auto. Acolo scrie ca in unele cazuri se pot atinge sarcini de ordinul a 100.000 V ! |
--------------------
Dacia
1410
1987 Inteligenta este un lux
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 14:09 |